13 Nisan 2018 Cuma

Galatasaray'ın hücumunda alternatif anlamda değişmesi gereken isimleri var


Fatih Terim'in peşinde olduğu isimler üzerinden haberler türemeye devam edecek. Türeyen haberler de Türkiye Ligi kaynaklı, zaten konuştuğumuz isimler. Bu isimler konuşulurken şartlar hiç düşünülmüyor bile. Fatih Terim'in her şartta devam edeceğini düşünsem de Mayıs ayında seçilecek başkanın kim olduğunu bilmiyoruz. Bütçe, plan ne olur bilinmez. Tek bildiğim ise çok büyük bonservisler ödeyemeyeceğimiz.

Bu takımın yerli seviyesini yükseltmesi şart. Bu anlamda alternatiflerimiz o kadar iyi değil ve kulübeyi de güçlendirmek gerekiyor. Altyapıdan getirebileceğimiz isimleri kıymetli görüyorum, yaz döneminde bu anlamda atılacak adımlar olur. Gurbetçi piyasasını da iyi araştırmak lazım, maliyet o noktada daha azalıyor. 

Ülke içinden ise alınabilecek birkaç isim olsa da bonservis bedelleri zorlar. O isimlerin başında da Emre Akbaba ve Deniz Türüç gelir. Her ikisi de 25 yaşında, Almanya / Fransa temelli ve uzun süredir ligde istikrarlı olarak yükselen futbolcular. Milli Takım'a da yükseldiler ve gelecek anlamında önemleri büyük. Keşke transfer edebilsek, eminim ki bunu herkes ister.

Emre Akbaba'nın sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacağı için bir ihtimal doğuyor. Yine de piyasası ve talibi olan bir futbolcu. 3 - 4 milyon avro gibi bir bonservis aralığının olabileceğini düşünüyorum. Performansı Vagner Love'ye bağlansa da onun gitmesi dahi Emre Akbaba'yı düşürmedi. Alanyaspor'u ligde tutan en önemli unsur ve kıymetli bir yerli.

Deniz Türüç'ü ise Kayserispor'dan koparmak zor. 2020 yılında sözleşmesi bitiyor ve Kayserispor'dan futbolcu almak gerçekten zor. Onun bonservisi de en kötü ihtimalle 4 - 5 milyon avro, böyle bir para da bizden çıkmaz. Deniz Türüç de Emre Akbaba ile aynı pozisyonda oynayabiliyor gibi görünse de kanatlarda da oynayabilmesi büyük artı. Bireysel kalitesi üst düzey, patlayıcı bir futbolcu.

Bir de işin Trezeguet ayağı var. Onu da konuşmuştuk. Kasımpaşa'nın satın alma opsiyonu 2 milyon avro civarındaydı ve bunu kullanacaklar mı bilinmez. Yetenekli bir isim ve daha da yükseleceğini düşünüyorum. Fatih Hoca'nın da ilgisi olduğu söyleniyor, bu anlamda konuşulması doğal. Önümüzde Dünya Kupası var, işi biraz erken tutmak lazım. O kadar büyük paraların konuşulacağını sanmıyorum, olası bir transfer.

Üç ismin de ortak noktası yaratıcı ve patlayıcı özelliklerinin olması. Galatasaray'ın hücumunda alternatif anlamda değişmesi gereken isimleri var. Büyük bir değişim bekliyorum, birçok ismin gidip geldiğini görmek sürpriz olmayacaktır. Bu üç isme de hayır diyemesem bile bonservis durumuna, sezon sonunda oluşacak şartlara iyi bakmak lazım..

6 yorum:

  1. şampiyon olamazsak aman aman bir değişim olmaz

    YanıtlaSil
  2. Emre Akbaba'yı hepsinin önünde görüyorum ama benim gönlümdeki ofansif orta saha Hakim Ziyech Ajax'tan! Müthiş futbolcu! Yaşıda 25 ama 20 M euro'dan aşağı vermez Ajax , bu mali profilde almanın imkanı yok! Ama bir alabilsek millet ofansif orta saha görsün:) arkasında da belhanda ve tempolu bir bir defansif ortasahayla bu takım tadından yenmez! Hayaller Ziyech hayatlar Emre çolak olmasın da seneye ben ondan korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin gönlünde kimler kimler var :) Ben de sol tarafa Gonzalo Martinez diyorum mesela, o da 15 milyondan başlıyor.

      Sil
  3. Çok yüksek bonservisler ödemeyiz ama en az 6 7 futbolcu alırız diye düşünüyorum.Kiralık veya bonservisi olmayan futbolculara yöneliriz daha çok.Bence Emre Mor ve Emre Çolak kiralık gelecek.Kagawa için tüm şartlar zorlanacak.Lider bi stoper alınacaktır.Forvet alınır.Bi de çift yönlü orta saha alınır.Sayarken yoruldum dursun şu 2 yılda o kadar kötü, o kadar boş kadrolar kurdu ki hâlâ çok eksik var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir