4 Şubat 2018 Pazar

Yeni transfer bekler durumuna katılmıyorum, hazırsa 1 idmanla dahi oynar


Yeni transfer bekler durumuna katılmıyorum, eğer hazırsa 1 idmanla dahi oynar. Bunun da tonla örneği var, çok uzaklara gitmeyelim. Dün Badou Ndiaye oynadı, Cuma günü Bastock da 1 idmanla Beşiktaş karşısına çıktı ve belki de maçın adamı oldu. İhtiyaç dahilinde yapılan hamleler sonuçta, o pozisyonda bir boşluk olduğu için geliyorlar. Bu nedenle beklemek neden?

Nagatomo da oynamalı, Galatasaray'ın içinde bulunduğu sol bek hali bunu söylüyor. Hazır olduğunu düşünüyorum, belki maç eksiği noktasında sıkıntısı vardır. Fizik anlamda iyi durumda, herhangi bir negatif unsur duymadık. Latovlevici'yle de yürümeyen bir pozisyon, basit yorum ama "ondan ne kadar kötü olabilir ki" diyenler haklı. Çok daha kötüsü olmaz, bir an önce işe başlamalı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe puan kaybetti, Başakşehir de zor bir deplasmana çıkıyor. Haftayı lider bitirmek gibi bir durum oluştu, bu anlamda Sivasspor deplasmanı şampiyonluk yolunu tayin edecek kritik virajlardan biri. Sonrasında fikstür noktasında bir avantaj var, orada biraz daha puan farkını açmak mümkün. Kayserispor virajını sorunsuz geçtik, Sivasspor deplasmanı da en az o kadar zor bir deplasman.

Osmanlıspor maçı öncesi bilinmezlikler vardı, haliyle o maç oldukça zor geçti. Şu an avantaj bu bilinmezliklerin son bulması, önümüze bakıyoruz. Badou gitti, Fernando sakat, yerlerinin de dolmadığı doğrudur. Bir şekilde kurgu alacağız artık, en azından hocanın bu yönde bir planı var. Osmanlıspor maçında Badou Ndiaye'nin olmaması beklenmiyordu, bu maçta ise ne yapacağımızı biliyor durumdayız.

Muslera
Mariano Maicon Denayer Nagatomo
Ciğerci Selçuk
Sinan Feghouli Garry
Derdiyok

Nagatomo'yu 11 bekliyorum, olması gereken de bu olur. Orta sahada bir kez daha Tolga Ciğerci / Selçuk İnan'ı izleriz. Hücum arandığı dakika Belhanda, savunmayı güçlendirmek adına da Donk alternatif. Yasin Öztekin yerine Sinan Gümüş'ü izlemek olası, nedeni de Konyaspor deplasmanındaki iyi ve istekli oyunu. Fatih Hoca ödüllendirmeyi sever ve kazandırmak istediği bir isim. Forvette ise Eren Derdiyok'u görmek sürpriz olmaz, çünkü son oynadığı maçlarda iyi iş çıkarttı. Burada da oynaması sürpriz olmayacaktır, kötü de bir tercih değil. Gomis mühim ve önemli bir koz, kenardan geldiğinde de etkisi büyük oluyor.

6 yorum:

  1. Nagatamo oynamalı bence de... aubamayeng batshuayi hep oynadılar gol de attılar. Bir maçı daha riskli hale getirmenin hiç manası yok. Bir de sinana çok güven olmuyor sivas maçında çakılıp kalabilir baskı altında çok başarılı degil. Sivrildigi maçlar kafa olarak rahat olduğumuz lig maçları ve kupa maçları... onun için yasin i bekliyorum ben... bir de ben serdar-maicon ikilisinin daha uyumlu olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde de var bunun örnekleri, hazırsa oynar..

      Sil
  2. Abi serdar oynasa daha iyi olur bence çünkü denayer güçlü ve havadan etkili olan santraforlara karşı hep zorlandı ve sıkıntı yarattı.Kone sırtı dönük oynayan,top saklayan en güçlü santraforlardan biri ve havadan da etkili.Bence serdar oynasa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca tutuyor Denayer'i, nedeni de hızı ve atletizmi ile alakalı. Ben de Serdar Aziz'ciyim ama hocanın Denayer mantığı da haklı. Maicon hızlı değil, savunmayı da olabildiğince öne taşıyoruz. O boşluğu hızla doldurmak istiyor.

      Sil
  3. Eren konusuna katılmıyorum.Şu anda Gomis'le arasında bayağı seviye farkı var.Gomis sağlamsa Gomis oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işe biraz da forma adaleti ve Derdiyok'u da kaybetmeme noktasında baktım. Haklı çıktığımı düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir