14 Şubat 2018 Çarşamba

Baros'dan Gomis'e


2008 - 2009 sezonunda Milan Baros'un Galatasaray formasıyla 26 golü var. 20'si ligde, 5'i Uefa Kupası'nda, 1'i de Türkiye Kupası'nda olmak üzere. Galatasaray'da toplamda ise 116 maçta 61 gole imza attı. 2008 - 2009 sezonu Baros'un Galatasaray formasıyla zirve dönemi, çünkü sakatlık yaşamadığı tek dönem. Sonrası sakatlıklarla açıklanır ve o sakatlıklar olmasa gol istatistiği çok daha çılgın noktalarda olabilirdi.

Milan Baros sonrası da çok önemli golcülerimiz oldu. Onlar arasında Baros'un hakkını yeterince vermiyor olabiliriz ya da ben öyle hissediyorum. Baros'un gol istatistikleri Galatasaray öncesi hep eleştirildi, Milli Takım'daki istikrarı kulüp performansına yansımadı diye. Liverpool formasıyla 105 maçta 25 golü var mesela. Ya da Galatasaray öncesi Lyon günlerinde 33 maçta 7 gol. Çek Milli Takım'ında ise 92 maçta 41 gol.

Galatasaray, Baros adına zirve dönemi olabilirdi. Galatasaray kariyerinin yarısı sakatlıklarla geçmiş olsa da her seferinde geri döndü ve ortaya gol kimliğini koydu. Gerçek anlamda bir gol makinesine dönüşmüştü, onu daha istikrarlı şekilde izleyememek üzücü. Çok önemli isimler sayıyoruz ama Baros'un verdiği katkı gerçek anlamda çok kaliteliydi ve tartışılamıyordu.


Geldik Gomis'e. Şu ana kadar Galatasaray'da 25 maçı var ve 20 gol attı. Bunların 17'si ligde, 3'ü ise Türkiye Kupası'nda. Yazma nedenime gelirsek, Galatasaray'da Milan Baros'dan sonra 20 gole ulaşan ilk yabancı futbolcu oldu. Belli ki Gomis de daha üzerine koymaya devam edecek ve yüksek ihtimalle sezon sonunda gol krallığına da ulaşmış olacak.

Gomis de gol kimliğiyle ön planda, gerçek anlamda bir makine. Transferini çok istiyordum, nedeni de bu ülkeye yakışacağı ve şartların istediği bir forvet olması. Sadece gol değil, mücadelesiyle de ön planda ve Fatih Terim dönemi sonrası oynamaya başladığı bir pivot oyunu var. Dünya'da var bir forvet kıtlığı, bizim bu şartlarda Gomis'i alabilmemiz büyük şans. Marsilya Mitroglu'na Dünya para döktü mesela, ben kaybettikleri Gomis'i aradıklarını düşünüyorum..

6 yorum:

  1. Ortak yönleri şu her ikisi de sevimli tipler :)

    YanıtlaSil
  2. östersunds maçlarını hatırlayın. taraftar öfkeliydi o ayrı mesele, herkes eleştiriliyordu ama gomis için çok ağır tank gibi deniyordu. gomis o halinden tamamen kurtuldu çünkü bütün yaz çalıştı. feghouli'nin sorunu bu işte bütün yaz yatmış olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay idman yapmadan geldim demişti, hazır olması elbette bir süre alacaktı. Şanssızlık o eşleşme, öyle zamanda denk geldi ki.

      Sil
  3. Valla başkasını bilmem de Baros benim için çok özel bi futbolcudur.İzlediğim dönemi baz alırsak en sevdiğim yabancı forvet,hatta direkt en sevdiğim forvet kendisidir.Çok farklı bi isim benim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes için öyle, keşke sakatlıklara kurban vermeseydik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir