15 Haziran 2018 Cuma

Bir ara yerine Prandelli düşünülüyordu, gerçekleşse enteresan hikaye olurdu


Udinese'de başarısız olduğunu düşünmüyorum. 4 maçta 7 puan aldı ve takımı ligde tuttu. Tudor gelene kadar puan dahi almakta zorlanıyorlardı. Gelecek adına da başarılı olabileceğine inanıyordum. Taktikle oynamayı çok seviyor, İtalya da bir bakıma onun evi ve uyum sağlayabilirdi.

Seria A'ya bir şekilde kapat atmak mühim, Udinese'yle başlayan bu yolculuk devam eder. Udinese'ye gidiş anahtarı da Galatasaray'dan kaynaklıydı diye düşünüyorum. Galatasaray ona iyi bir kapı açtı, devamını getirmek ona bakıyor. 

Galatasaray'da yaptığı iyi işlerin altını çizsem de ayrılığından daha doğal bir şey olamaz, o da ayrı konu. Yine de sorun var, ikili ilişkiler noktasında büyük sorun yaşıyor. Galatasaray ayrılığı da bence bundan kaynaklıydı, Gomis ve Badou Ndiaye harici herkes kendisinden rahatsızlık duymaya başlamıştı. Maicon'la kavga ettiler tarzı haberleri de okuyorduk. Son zamanlarındaki futbolcuların ruh hali de her şeyi açıklıyordu. 

Galatasaray'da da böyle başlamadı mı, ayağının tozuyla Bruma'yı kadro dışı bırakmıştı. Bir maçın henüz ilk dakikalarında oyundan almışlığı da var. Teknik direktörün bir otoritesi olması gerek, belki kendi açısından haklı olabilir ama kestirip atmamak gerekiyor. Galatasaray'da kulübe yok dedi, haklıydı ama kenardaki isimlere bir kez olsun şans dahi vermedi gibi örnekler de var. 

Udinese'de şartlar ne şekilde gelişti bilmesem de yönetimle ters düştükleri yazılıyor. X bir Seria A kulübüne imza atabilir, o yola girdi. Tabii bunun devamlılığı olabilir mi bilinmez. Hala genç bir teknik adam ama insan ilişkilerini geliştirmediği sürece de ondan olmayacak.

Bir ara yerine Prandelli düşünülüyordu. Eğer gerçekleşseydi ilginç bir hikaye olurdu. Prandelli de Galatasaray'a geldiği günden bu yana İtalya'da çalışma fırsatı bulamadı. Oysa o ligin en iyi isimlerinden biriydi. Galatasaray da dahil olmak üzere çalıştırdığı tüm takımlarda çakıldı ve kariyeri dibe doğru ilerlemeye devam ediyor..

4 yorum:

  1. Ben kesinlikle Tudor'un iyi bir hoca olabileceğine inanmıyorum. Çünkü adamın karakteri zayıf oyuncularla takışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir ama iletişim yönünü mutlak suretle ilerletmesi gerekiyor.

      Sil
  2. Yaşı daha genç.Önünde kafadan rahat 20 yıl var.2 yıl bi kenara çekilip iletişim sorununu düzeltse bişeyler başarır ama iletişimini düzeltmeden her kulüpte çalıştığı süre bi kaç ayla sınırlı kalır.Karar onun

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir