1 Ağustos 2018 Çarşamba

Gervinho & Galatasaray, en büyük sorunlardan biri kanat rotasyonu değil


Gervinho ismi hemen hemen her dönem Galatasaray'la anılır. Roma'da oynadığı dönemde de sık sık konuştuk, sonrasında Çin'e gitti ve bu haberler bitmedi. Roma'dan Hebei China Fortune'ye 18 milyon avro'ya transfer olmuştu ve 2016 yılından bu yana da Çin Ligi'nde boy göstermekte.

Lille, Arsenal ve Roma kariyerlerleriyle Avrupa'nın önde gelen kanat oyuncularından biriydi. Arsenal ve Roma günlerinde sükse işler yapmamış olabilir ama hayal kırıklığı da yazamayız. Çin'e de iddialı bir rakama gitti ve o dönem bu tarzda birçok ismin tercihi aynı oldu. 

Çin'de ise çok fazla takip etme fırsatı bulamadım. 2015 / 2016 sezonundan sonra çok fazla maça çıkmadığını söyleyebilirim. Bir sakatlık dönemi olmuş ve orada 12 maç kaçırmış. Geçen sezona bakınca 7 maçı var ve 3 asist yapmış. Ondan önceki sezonda ise 4 maçta 1 gol 1 asisti vardı. 2015 / 2016 sezonunda ise 18 maçta 3 gol 5 asist. O sezonun Roma günlerinde de 17 maçta 7 gol 2 asist.

Aralık 2018'de sözleşmesi bitiyor ve belli ki bedelsiz transfer olma durumu var. Bu yüzden de menajeri çeşitli takımlarla görüşme yapıyor. Hatta menajerinin İstanbul'da olduğu ve Galatasaray'la da görüşmeler yaptığı söylenenler arasında. 31 yaşına geldi ve Çin günlerini çok takip edemediğim için futbolu ne ölçüde geriledi ya da ilerledi bilemiyorum.

Bu yüzden de bildiğim Gervinho üzerinden çıkarımlar yapabilirim. Forvet özelliği olan bir sol açık. İçe kat etmeyi seven, çok hızlı, teknik özelliğiyle çok ön plana çıkmayan ama dripling ve patlayıcı gücüyle fark yaratan bir isim. Forvet gibi de oynayabiliyor ayrıca, bu pozisyonda oynadığı birçok maçı var. Gol sayısıyla öne çıkan bir kanat diyelim. Türkiye'ye gelmesi halinde de eminim ki 10 golün aşağısına düşmeyecektir.

Şimdi bir de Galatasaray'ın ihtiyaçlarına bakalım. Şu an Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri kanat rotasyonu değil. Yine bu tarzda ama daha genç Onyekuru kiralandı ve Garry Rodrigues'le birlikte iyi bir rotasyon sağlandı. Maç eksiği var tabii, 2018 yılını boş geçen bir futbolcuydu. Onun da takıma uyumu ve eksiklerini gidermesi sonrası kanatlardan gelmesi gereken gol sayısı noktasında sorun olmaz.

Bu anlamda sol kanat ihtiyacı yok, iki tane kat edebilen kanadımız var. Sağ tarafta ise Feghouli her ne kadar hayal kırıklığı halinde devam etse de bambaşka bir tarz. O da 10 numara özellikli, oyun kurma becerisi yüksek bir isim. Alternatifi Sinan Gümüş, bir de alttan gelen Yunus Akgün gibi isimler var. Tabloya bakınca kanat sorunu görünmüyor.

Gervinho'nun forvet özelliği önemli. Fatih Hoca'nın da hazırlık maçlarında sahte 9'lu düzeni sık sık denediğini ve o anlarda iş yaptığımızı gördüm. Ahmed Musa isteği bundandı hatta, o pozisyonda hız ve dar alan becerisine kıymet veriyor. Zaman zaman Onyekuru'yu da burada izleyeceğiz diye düşünüyorum. Gomis'in yanında 2. bir forvet gibi kullanabilir ve daha bunun Sinan Gümüş'ü de var. Gervinho'nun olası transferi de olsa olsa bu yüzden olurdu.

O da sahte 9 olarak ön plana çıkabilirdi. Dar alanda iyi işler çıkarabilen, hızlı, dripling özelliği yüksek bir isim. Türkiye Ligi'nde önemli işler yapabileceğine inansam da hem Çin Ligi'nde takip edememem, hem de o pozisyonlarda mevcut bolluğa bakınca transferi çok olası görmüyorum. Fırsat kovalamaya devam edeceğiz gibi görünüyor..

6 yorum:

  1. son 3 senesi çok iyi değil yalnız, az maç oynamış ve bir kere kadro dışı kalmış oynadığı çin takımında,zaten sorunlu bir oyuncuydu ama tabi yaş gereği olgunlaşmıştır diye düşünüyorum,yine de bu kadar kanat varken alınması ne kadar mantıklı bilmiyorum ki hoca da zaten çok sıcak bakmıyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıcak bakmıyorum. Dolu bir pozisyondan bahsediyoruz, gereği yok.

      Sil
  2. Hizli ve dayanikliligi olan Afrikali forvet oyuncularinin lig'de ki durumu malum. Ben asla hayir demezdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne durumda bilmiyoruz ve şu an kanat oyuncusundan daha bol bir şey yok.

      Sil
  3. Eksik pozisyonlar varken alternatifi olan yerlere oyuncu almak doğru değil zaten. Yabancı konusunda da bu kadar sikintiliyken dusunelecek bir oyuncu da değil. En sıkıntılı yer defans olarak bas bas bagiriyorken hem de.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir