7 Mayıs 2018 Pazartesi

Bu fizikte böyle işler yapabilecek 2. bir futbolcumuz yok


Akhisar maçının adamı da Ryan Donk oldu. Yine konu Belhanda'ya geliyor ama özellikle ilk yarıda onun boşluğunu doldurmak noktasında büyük iş yaptı. 2. yarıda ise rakibin ısrarla havadan, savunma arkasına attığı toplar sonrasında savunmayı 5'ledi. Bu da Fernando'yu yalnız bıraktı, o anlarda da Belhanda'yı aramış olduk.

Belhanda'nın belki de en önemli özelliği topla dikine çıkışları, dripling özelliğinin olması ve temposu. Donk'un ilk yarıda topla dikine çıkarak oluşturduğu pozisyonlar var. "Turkish Pogba" derken tarz noktasının altı çiziliyor, böyle de oynuyor. Takım içindeki kilit noktası da buradan gelmekte, bu fizikte böyle işler yapabilecek 2. bir futbolcumuz yok.

Savunmada da stoper özelliğiyle kıymet sağlıyor. Yeri geldi savunmayı 5'ledi. Eğer Belhanda sahada olsa ve Fernando'yu desteklese bu özelliği çok daha kıymet sağlayacaktı. Fernando yalnız kaldığı için erken düştü ve orta sahayı kaybettik, top dahi tutamadık. Fatih Hoca da altını çiziyor, maç içinde oyuncu değiştirmeden dilediğiniz gibi düzeni değiştirebiliyorsunuz.

6 - 8 gibi oynayabiliyor, geriden top alıp oyun kuruyor, topla dikine çıkıyor, stopere çekiliyor ve fazlasıyla rahat. Gomis mesela bu baskıyı kaldırmakta zorlanıyor ama Donk'un zorluk yaşamadığını görüyoruz. Akhisar deplasmanı baskıyı en şiddetli şekilde yaşadığımız ortamlardan biriydi ve Donk o baskıyı rahatlıkla atlattı.

Bunu da sorumluluk alarak yapıyor. Doktorun oynayabilir raporu verdiği ama "sakatım" diyenlerin idmana dahi çıkmadığı ortamda 2 günde koltuk değneği atıyor. Maça da ağrılarıyla başladı, maç sonunda bir şekilde idare edeceğiz diyor. Kontrat sezonu bir de, yaşayacağı olası sakatlık kariyer planlamasını tamamen değiştirebilir.

Yeni sözleşmeyi sonuna kadar hak ediyor. Dilerse gelecek sezon hayal kırıklığı yaratsın (Fatih Hoca varken hiç sanmıyorum). Adalet noktası bunu söylüyor, Donk'u tutmayacaksak hangi futbolcu takımda kalacak ki. Kıymetli bir futbolcu, yukarıda da söylediğim gibi oyuncu değiştirmeden birçok formasyona geçebiliyorsunuz. Çalışıyor, kendini hazır tutuyor, baskı kaldırıyor. Daha ne olsun..

11 yorum:

  1. Gomis bu baskıyı kaldiramiyor derken biri santrafor biri dos

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyon önemli değil, burada mevzu duygu yoğunluğu. Donk rahat ve stres yaşamıyor. Gomis'in ise çabuk dağılabildiğini düşünüyorum.

      Sil
  2. Akhisar maçının ikinci yarısında Donk'un stoper performansını izlerken şunu düşündüm.Eğer Tudor Donk'u bir kalemde silmeyip Fatih Hoca gibi verim alabilse ve çok sevdiği 3 'lü savunmayı oynattığında Donk'lu bir 3 lü savunma oynatsaydı Donk bu performansıyla nasıl bir etki yaratırdı? Linnes(mariano) ve yuto gibi öne doğru oynayan iki hücum bekin varken bu Donk'la rahat 3-5-2 oynayabilirsin bu bile sana oyun içinde büyük bir taktik esneklik katar! Bir oyuncu bazen futbolda çok şeyi değiştirebiliyor! İlla adının Ronaldo, messi falan olmasına gerek yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü kullanırdı ve atletik özellikleriyle de onun kalemiydi. Hoca olmak buradan geçiyor, çabuk kestirip atmayacaksın. Kolaya kaçmayacaksın.

      Sil
  3. Donk'un geri dönüş olayı Bülent Korkmazın Süren tarafından aforoz edilmesine karşın direnip gitmemesi ardından UEFA Kupasını kaldırmasını hatırlattı. Elbette bir Bülent Korkmaz değil ama Fernando sakatken, NDiaye gitmişken 3-5 maç idare etsinden "yok yok makul bir ücretle takımda kalmalı"ya doğru ilerleyen bir performans. Bakalım Fatih Hoca seneye ne gibi yeni sürprizler yaşatacak bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında biraz da Saidou durumu. O hikayeyi anlatmıştım. Gerets dönemi kadro dışıydı, gönderilecekti. Conceicao ayrıldı ve yerine adam almaya para olmayınca Saidou geri dönmüştü. O sezon gelen şampiyonlukta da çok kritik bir etkisi vardı.

      Sil
    2. Sezonların hikayesi de az çok benziyor.O yıl da sezon başı adını belki de ilk defa duyduğumuz bi takıma elenmiştik.Bu yıl da öyle oldu.O yıl da çok gol atmıştık bu yıl da çok gol attık.Tek farklı yanı o yıl teknik direktör sezonu tamamlarken bu yılki teknik direktörün sezonu tamamlayamaması herhalde

      Sil
  4. Yaşı 30 un üzerinde olsa da takıma aidiyet duygusu bu kadar yüksek bir ismi takımda tutmamiz bizim yararımıza olur... Oynadığı futbol ve özverisi ise saygıyı hak ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak etti bu adam. Donk kalmayacaksa kimse kalmaz.

      Sil
  5. Öncelikle mutlaka kalmalı.Hani bi iki ay önce hatırlarsın belki kalmalı mı diye soruyorduk ama artık bu soruya bile gerek kalmadı.Oyununun dışında sakatlığı var denilmesine rağmen hemen dönmesi ve maçın en iyi 2-3 isminden biri olması ona saygı duymamı sağladı.Boyuna rağmen top tekniği çok çok iyi.Bu adama bi de gamsız felan diyorlardı ya.Gamsız adam böyle bi özveride bulunur mu hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin kalmalı. Yerini doldurmaya kalkmak ciddi bir bonservis bedeli gerektirecek çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir