1 Ağustos 2018 Çarşamba

André Silva & Galatasaray, ikili ilişkilerin ön plana çıkabileceği zamanlar


Milan onu bir önceki sezon 38 milyon avro'ya transfer etmişti. Milan'ın değişim harekatının gelecek bazında belki de en önemli halkasıydı. Andre Silva ise geçen sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Geldiği bonservisin altında ezildi desek de yaşı 22 ve Milan'ın onu ayağa kaldırmak adına çabalayacağını düşünüyorum.

Ligde 24 maçta 2 gol, Avrupa Ligi'nde ise (ön elemeler dahil) 14 maçta 8 gol 1 asist. Seviyenin düşük olduğu noktada parladı ama iş zorlaştığında Andre Silva'yı göremedik. Gattuso göreve geldikten sonra da pek tutulmayan isimlerdendi. Porto döneminde büyük bir potansiyel vaat ediyordu ve Milan'a transferi açıklandığında herkesin beklentisi çok büyüktü.

Haber şu. Milan'ın Andre Silva'yı bedelsiz kiralamak için Galatasaray'a teklif ettiği söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde de Milan cephesinden "Galatasaray ve Wolverhampton'un" Andre Silva için teklifi olduğu açıklaması gelmişti. Andre Silva'yı parlatmak istiyorlar ve bu anlamda Galatasaray onlar adına en doğru yerlerden biri.

Fatih Terim'in ikili ilişkilerinin ön plana çıkabileceğini düşünüyorum. Gattuso ve Milan ile yakın ilişkileri var, Milan cephesinin de Fatih Terim'e bu anlamda güveneceğini düşünüyorum. Israrla yazdığım gibi, bu tarz kulüpleri "geliştirici kulüp" olabileceğimiz noktasında ikna etmemiz gerekiyor. Bu yolla Galatasaray'a getirebileceğimiz birçok isim var ve ffp'den sıyrılmanın da en çıkar yolu.

Geçen sezonu kötü geçse de çok büyük bir potansiyelden bahsediyoruz. Hayal kırıklığıyla dolu bir sezon geçirdiği için ödedikleri 38 milyon avro'yu şu aşamada bulmaları imkansız. Gelen tekliflerin 15 - 20 milyon avro aralığında gelebileceğini düşünüyorum ki bu durum Milan'ın işine gelmez. Gattuso'nun Milan'ında da beklenen gelişimin gelmeyeceği neredeyse kesin olduğu için de kiralayıp parlatmak ve devamında satmak onların amacı gibi görünüyor.

Andre Silva çok büyük bir yetenek. Bir forvette arayabileceğiniz bütün özellikler mevcut. Kimi daha ön plana çıkıyor ama geneli ortalama diyelim, gelişmeyi bekliyor. Bitirici, teknik, hava hakimiyeti, güç, çalışkanlık, mücadele gibi özellikleri var ama hiçbiri de tam anlamıyla kusursuz değil. Türkiye Ligi için düşündüğümüzde ise fazlasıyla iyi, ligin üzerinde. Gomis kalır mı gider mi bilmem ama Andre Silva'nın her şartta takıma seviye atlatabileceğini düşünüyorum.

Kalinic de büyük beklentilerle gelse de hayal kırıklığı yaratan diğer forvet. Onun da Atletico Madrid'e transferi konuşuluyordu. Andre Silva'nın da hayal kırıklığında Milan'da parlayan isim Cutrone oldu. Bacca kalır mı gider mi bilmiyorum ama böyle bir opsiyonları da var. Tüm bunları düşününce de şartları zorlamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir