4 Mart 2018 Pazar

Çok bekledik Fernando'yu


Havadan bir sarı kart uyduruldu ve Konyaspor maçında da sarı kart gördüğü an Fenerbahçe deplasmanında cezalı duruma düşecek. Geri döndü diye seviniyoruz, bir yandan da böyle şeylerle uğraşıyoruz. Beklenenden erken döndüğü söyleniyor, bu iyi olan. 

Sakatlandığı zaman bir bilinmezlik vardı, kampa yetişir mi derken asıl gerçek ortaya çıkmıştı. Ülkesine gittiğinde de tüm ümitler söndü, sezonu kapatabilir diye beklenirken Bursaspor maçının kadrosunda yer aldı. O maçta riske atılmadı, Akhisar maçının durumu buna izin vermedi ama Karabükspor karşısında 45 dakika da olsa izledik. 

Hava şartlarından kaynaklı riskli olabilir mi diye düşünsem de 6-0'lık skor buna izin verdi. Taktik / teknik boyutu konuşulmaz tabii, Fernando'nun yapabilecekleri üzerine yorum yapmak lazım. Karabükspor karşısında mühim nokta 45 dakika da olsa sahaya çıkması, ürkekliğini üzerinden atması ve maç kondisyonuydu. 

Konyaspor karşısında da 11 beklemiyorum, asıl hedef Fenerbahçe maçı olacaktır. Türkiye'de pozisyonunun en iyi oyuncusu, Galatasaray'ın da olmazsa olmazı. Galatasaray'ın ligin ilk yarısında en iyi noktası orta sahası derken bir anda zayıf karın halini aldı. Fernando'nun sakatlığı, Badou Ndiaye'nin gidişi büyük handikap. 

O süreçte Donk'u kazanarak kazanım elde etsek de bu bir alternatiftir. Asıl olan Fernando'nun dönüşüydü, şimdi çok daha güçlü olacağız. Fernando sizi daha sakin ve sert kılacak. Savunma aksiyonunda da, topu yönlendirme noktasında da değeri büyük. Lider özelliğine girmiyorum bile, belki kaptan değildi ama lider oydu. Şimdi ilerisi adına daha sağlıklı ve güvenli düşünmek mümkün.

Bundan sonra ne olur üzerine de yazmıştım. Hocanın düşüncesi Donk yerine Fernando'yu yazmak gibi, oysa Fernando / Donk da bir arada oynayabilirdi. Fernando'nun artısı yanında oynayan ismi yükseltmesi olacak. Belhanda bundan faydalanacaktır, aynısını Selçuk İnan ya da Donk için de geçerli. Donk'u sadece defansif orta saha olarak düşünmeyin, topla da çıkar, teknik özelliği de vardır, dikine oynar. Bu ikili de sizi fazlasıyla sert kılar.

Belhanda'yı da 8 düşünürsünüz, Selçuk İnan'ı oynatırsınız gibi birçok ihtimal elimize geçmiş oldu. Önemli olan bu, alternatif sayısı arttı. Ürkekliği umarım bir an önce üzerinden atar ve tam manasıyla katkı vermeye başlar. Çok bekledik Fernando'yu, her hafta onu andık. Şimdi çok daha güvenliyiz ve daha sağlıklı şekilde önümüze bakıyoruz..

25 yorum:

  1. Bence Fernando'yu Konya maçında oynatmayalım tetikçi hakem banko sarı verir. Ama Fener derbisinde sarı yerse TS maçında cezalı oluyor böyle birşey de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine belirli bir süre vermemiz lazım, maç kondisyonunu yükseltmek gerekiyor.

      Sil
  2. gitmesin kadıköy'e hiç gerek yok. trabzon maçı çok daha önemli. fb maçı zaten banko 0 puan. tüm yıldızlar haftaya kart görsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatın acımasız gerçekleri. bu sene çifte kupa alacağız yürekten inanıyorum. hatta finalde fb'yi yeneceğiz daha zevkli olacak.
      ama kadıköy = 0 puan. tartışmaya bile gerek yok. her konuda mükemmel olamayız. bu da bizim kusurumuz napalım. otobüste yeniğiz daha.

      Sil
    2. Şu öğrenilmiş çaresizliği anlayamayacağım :)

      Sil
    3. 20 yıldır anlamadıysan zaten bu saatten sonra zor anlarsın. kadıköy'e "her şekilde" gittik.
      iyi kadro ile gittik
      kötü kadro ile gittik
      beraberlik için gittik
      yenmeye gittik
      ah ilk golü biz atsak dedik attık
      ah şu hocayla gitseydik dedik gittik.
      sonuç değişmedi. değişmez de.
      gs anadolu'nun her şehrinde fb'yi yener, kupasını alır.
      ama kadıköy'de torunlarınız bile galibiyet bekler.

      Sil
    4. Bir Galatasaraylı böyle düşünmemeli.. Kazanırsak buraya girmeye yüzün kalmayacak..

      Sil
  3. fb karşısında oynaması önemli tamam da abi isterse herifler 5 kişi çıksın biz 11 kişi çıkalım yine yenerler bizi, ben kadıköy galibiyetini bırakalı baya bir oldu ,artık kabullenmek lazım ben oraya direk 0 yazıyorum önemli olan diğer maçları almak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. fb sahaya 5 kişi çıksa ne yapar eder yener. inanılmaz bi ortam var orada. metafizik..

      Sil
    2. Çok mantıksız, alakasız yorumlar. İzlemeyin siz o zaman.

      Sil
    3. Arkadaşların Kaıdköy'de Fener'in bize karşı sürekli galip geldiğine inanmaları, net bir şekilde Fener'in medya gücünü gösterir. Önce şunu yazayım Fener ile Kadıköy'de 2010'dan beri yaptığımız son 8 maçta 4 beraberliğimiz, 4 yenilgimiz var. Gerçek bu iken Galatasaraylı kardeşlerimizi uyandırmak ve medyanın goygoyuna gelmemelerini sağlamak görevimizdir.

      Sil
    4. Bir Galatasaraylının böyle yorumlar yapması beni üzüyor. Arda Girit senin yorumuna katılıyorum, teşekkür de ederim.

      Sil
    5. Yazılarını yıllardır takip ediyorum, çevremdekilere yayıyorum, fazla yorum yazmaya zamanım olmuyor ama ilgi ile okuyorum yazılarını. Tarzlarınız farklı olsa da senin ve Sinan Yılmaz'ın yeri apayrı bizler için.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Ciğerci'nin Terim dönemi işi zor görünüyor.

      Sil
  5. Hem fernando hem de donk sarı kart gördü ikisi için de ceza tehlikesi var! Kadıköye Tolga-Selçuk ortasahası ile çıkma ihtimalimiz var yani!! O zaman vay halimize diyorum! Ben Fatih hoca nın yerinde olsam konyaspor karşısına donk-selçuk ile çıkar skor avantajı yakalarsam hemen donk u alır tolga yı sahaya atarım, Fernando'ya dokunmam bile! Hatta selçuk tolga ile başlarım diyeceğim ama hem tolga'ya güvenmiyorum hem de konyanın ligde durumu çok kritik! kumpas belli,bu ayarcı hakemler uyanıksa Galatasaray camiası da aptal değil! Bakalım göreceğiz Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'u bilmiyordum bak. Konyaspor maçında sarı kart görmemek lazım diyeceğim de hakemler pusuda bekliyor, hepsi operasyon adamı..

      Sil
    2. Zaten operasyon hem Donk hem Fernando'ya işlerini şansa bırakmıyorlar! Ama allah büyük Beşiktaş ile oynayacağımız maç Şampiyonluk maçıdır artık O maçı alan şampiyon olur bence bekleyip göreceğiz.Bir parantezde Fenerbahçe maçı için açmak isterim.Bu öğrenilmiş çaresizlik takımdan çok taraftarımızın üzerinde bu da takım dahil herkesi etkiliyor! Ama tekrar söylüyorum Herşeyin bir bitişi vardır! Bu seride bir gün bitecek o maç, bu maç olur mu? Göreceğiz! Fatih Hoca'ya güvenim tam benim.Allah yardımcımız olsun..

      Sil
    3. Umarım dediğin gibi olur..

      Sil
  6. Konya maçında skoru alıp rahatlarsak girsin ama olur ya futbol bu skor yönünden rahat durumda olmazsak bence riske edilmemeli.Çünkü skor rahatlığını elde edemediğimiz anlar ikili mücadeleler çoğalacak ve maçın hakemi de rahat rahat kart gösterebilecek.Bu da bizim aleyhimize olur.Ayrıca hadi Fernando neyse de Feghouli ve Mariano kartlarını sıfırlasaydı keşke bu maçta.Ben onu bekledim sarı görürler diye bekledim ama görmediler.Kritik bi sürece giriyoruz.Önemli oyunlarımızdan eksik kalmamalıyız mümkün olduğunca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da yazdım, hepsi operasyon için bekliyor. Karabük maçını gördük..

      Sil
  7. Üstteki güvensiz yorumlar nedir onu da eklemeden geçemeyeceğim.Ne demek yenemeyiz hiç takımlarına da güvenleri yok bunu diyenlerin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir