2 Mayıs 2018 Çarşamba

Böyle hovardalıkları sıklıkla yapıyoruz ki en büyük sorunlarımızdan biri


Bu ilk kez olmuyor. Türkiye Kupası'nda oynanan Akhisar deplasmanında da 2-1 öne geçmemizin ardından buna benzer bir pozisyon olmuştu. Cümbür cemaat hücuma çıkarken topu oradan çıkaramadık ve belki de turu orada kaybetmişiz. 3-1'i bulsak işimiz daha garanti olacaktı ama o skor sonrası turu vereceğimize de inanmadık.

Neyse ki Beşiktaş karşısında 2-0'ın ardından zor durumlara düşmedik. Her ne olursa olsun şu pozisyonda işi bitirmek gerekiyor. 2-0'ın ardından bulduğumuz pozisyonlar var ve şu maçı daha farklı bitirebilirdik. Bitirmemiz de gerekiyordu, onu söyleyeyim. Bugün olmaz diyoruz ama lig sonunda Fenerbahçe'yle alakalı averaj muhabbeti yaşamak istemiyorum.

Feghouli kalitesinde bir ismin şu pası geçirmesi gerekiyordu ki burada en zor olan topu Adriano'ya takmak. Buna benzer bir pozisyonda "Sergen attı şampiyonluk geldi" olayı yaşanmıştı. Bülent Korkmaz'ı Adriano gibi yakalayan Tümer Metin ve Sergen Yalçın golü atmıştı. Feghouli'nin ise burada birçok opsiyonu olsa da topu Adriano'ya taktı ve mutlak gol pozisyonu oluşmadan bitti.

Bu pozisyon Feghouli'nin formsuzluğuyla da alakalı değil. Akhisar deplasmanındaki pozisyonun futbolcuların kalitesiyle alakası olmadığı gibi. Orada da pozisyon içinde Feghouli vardı, atlamamak gerekiyor. Feghouli'nin Beşiktaş karşısında çok kötü bir maç çıkardığına da inanmıyorum ama bu tarz anlarda işi bitirememesi beni düşündürüyor.

Kaçırdığı bir gol de var mesela. Orada da geç kaldı, oysa tekte golü bulabilirdi. Gelecek sezon için toparlayacağını ve kalitesini ortaya koyacağına inanıyorum. Önemli bir isim ve kolaylıkla kestirip atmamak gerekiyor. Yine de bu pozisyona değinmeden geçemedim, böyle hovardalıkları sıklıkla yapıyoruz ki en büyük sorunlarımızdan biri. Feghouli ayarında bir isim de orada mümkün olan en iyi şekilde golü getirirdi..

6 yorum:

  1. final pasları böyle rezil bir takım nasıl lider anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Burda Feghouli üzerinden gitmişsin.Orda çalım bile deneyebilirsin yani ama sen gidip topu rakibe veriyorsun.Feghouli'nin bu bencillikleri oluyor arada.Takım olarak da böyleyiz.Karabük ilk maçı mesela.Maçı çok rahat koparacakken inanılmaz tercih hataları sonucu zor bi galibiyet almıştık Maicon'un son dakikadaki golüyle.Yine aynı şekilde Bursaspor veya Antalyaspor maçıydı sanırım tam hatırlamıyorum ama 2.yarıda baya bi gol kaçırmıştık ve Fatih hoca biraz sitem ederek bunu doğal karşıladığını ama böyle bi durumun tekrar etmemesi gerektiğini söylemişti.Pozisyon buluyorsun atacaksın niye atamıyorsun?Pek ihtimal verilmese de bunun ikili averaj durumu var yani.Şu an ilk 4 takım içerisinde başakşehir ve beşiktaş ikili averaj noktasında bizi geçmiş durumda, fenerbahçe'yle ise genel averaja baktığımız zaman öndeyiz.Gerek başakşehir maçı gerek beşiktaş maçlarında aleyhimize olan ikili averajı çok rahat düzeltirdik diye düşünüyorum.Çünkü başakşehir karşısında da golden sonra farka gidebilirdik ki zaten alacağımız 4-0lık bi galibiyetle ikili averajda onları altımıza alacaktık.Yine beşiktaş maçında da 3-0lık bi galibiyet bile genel averajda onlardan önde olacağımız anlamına gelirdi.Dediğim gibi ben de buna ihtimal vermiyorum ama futbol bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur onun üzerinden gideceğim, topu rakibine takan o çünkü..

      Sil
    2. Sen bu maç üzerinden gitmişsin.Ben genel durumdan bahsettim

      Sil
    3. Genelde anlamda haklısın. Ceza sahası çevresinde doğru ismi bulamamak, pozisyonu hazırlayamamak gibi sorun var. O da mesela ağırlıklı olarak Belhanda kaynaklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir