6 Şubat 2018 Salı

Oyunu yıkmamız doğal da bu etkiyi Belhanda'yla birlikte gösterdik


Opta'nın bizlere sunmuş olduğu bir istatistik, Sivasspor maçında Belhanda öncesi ve sonrasına yönelik. Mağlup bir takımın oyunu rakip kaleye yıkması ve pozisyonlar bulması doğal olsa da ben bu istatistiği değerli görüyorum. Sivasspor maçının kazancı umarım Belhanda olur demiştim, beklentim de bundan sonraki süreçte Belhanda'yla birlikte ilerlemek.

İşin hücum kısmındayım. Maç boyu Feghouli yalnız kaldı ve zorlandı, bu da orta sahayla alakalı bir sıkıntıydı. Donk ve Tolga Ciğerci yeterli desteği gösteremedi, kanat oyuncuları da topu önüne isteyen profilde olunca Feghouli tek başına kaldı. Selçuk İnan veya Belhanda'dan biri mutlaka sahada olmalı yorumu bundan, sevmeseniz dahi haklı bir düşünce. Bu işi başka veya daha iyi yönlendirebilecek kimse yok. Feghouli'nin biraz daha forvet özellikli olduğunu düşünüyorum, Belhanda ise orta saha.

Belhanda'dan sonra hızlanan bir Galatasaray vardı. Bu arada Feghouli'yi de 8 numaraya çekmek yanlış bir karar oldu, 10 numaradayken zorlanıyordu, iş 4-4-2 gibi olduğunda iyice bitti. Yasin Öztekin'i çıkarmak, Feghouli'yi kanada atmak daha doğru bir düşünce olabilirdi. Feghouli / Belhanda değişikliğinden sonra 4-4-2'yi daha işler gördük, Belhanda şu aşamada topla dripling yapacak ve dikine oynayacak tek orta sahamız. Badou Ndiaye'den sonra bu durum böyle.

Belhanda'nın en çok eleştirilen taraftarından biri "sorumluluk" duygusuydu. Feghouli biraz daha ateşli profilde, bunu ruh diliyle de gösteriyor. Belhanda ise daha sakin, hal böyle olduğunda da "gamsız" diye adlandırılıyor ki öyle olduğunu düşünmüyorum. Oyun içinde daha çok etki etmesi gerektiği doğru, tek başına maç alabilecek kalitede bir futbolcu. Ligin ilk yarısında bazı maçlarda bunu gösterdi, bu demek değildi ki diğer maçlarda kötü oynadı. Beklentiyi karşılayamamış olabilir ama hayal kırıklığı olduğuna da hiç inanmadım.

Geçmişten ziyade yarını konuşmak daha doğru, bundan sonrası önemli. Sivasspor maçında oyuna girmesinin ardından çehresi değişen bir görüntü var. Topu dikine müthiş taşıdı ve kanat etkimiz de Belhanda sonrası daha yükseldi. Doğru yerde, doğru toplar kullandı ve pozisyonlar gelmeye başladı, nefesimiz yetmedi. İstatistikler ortada zaten, oyunu yıkmamız doğal da bu etkiyi Belhanda'yla birlikte gösterdik..

12 yorum:

  1. Belhanda'nin sutlari pe iyi degilken Feghouli'nin uzaktan sut ozelligi de var ki Sivas macinda da denedi, isabet yuzdesi de hic fena degil. Ben iki oyuncudan da yeterince yararlanamadigimizi dusunuyorum ve her ne kadar goz ardi etsek de Terim cok kisa bir sure gecirdi takimla mutlaka olayi cozecektir. Tek korkum Eray'i oynatmasi, umarim oynamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o pozisyonu Belhanda'nın daha iyi oynayacağını düşünüyorum, en azından ihtiyaç duyulan profil o.

      Sil
    2. Ben genel anlamda soylemistim zira bence de Feghouli kanat, Belhanda ortada oynamali ki zaten sutu iyi olan adamlar kenardan da fark yaratiyor bkz. Poldi.

      Sil
  2. selçuk ve belhanda 11 e girmeli

    YanıtlaSil
  3. Belhanda ile taraftar arasında bir türlü o bağ kurulamadı, Belhanda faslı ama tam bir kuzey avrupalı soğukluğu var adamda :) Bizim taraftarda böyle melo ya da gomis tarzı gol attıpında ya da oyun içinde bir aksiyon oldupunda ateşli hareketler yapan adamları sever ama belhanda öyle bir adam değil! Taraftar bunu gamsızlık diye adlandırıyor ama bence adamın kişilik özelliği! Yine söylüyorum yetenek ve potansiyel olarak bizi şampiyon yapacak bir kalitede bir adam ama sene sonu kesin gider! Taraftarla o bağ kurulmazsa bu ilişki yürümez yani! Aslında bırakın oynasın adam hiç beklenmedik anda araya bir top atar ya da bir duran top kullanır maicon tam kafasına bırajır topu golu attırır vs vs ama bizim taraftar mızmız kardeşim hemen başlıyorlar fokurdanmaya sen böyle mızmızlık yaparsan sahada da belhanda yerine yasin'i ya da donk u izlersin saç baş yolarsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar da bağ kurmak için çok zorlamadı yalnız, hemen hükmü verdi :)

      Sil
  4. Sadece bu istatistik üzerinden gitmek doğru olmaz. 2.golden sonra Sivas geriye yaslandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece istatistik üzerinden gitmedim ama bu rakamlar da önemli.

      Sil
  5. Keşke şu performansı genele yaysa

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir