23 Şubat 2018 Cuma

Transfer tarzı "2018" #21; Evgen Khacheridi


Khacheridi konusu da çok ilginç. Geçtiğimiz sezon da "bedelsiz transfer" konusunda kendisini yazmıştım. Dönem dönem de gündeme gelir, konuşulur. Geçtiğimiz sezon takımda kalmıştı ve 1 yıllık sözleşmesini uzattı. Bu dönem itibariyle yine sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve transferi mutlaka gündeme gelecektir.

Galatasaray'ın sezon sonunda yabancı bir stoper alacağını düşünüyorum. Stoper rotasyonunda sayı anlamında fazlalık var, nitelik anlamında ise çok sorunlu. Maicon'u bir kenara bırakıyorum, partneri Serdar Aziz oynadığında çok iyi isim olsa da sakatlık sorunu büyük. Yarın yine sakatlanabilir, bunun garantisini kimse veremez. Denayer ise kiralık, bonservisini alma noktasında bir hamle yapılmaz. Koray Günter'in sözleşmesi bitiyor, Ahmet Çalık da düşünülmüyor gibi görünüyor ama zaten kaliteyi yükseltecek isimler değiller.

Asıl ihtiyaç olan bir sol stoper, ne düşünülür bilmiyorum. Sezon başında Acerbi için tüm şartlar zorlanmış ama anlaşma gerçekleşmemişti. Yine sol stoper düşünülebilir, yine de tek sorun bu değil. İşin bir de "lider stoper" boyutu var, o isim de Maicon değil. Karakteri lider olsa da savunma hattını yönlendiren isim çoğu zaman Fernando'ydu. Hatta Serdar Aziz dahi oynadığında bu konuda Maicon'un önünde olabilir.

18 Nisan 2017'de yazmıştım, teknik detayı tekrar etmeden bir bölümü paylaşayım;

"Khacheridi sert bir stoper, lider özelliği olan, 1.98'lik boyu itibariyle de kule denilecek bir isim. Ayrıca istikrarlı, hem Dinamo Kiev'de hem de Ukrayna Milli Takım'ında önemli bir isim. Ukrayna piyasasını çok yazdık çizdik, maliyet ve kalite anlamında fazlasıyla uygun isimler var ki ülkeye uyum noktasında da sorun yaşanmıyor."

"Boyu uzun, bu adam ağır" gibi bir ön yargı da doğmasın, Maicon'a oranla daha hızlı bile sayılır. Ayağı da kötü değildir, geriden iyi top yapar. Bu konuda zaten Maicon iyi durumda, Khacheridi de onunla iyi uyum sağlar diye düşünüyorum. Fatih Hoca'nın Milli Takım'da Servet Çetin / Gökhan Zan stoper hattıyla Euro 2008 görmüşlüğü geldi aklıma, fiziklere bakınca o hattı andırıyor ama kalite anlamında elbette çok daha üzerinde.

O yazıyı da tekrar paylaşayım, tekrar okumak isteyenler adına;
https://www.sportifcumleler.com/2017/02/bedelsiz-ihtimal-2-evgen-khacheridi.html

7 yorum:

  1. bence çok bir numarası yok abi ya bize daha üst düzeyi lazım bence

    YanıtlaSil
  2. Bayern Münih-BJK maçında Matias Hummels'i izleyen bir futbolseveri hele de bir Galatasaraylıyı bu adamlar kesmiyor işte. Hayırlısı...

    YanıtlaSil
  3. Fatih hoca her döneminde lider bi stoper almıştır ve yazın da lider bi stoper alınacaktır mutlaka.Şu an bizde lider stoper yok çünkü

    YanıtlaSil
  4. Underrated olarak tabir edilen oyuncuşara yönrlmek bizim için bir transfer devrimi oldu son yaz döneminde. Bu tarz oyuncularla devam etmeliyiz. Haddimizi sınırlarımızı artık bilerek iş yapalım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir