28 Mayıs 2018 Pazartesi

Çok konuşulmasa da Galatasaray'ın büyük bir yabancı kontenjanı sorunu var


Carrasso ve Latovlevici'nin sözleşmeleri biterek takımdan ayrıldılar. Denayer ve Nagatomo'nun da kiralık sözleşmelerinin bittiğini ekleyelim. Tabii onların takımda kalma ihtimali var, kendileriyle yola devam edilmek isteniyor. Donk'un da biten sözleşmesi uzatılacak gibi görünüyor. Bir de geri dönecek Carole ve Cavanda gibi isimler var. Carole'nin de takımda kalma ihtimalinin olduğunu belirtelim.

Çok konuşulmasa da Galatasaray'ın büyük bir yabancı kontenjanı sorunu var. Yabancı transferi için o kadar rahat etmek mümkün değil. Carole'nin de takımda kaldığını varsayınca 1 tane yabancı hakkı alma doğuyor. Oysa orta saha / forvet temelli transfer hayallerimiz var. Tabii mevcut isimlerden gidenler olabilir ve ona göre strateji değişebilir. Mevcut tabloya göre yorumluyorum.

Bir örnek verelim. Carole'nin kalma ihtimalinden bahsediyoruz ama o zaman kendisi 13. yabancı olarak görünecek. Nagatomo kalmasa dahi yerine alınacak sol bek yabancı olacak. Alternatifini Carole yapınca da yabancı transferi konusunda hareket kabiliyetin azalıyor. Yerli bir sol bek düşündüğümde ise sayacağım hiçbir isim beğenilmeyecek. Ömer Bayram, Atilla Turan, Aziz Behich diye ilerleyecek bu liste. Hepsi de bonservis bedelli futbolcular.

"Takım içinden şu gitse, yerine alınacak yerli bu olur" diyebileceğim tarzda bir isim de yok. Yerli piyasası hem kısıtlı, mevcut isimler de pahalı. Bir de işin Uefa yaptırımı boyutu var. Kısıtlamalar hala açıklanmadı ve olası bir "sattığın kadar al" durumunda bonservis konusunda o kadar rahat hareket etmek mümkün olmayacak. 

Yerli ihtiyacı çok büyük, kesin olan bu. Burada Galatasaray altyapısı ön plana çıkabilir, sürpriz kazanımlar bekliyorum. Oradan rotasyon içine ne kadar isim sokabilirsek çok büyük kazancımız olacak. Diğer konular da önce Uefa yaptırımı, sonra olası ayrılıklar üzerine konuşulur. Garry Rodrigues diyoruz mesela, beklenen bonservis gelirse elimiz epey rahatlar. Ya da bu tarzda x bir ismin satışı sonrasında..

16 yorum:

  1. seneye ilk 11 de 10 yabancı olacağı kesin bir tek serdar aziz var yerli olarak 11 de,bu 10 yabancının dışında sadece 4 yabancı daha yedekte tutabiliyoruz,biri stoper yedeği,orta saha,santrafor ve kanat yedeği olabilir ,o yüzden linnes gönderilebilir bu yüzden,nagatomoyu alırsak yedeği o saydığın yerli sol beklerden biri olacak muhtemelen,kısaca yabancıların yedeği yerli olmak zorunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun var her türlü, bu anlamda sürpriz ayrılıklar olabilir. Bir yerlerden fedakarlık yapmak zorundayız.

      Sil
  2. Altyapıda solbek olabilecek adam illaki vardır benim bildiğim Furkan, Sefa ve 2000'li melih var bide kiralık giden Soner gönül....
    Soner demişken bu sene kiralık gidip dönmüş olacak gençler içinde solbek/solkanat Soner ve on numara pozisyonundaki Doğancan Davas ışık veriyor. Kiralık giden kaleci ismail ile forvet volkan galiba pek iyi durumda değiller... ama yinede yedek olarak düşünülebilirler...

    YanıtlaSil
  3. Kontenjanimizin 7sini defansa harcamak ne kadar dogru bilemiyorum. Bi taraftan Carole'un patlama yapacagini dusunup kalmasini istiyorum. Ama hucum ve orta sahaya kesin yabanci takviyesi lazim. Antalya'dan bonservissiz Sakib'i almak veya altyapidan birisini sol bek yedegi olarak koymak ve gerektiginde Linnes'i sola cekmek gecici bi cozum olabilir. Ayrica Akhisar'dan Soner ve Mugdat haberleri cikmaya basladi, nasil bakiyosun bu oyunculara?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğru değil, bir anda orada yabancı kalabalığı oluyor ama yapacak bir şey de yok maalesef. Muğdat'ı istemem, Soner Aydoğdu belki. Sakıb da olmaz bence, yeterli değil.

      Sil
    2. Sakıb bence de yeterli değil ama milli takım havuzunda ve bonservissiz diye söyledim. Linnes iki tarafı da yedekleyebilir bence zaten, ben her zaman altyapıya güvenilmesi kanaatindeyim. 18-20 yaşına gelip şans verilmeyecekse önlerini kapatmayalım zaten. Zaten oynayacakları maç sayısı 10u geçmeyecek, bence riske değer. Ben Soner'i Gençlerbirliği zamanından beri beğenirim, özellikle oyun görüşü ve uzun paslarını. Yedek olarak iyi olabilir.

      Sil
  4. Kesinlikle bu büyük bir sıkıntı. 28 kişilik kadroda 14 Türk olmak zorunda. Bunlardan 2 tanesi altyapıdan 4 tanesi ise Türkiyede yetişmiş olmak zorunda. ''Tolga Ciğerci gitsin Ahmet Çalık gitsin Hakan Baltanın yaşı geldi jübile yapsın'' diyoruz, ''Yasin Öztekinin sözleşmesi bitiyor, gitsin'' diyoruz ama bu adamların yerine birilerini almak durumundayız. Sorun da burada başlıyor, maddi açıdan kulüp iyi durumda değil ki halihazırda gelecek bir UEFA yaptırımı var. Bu transfer dönemi ciddi açıdan sıkıntılı geçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı burada devreye girecek ya da alınabilecek yerliler yine var.

      Sil
  5. Hiç konuşulmuyor bu, benim de şimdi aklıma geldi. Muslera 7 seneyi devirdi sanırım bizimle ve 5 yılı dolduran yabancılar Türk pasaportu alıp yerli statüsünde oynayabiliyor diye biliyorum. Acaba bu işte nasıl bir engel var? Şahane olurdu çünkü.

    YanıtlaSil
  6. Gecen sene cok baslamisiz transfere bu cok onemli, Cenk Ergun'un aciklamalarina gore Mart ayinda baslamis gorusmeler. Su an finansal olarak ve psikoloji olarak rakiplerden ondeyiz, Besiktas kuculmeye gidiyor, Fenerbahce ise secim telasinda hocalari bile belli degil ama biz ne yapiyoruz o da belli degil. Tek korkum yine kamptan sonra gelecek as oyuncularla ugrasmak, umarim su an transfer icin calismalar devam ediyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon takımı sıfırlamıştık, bu açıdan gerekliydi. Bir de acelemiz vardı, ön elemeler derken. Bugün böyle değil, daha geniş bir zamanımız var ve iskelet belli.

      Sil
  7. Muslera, Fernando, Linnes, Mariano, Donk, Gomis kesin kalır.Carole'ü hoca kampta deneyecek eğer işe yarar bulursa o da kalır.Garry, Belhanda, Feghouli, Maicon gelecek iyi tekliflere satılabilir.Garry zaten +15 milyon euroda kesin satılır.Maicon 5-6 milyon euro getirirse satılır.Belhanda 8-9 milyon euroya, Feghouli de yine o civarlarda bi teklif gelirse satılabilir.Cavanda zaten kesin gider.Ben böyle düşünüyorum şahsen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin satılır mı o kadar emin olma bence.

      Sil
    2. Sattığın kadar al gelecek gibi duruyor o yüzden kesin satılır bence.Zaten iyi paraya satılacak 2-3 futbolcumuz var

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir