10 Mayıs 2018 Perşembe

Bu bir öncü haberdi, yaz dönemi Telles'in transferini konuşacağız


Henüz kesin bir haber yok. Geçtiğimiz günlerde "Telles 45 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'de" tarzında haberler olsa da bu sadece bir haberdi. Yine de bu bir öncü haberdi, yaz dönemi Telles'in transferini konuşacağız. 

Porto'ya transfer olduğu günden itibaren büyük bir aşama kaydetti. Özellikle bu sezon kazandıkları şampiyonlukta da çok büyük bir pay sahibi. Ligde oynadığı 29 maçta 3 gol 13 asisti var. Galatasaray da bu adamı aldığında "hücum" özelliğinin altını çizse de ilk maçları harici bunu pek göremedi. Şu aşamayı kaydetmesi en az 2.5 sezon gecikmeli diyebilirim.

İş doğru teknik direktörde bitiyor. Galatasaray'a geldiği ortam fazlasıyla karamsardı. Fatih Terim sonrası su gibi teknik direktör değiştirdik ve bağlı olduğumuz bir düzen tutmadı. İşin yabancı sınırı boyutu da eklendiğinde yeri geldi Telles'i kenarda oturtmak durumunda kaldık. Tam Telles'den katkı alacağız derken de son gün Inter'e kiralandı. Bir kaos ortamı da orada yaşadı ama en azından Porto gibi bir takımın radarına girdi.

Telles'in potansiyel anlamda ucu açıktı. Bruma'yı da bu listeye dahil ederim, verilen bonservislere bakılmaksızın iyi hamlelerdi bunlar. Biz ise o potansiyelleri doğru anlamda işleyemedik. Bir tek Bruma diyebilirim, o da Riekerink sayesinde. 12 - 13 milyon avro bonservise iyi diyoruz ama çok daha fazlası olmalıydı. Telles'i de neredeyse aldığımız ücrete geri yolladık. 

Inter'e kiralandığı ücreti de eklediğimizde bir kazanç var tabii ama potansiyelin yanında komik rakamlar. Porto'nun ondan kazandığı bonservisi gördükten sonra bu konuyu konuşmaya devam ederiz. Sonraki satış karının yüzde 10'u bize ait, olan oldu diyerek bu duruma odaklanalım. 45 milyon avro'ya gitse 3.7 milyon avro'luk bir kazancımız olacak. Nagatomo'nun bonservis bedeli bir anlamda çıktı diyebiliriz..

2 yorum:

  1. Hepsi bir kenara da su an elimizde telles, broma'dan oluşan bi sol kanat hattımız olabilirdi... ikisi de değerinin çok altında bonservislere gönderildi bunda ligin ve takımın o dönemki formunun da etkisi var tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yatırımlardı, maalesef değerlendiremedik. Kaos ortamına gelmeleri en büyük şanssızlıkları.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir