12 Haziran 2018 Salı

GS transfer güncesi #27; Bruma


Kanat için konuştuğumuz tek isim Trezegeuet. Geçtiğimiz günlerde yazdım, bu olay takıntıya doğru gidiyor ve mevcut şartlarda zararlı çıkarız. Yurt içi serbest kalma ücreti 5.9 milyon avro ve orada 600 bin avro'ya oynarken sizden çok daha fazlasını istiyor.
Eski dönemde olsak an itibariyle o hamle gerçekleşebilirdi. Bugünün şartlarında ise zor bir transfer.

En azından Garry Rodrigues'i satmadan o iş imkansız. Garry Rodrigues de pek gidecek gibi durmuyor, Şampiyonlar Ligi'ni olmazsa olmaz kabul etmiş. Bu noktada alınacak alternatifin maliyeti mümkün olduğunca düşüş olmalı. Bonservisi olmayan ya da kiralık futbolcu piyasası öne çıkacaktır. Haliyle Bruma akıllara geliyor, acaba olabilir mi?

Leipzig'de ilk sezonunda beklentiyi tam anlamıyla karşılayabildiğini söylemek zor. Galatasaray'da müthiş bir dönem geçirmiş ve sözleşmesinin son yılına girmesine rağmen de 13 milyon avro civarına gitmişti. Badou Ndiaye öncesi rekordu işte, eğer sözleşmesinin son yılı olmasa büyük ihtimalle rekor Bruma'da olurdu. 

Fatih Terim'le sadece 1.5 ay çalışabildiler. O süre biraz daha uzun olsa eminim ki çıkışını çok daha öncesinde gerçekleştirirdi. Galatasaray'a büyük bir potansiyel olarak geldi, ilk zamanlarında o heyecanı da bizlere yansıttı ama Fatih Hoca sonrası düştü. Yaşadığı sakatlık ise onu daha da geriye attı. Prandelli / Hamza Hamzaoğlu dönemleri ise istikrar gösteremedi. 

Sociedad'da da iyi bir sezon geçirmemesine rağmen Galatasaray'a döndüğünde havası değişmişti. 37 maçta 11 gol 9 asistti. Leipzig'de ise 40 maçta 7 gol 2 asist. Sezonun genelini rotasyon olarak geçirdi ve beklediğim gelişimi göremedim. Şu aşamada ihtimal düşünmek için erken tabii. Yeni hocaları gelecek ve Bruma konusundaki kararını beklemek lazım. 

Bruma henüz 23 yaşında, 1 sezonda da böyle bir yatırımdan vazgeçmezler. Vazgeçmeleri halinde Galatasaray'a kiralık verebilirler, gelişim gösterdiğini gördükten sonra da satma planı oluştururlar. Bu yazdığım ise en iyi ihtimalle Temmuz ayı ortası itibariyle konuşulur, şu an erken. Yine de Fatih Hoca'nın elinde Bruma'yı görmek isterim. Özellikle de Garry Rodrigues'in geldiği konumu gördükten sonra.

6 yorum:

  1. Alman ligi Bruma'ya biraz ağır geldi bence. Türkiye ligi ve onun seviyesindeki liglerde iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada alan açıktı, o da büyüdü. Almanya'da da yapabilir ama ısrar etmesi, çalışması gerekiyor. Buradaki rahatlığı bulamaz.

      Sil
  2. Galatasarayin en kötü sezonlarından birinde çok iyi bir form grafiği sergiledi.geçen sezon takımda olsa mutlaka çok daha fazla gol atardık ve rodriguesten daha iyi olurdu. Kişilik olarak biraz sıkıntılı galiba tek sıkıntısı o. Rodrigues geldiğinde bazı sorunlar olmuştu yanılmıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sezonun en büyük heyecanıydı benim adıma. Sorun yaşamadı o anlamda, ilişkileri iyiydi. Tudor'la alakalı ise Tudor'un her yetenekli adamla sorunu vardı.

      Sil
  3. Bruma zaten Fatih Terim'in isteğiylr alınmamış mıydı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru. Ama 1 ay birlikte çalışabildiler sadece.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir