31 Ağustos 2018 Cuma

Andreas Cornelius & Galatasaray, "pivot oyunu" bizi bekleyecek


Gomis'in satışına bir şey demiyorum. Bağ kopmuştur, hocanın tarzına uymuyordur, planlar farklıdır ya da paraya ihtiyacınız vardır. Transferin bitimine 1 hafta kala da satarsınız. Transferin maliyeti belki tartışılır, gerekliliğini ise tartışmam. Konu şu, "ben gidiyorum" diye bağıran bir futbolcunun yeri şu güne kadar dolmaz mı. En azından alternatifleri bilemez miyiz.

Bugüne kalınca da sağa sola saldırmak durumunda kalıyorsun. Fatih Hoca'nın forvet transferinde altını çizdiği tek bir şey var, "hız" istiyor. Hatta hızlı 2 forvet istiyor, biz ise gelinen gün itibariyle biri gelse ne ala diyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde müthiş bir kura çektik ve önümüz açık. Bu noktada hocanın önü de bir zahmet açılsın.

Cornelius'u yabana atmıyorum. Kopenhag döneminde iyi bir potansiyeldi. Cardiff günleri beklediği gibi olmadı, sonra Kopenhag'a geri döndüğünde yeniden ayaklandı ve Atalanta yolunu tuttu. Şu an 25 yaşında ve geçtiğimiz sezona bakınca 31 maçta 6 gol 1 asisti var. Belli bir potansiyelinden bahsedilse de bu yaşa kadar o seviyeye yaklaşabildi diyemiyorum.

Atalanta biraz daha kontra takımı, bu anlamda Cornelius'un tarzı onlara uymadı. Cornelius, "hedef adam". Bizim de elimizde bu tarzda Eren Derdiyok var. Kalite kıyası değil bu, bilmeyenler için kafalarda çağrışım yapması amacıyla yazdım. Cornelius'un farkı biraz daha ön alanda mücadeleci ve güçlü olması. Çok çalışkan ve mücadelecidir, hava hakimiyeti yüksektir. İyi de bir sol ayağı olsa da bitiricilik noktasında çok iyi diyemem.

Sıkıntı şu ki bizim aradığımız tarz değildi. Daha hızlı ve bitirici bir isme ihtiyacımız vardı. Cornelius ile başka bir oyun oynamak durumunda kalacağız. Baştan söyleyeyim, Gomis'le kıyaslamamak lazım. Bambaşka iki futbolcu ve 29 golün çıtası herkesi üzer. Oyun tarzımız değişiyor, gol yükünü tüm hücuma yayacağız. Onyekuru ve Emre Akbaba ön plana çıkıyor, Garrt Rodrigues de gelecek. Cornelius'dan beklentim bu isimlere iyi bir duvar olması.

Eren Derdiyok'a göre ön alanda daha mücadeleci olması da Fatih Hoca'nın tutacağı özelliklerden. Daha iyi alternatifler beklerdim ya da hızlı bir isim alabilmeliydik. Cornelius'la "pivot oyunu" bizi bekleyecek, oyun biraz daha farklılaşacak. Bugüne geldiğimiz için de burun kıvıramıyorum. Fatih Hoca tamam dediyse vardır bildiği. Tekrar ediyorum, yabana atılacak futbolcu değil..

24 yorum:

  1. Elmander,H.sukur arayisi gibi geldi bana ama tabi ki farkli tarzlar...Premier lig,seri A , uefa ligi, CL görmüşlügü var.Bu saatten sonra diyecek bir sey yok.Tutma ihtimali var.Bence cok onemli olan stoper konusu da yine arada kaynadi gitti.Transfer sezonu yonetimin eksi hanesine yazildi.Sureci duzgun yonetemediler...

    YanıtlaSil
  2. eren ile kıyas bile edilmez. eren'in sadece boyu uzun. o kadar. ne güç var ne pres ne mücadele, ne duvar olur ne iyi şut atar.
    cornelius her alanda daha üstün. taraftarın şımarıklığı baydı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kendi şımarıklığına bak bilader her turk oyuncuya dusman oldunuz .Eren gayet ıyı mucadele edıyor.Hava toplarına gelırsek slimanıyle bırlıkte en ıyısı o.Takımın oyunu erenin oyununa uygun değil.Beşiktaşta olsa ilk 11 oynar her maç.

      Sil
    2. Bir anda "çöp" muamelesi yapılıyor. Bu da sadece gol istatistiğine bakarak. Çok yanlış, oyun tarzı bambaşka. Bunu anlatmaya çalıştım.

      Sil
    3. o zaman cevap çok basit. gidip beşiktaş'ta oynasın. sürekli yerde gördüğümüz bir adamı iyi mücadele ediyor sanıyorsunuz. stoperler kolayca yıldırıyor.

      Sil
    4. Eren Derdiyok ayakta mı :)

      Sil
    5. burak ben 13.55'te yazan adsız.
      cevabım 2.09'da yazan adsız arkadaşa.
      niye üstüne alındın anlamadım. diyaloglar ortada.

      Sil
    6. diyaloglar karıştı, o kadar adsız yorumu var ki :)

      Sil
  3. Diger basliklarda böyle olacagini aynen yazmistim, Gomis'i gönderip bu tip profillerle ilgilenecegimiz belliydi beni üzen sey Eto'o gibi bir tecrübenim yüzüne bakmayip, hizli forvet istiyoruz deyip ne hizi ne de bitiriciligi olmayan panik transferine yönelmemiz. Eto'o ceza sahasinda yere uzansa daha faydali olurdu kesinlikle, cok yazik. Su gruptan cikip 20 milyon alabiliyorken bakkal hesabina düsmüs yönetimi kiniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eto'o gideli 1 ay oldu. Tecrübe dediğin isim 38 yaşında.

      Sil
    2. 1 aydan daha fazla gec kaldik zaten ve Love da 34 yasinda, siz eger Cornelius'un ya da love'in Eto'o'dan daha iyi bitirici oldugunu düsüyorsaniz zaten buraya yazdiklarimizin da pek bir anlami kalmiyor.

      Sil
    3. Hala mı Eto'o :) Eto'o kendisine artık bu kadar inanmıyor. Mesele bitiricilik değil, mesele yoğun tempo. Yaş oldu 38, o dahi bitti artık.

      Sil
  4. Cornelius ismi çıkar çıkmaz insanlar hemen çöp demeye başladı.Futbolcuyu tanıyorum ve Kopenhag günleri de gayet iyiydi sonrasını bilmiyordum ama ve bu yüzden acaba bişey mi kaçırdım dedim kendi kendime.Ama yok Cornelius bildiğim Cornelius hâlâ.2016 yazında Cornelius & Delaney paketini alma durumumuz oluşmuştu hatta ve o zaman ikisinin de gelmesini çok istemiştim ama yönetim bu paket yerine Eren & Tolga ikilisini fahiş rakamlara getirdi.Cornelius bence yanlış takıma transfer yapmış ama Delaney'in durumu ortada.Neyse konudan pek sapmak istemiyorum.Cornelius yanlış takıma gittiği için kendini gösteremediğini düşünüyorum çünkü senin de dediğin gibi Atalanta kontraatak takımıydı.Ben bu kadar gömülmesini çok yanlış buluyorum.Eren'den daha kaliteli olduğunu da düşünüyorum.Ondan daha hareketli en azından.Mücadele noktasında ondan kat kat iyi zaten.Şu gündeme baktığımız zaman ben 2 değil de 1 santrafor alacağız diye düşünüyorum yönetim bu süreci çok kötü yönetti ama olur da Cornelius & Okaka ikilisi gelecekse ben bu ikiliyi daha çok alternatif noktasında düşünsem de hayırlısı olsun derim.Belki de sen bu yorumu okuduğun anda forvet transferi gerçekleşmiş olacak bilemeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben "çöp" kavramından nefret ediyorum. Hemen etiket yapıştırılıyor. Tamam kötü olabilir de yorumla, analiz et, biraz incele.

      Sil
  5. Çok güçlü defansı yıpratacak bir oyuncu izlenimi veriyor. Arkasindakileri oynatabilir. Emre, Rodrigues, Onyekuru gibi oyuncular daha çok gol atar sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelesi iyidir. Buralarda eski günlerine dönebilir diye düşündüm.

      Sil
  6. Abi fm eski serilerinde oyun rolü olarak hedef adam yerine caliskan forvet yaziyodu.
    bu sene hedef adam bir cf 2.sirada.
    tarz olarak bize birseyler anlatiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef adam çünkü, ön alanda pivot oyunu oynuyor. Ama mücadelesi de var, o anlamda biraz Elmander'e benzer.

      Sil
  7. Bu adamla cok sacbas yolariz simdiden yaziyorum, forvet isi tecrube isi ozellikle son vuruslarda efsane olan futbolcularimizin hepsi cok tecrubeli oyunculardi. Cornelius da ne tecrube ne de bitiricilik var ayrica Ingiltere gunlerindeki sakatlik gecmisi ve hayal kirikligi buyuk travmasi olmustu, soyle bir grup cekmisken cok yanlis transfer mantigi anliyorum ama en azindan Eto'o ayarinda bir tecrubeli forvetle desteklenmeliydi o zaman belki basarili olurdu su an yine Eren'e bakiyor olacagiz ve buyuk maclara forvetsiz cikacagiz anlasilan o ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol konusunda tablo netleşmeli. Gomis gibi bir şey beklemeyin, hatta benim beklentim 10 golü yakalaması. Ben ön alanda mücadeleye bakıyorum, arkasındaki isimlere gol yükü dağıtılacak. Onyekuru ve Akbaba bu yüzden geldi.

      Sil
  8. Henüz yeni penalti kacirarak takiminin Avrupa'dan elenmesine sebep oldu ve futbol hayati travmalarla dolu bir isim. Hep ikinci sanslari buldu ama degerlendiremedi ve asla Galatasaray gibi baski altinda oynayan bir takimin birinci forveti olacak düzeyde olmadi, büyük bir bitirici asla degil, hizli forvet denecek bir hizda degil, son yillarina bakacak olursak skora katkisi Maicon'dan daha az, umursamazlik seviyesi Belhanda ayarinda, sadece mücadelesi icin aliniyor, cok net yanlis ve panik transfer. Bu yanlis yönetime büyük eksi yazar, transfer döneminin sonuna gelmisken bir parantez de yönetime ve Fatih Hocanin izleme ekibine acalim, ben transfer dönemini bu sezon cok basarisiz buluyorum. Özbek'e cok salladik ama bugün hala onun aldigi Belhanda ve Maicon'a teklif geliyor, Cenk Ergün'e salladik ama bana göre su yönetimin transfer ekibinden cok daha vizyon sahibiydi. Mugdat, kiralik Onyekuru, kendi zorlamasiyla Galatasaray'a gelen Emre Akbaba bunun neresi basarili transfer dönemi birisi bana aciklasin, rakiplerin bu zayif durumunda arayi acmak varken su durum hic güzel olmadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. şans da gelebilir hayatta. Ortada bir travma da yok, nereden çıktı :)

      Sil
    2. From Cardiff City flop to World Cup star: Where did it go wrong for Andreas Cornelius in the Premier League yazisini okumani tavsiye ederim hocam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir