22 Mart 2018 Perşembe

Berkay Özcan ve Umut Bozok konusunda neden bir adım atılmadı bilmiyorum


Son açıklanan Milli Takım kadrosuyla alakalı çok büyük bir mesele yok aslında. Sakatlıklar nedeniyle çıkan isimler olsa da genç ağırlıklı bir kadro ve hemen hemen hak etmiş futbolcular. Lucescu'nun açıkladığı her Milli Takım kadrosu farklı bir skandalı beraberinde getirirdi. Yeni formalarla birlikte o da bir arınmaya mı girdi bilmiyorum. Ya da onu yönlendirenler mi değişti diyelim.

Kafama takılan iki konu var. Berkay Özcan ve Umut Bozok konusunda neden bir adım atılmadı bilmiyorum. Ne Ümit Milli ne de A Milli Takım'da bu isimlere yer verilmemesi. Lucescu da dedi, günü değil geleceği kurtarmak hedefimiz diye. İyi de bir genç jenerasyona sahip olduğumuzu düşünüyorum, bu anlamda sağlam bir temel var. Bunu biraz daha desteklemek mesele, yetenekleri kaçırmamamız gerekiyor.

Berkay Özcan 20 yaşında ve Stuttgart forması giyiyor. Tayfun Korkut'un göreve gelmesiyle yerini kaybetti gibi olsa da önemli bir gelecek sahibi. Tercihini de Türkiye adına kullandı diye biliyorum ama Almanya'nın da radarında. Henüz A Milli Takım forması giymediği için de tercihini farklı yönde kullanabilir. Geçmiş kadroları hatırlayın, adını dahi bilmediğimiz isimler bu kadroda yer aldı. Berkay Özcan gözümüzün önünde bir yetenek olsa da kendisini hala düşünmüş değiliz.


Umut Bozok da 21 yaşında ve Fransa 2. Ligi'nde Nîmes Olympique forması giyiyor. 29 maçta 22 gol 2 asisti var ve yaz dönemi adına çok daha önemli takımlarla transferi konuşuluyor. Türkiye Ümit Milli Takımı'yla da 4 maça çıktı ve 3 gol attı. Şu an çok formda ve Ümit Milli Takım'ı geçtim, A Milli Takım'da yer alması gereken bir futbolcu. Cenk Tosun ve Enes Ünal fazlasıyla iyi bir rotasyon, peki neden Umut Bozok'la bu desteklenmiyor.

Ümit Milli Takım kadrosuna bakalım. Forvet rotasyonunda Oğulcan Çağlayan ve Deniz Hümmet var. Deniz Hümmet, İsveç 1. Ligi'nde oynuyor ve bu sezon sadece 3 tane kupa maçı oynamış. Oğulcan Çağlayan ise önemli bir yetenek olarak anılsa da istikrarlı şekilde forma giymesine rağmen beklenen seviyenin çok uzağında. A Milli Takım'a almadık madem, neden Ümit Milli izlemiyoruz. 

Ümit Milli Takım'ın o kadar kaliteli bir kadrosu yok. Saydığım bu iki ismin o takımın yıldızı olacağını söyleyebilirim. Ümit Milli'yi de en kötü ihtimal düşündüm, A Milli Takım seviyesinde olacağını düşündüğüm isimlerden bahsediyorum. Umut Bozok da henüz A Milli olmadı, haliyle Fransa adına oynayabilir. Mevcut rotasyonlar itibariyle zor görünse de ihtimal dahilinde olacak işlerden bahsediyorum. Daha geçen gün Ferdi Kadıoğlu Hollanda'yı tercih etti. Kerem Demirbay'ı da nasıl kaçırdığımızı unutmadım..

2 yorum:

  1. Büyük potansiyel olup da Türkiye yi tercih eden son isim Hakan calhanoglu bundan sonra böyle bir tercih görebileceğimizi sanmıyorum. Omer toprak nuri şahin gibi oyuncuların halini görünce gelmemeleri tercih etmemeleri de gayet normal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iş biraz aileden, yetiştirilme tarzından geliyor. Milliyetçi yetişiyor o çocuklar. Şu anki durumlarından da iyi olsalar dahi Türkiye'yi seçecek isimler. Çalhanoğlu ve Nuri Şahin en büyük örnekleri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir