24 Ağustos 2018 Cuma

Gomis'in varlığında dahi ihtiyaç varken, yokluğunda çok daha büyük bir boşluk oluştu


Gomis'in yerini doldururken yapılması gereken en önemli şey "yeni oyun tarzını" iyi anlatmak olmalı. Ortada 29 gollük bir çıta var ve ulaşması hiç kolay değil. 29 gol çok önemli bir rakam olsa da takımın başarısı noktasında en önemli unsur değil. Burada anlatılması gereken de takımın oyunu. Yeni forvet biraz daha arkasındaki isimleri oynatacak bir futbolcu da olabilir.

Fatih Hoca "hız ve mücadele" isteği ön alanda. Hazırlık maçlarında "hız oyununun" altını çizmiştim ki Muğdat Çelik'le bile o oyunu iyi oynayabildik. Burada futbolcuyu asla küçültmüyorum, aksine iyi bir alternatif. Biraz daha kalite isteniyor tabii, her ne kadar hız ve mücadele desek bile bitirme noktasında da iyi olmalıyız. 

Takımı oynatabilmek diğer unsur. Rakip stoperleri sırtında taşımak, mücadelen ile onları bozmak, hücumda kalman gereken anlarda topu orada tutmak ve yerden ya da havadan fark etmeksizin rakip ceza sahası içinde etkili olmak. Gomis'in de farklı ve iyi birçok özelliği olsa da hocanın zorladığı profil bu. Gomis'den de bunları yapmasını beklese bile tarz noktasında zor.

Modeste ismi ön plana çıkıyor mesela. Yukarıda saydığım özellikler itibariyle çok isterim. Bu saymış olduğum tüm özelliklere sahip. Çin'de fizik durumu geriye mi gitti bilmem ama komple bir forvettir. Ceza sahası içinde yer ya da hava fark etmeksizin etkili, hızlı ve güçlü, hareketli bir isim. Takımı oynatmak adına çok önemli. Hele ki Şampiyonlar Ligi için.

Welbeck biraz daha kanat özellikli mesela. Ben onu tamamlayıcı forvet olarak görüyorum. Yeri gelir çift forvet oynarız dediğimiz anlarda ön plana çıkar. Hızı ve ön alan mücadelesi kıymetli ama pivot özelliği yok. Modeste'yi bu anlamda ön plana çıkarırım, daha komple bir isim. Bu saatten sonra alternatif üretmek zor, haliyle de Modeste için şartları zorlamak gerekiyor.

Gomis'in varlığında bir forvet gerekiyordu, yokluğunda en az 2 isim gerektiğini düşünüyorum. İş Modeste ya da başkasını alarak bitmemeli, Eren Derdiyok'a güvenmiyorum. 2. isim iddialı olmaz ama en azından fizik gücüyle ön plana çıkacak, ön alanda savaşacak bir forvet gerekir. Okaka'nın tarzı bu noktada uygun. Gomis yerine demiyorum, Modeste gibi bir ismin arkasından gelecek 2. forvet anlamında bu yorumu yaptım.

Durum bundan ibaret. Kalan günlerde işimiz hiç kolay değil. Gomis'in varlığında dahi ihtiyaç varken,
yokluğu sonrasında doldurulması gereken çok daha büyük bir boşluk oluştu. Gomis'in ayrılık ihtimali de yeni belirmedi, alternatiflerin şu ana kadar üretilmiş olmasını ümit ediyorum..

14 yorum:

  1. Bursa Doumbia ile anlasamamis ölüsü yeter al gitsin yanina bir de genc buluruz ya da Okaka tarzi orta yasli ve makul bir maliyet tamamdir, aslinda o kadar da zor degil ama zaman cok dar, diger baslikta yazdigim gibi bu yönetimden pek umudum yok adamlar para harcamamayi yönetmek saniyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doumbia, Gomis'in yerine olmaz. Ancak alternatif olur. Doumbia'nın Sporting günleri, hatta son dönemi iyi değil.

      Sil
  2. Ndiaye geldiği takdirdd 1 yabancı kontejanımız kalıyor. Buna yabancı 1 golcü transferi yaparsak stoper ve 2. forvet için kontenjan kalmıyor. Bu yüzden ibre Burak Yılmaz a kayıyor biraz. Şuan icin gitmeye niyeti olan yabancımız da yok gibi.Süre de az kaldı. Genclere güvenmekten başka çaremiz kalmadı sanki.

    YanıtlaSil
  3. Aslında İkinci yerli forvet umut bozok olabilir. Satın alma opsiyonuyla kiralasalar. Falcao/Modeste ikisinden biri birinci forvet umut ikinci forvet tutarsa opsiyon kullanılır yatırım olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir ama onun buralara şu aşamada geleceğini düşünmüyorum.

      Sil
  4. Varlığı büyüktü..yokluğu ise çok zor olacak kanaatimce.Aklım almıyor benim.Sırf maaşını yükseltmek istiyor diye bu adamı göndermeyi aklım almıyor..adama bir söz verilmiş bu belli,evet bu yönetim vermemiş bu sözü ama bir orta yol bulunabilirdi.belhanda ve feguli sorumsuzluları dahi bu adamdan çok kazanıyor,bu bile gomisin kanına dokunuyordur.Gerçekten çok yazık..neymiş bu yaştan sonra elimizde kalırmış,ya kalırsa kalsın..adam 33ünde gol kralı oldu..yeni alacağımız 25 lik golcünün bir yıl sonra elimizde kalmayacağının garantisi mi var?yap şu adamla ortalama bir pazarlık,prim yükselt,CL için prim koy ne bileyim..idareci olmak bunu gerektirmez mi?sana zorluk çıkaranı elden çıkarmaya çalışmakmıdır idarecilik veya büyük hocalık?elden çıkaracaksan feguli ve belhandayı elden çıkart.diyeceksin ki talip yok..var dendi ama feguliye..neymiş çok gençmiş de gidemezmiş..Ne demek gidemez..guliano ile aynı yaşta..bak adamı nasıl postaladılar resmen..adam demişki çocuklarımın eğitimi burada,bizi ilgilendirmez demişler..ya hu bizde neden böyle elini masaya vuracak yönetim yok..neden şu iki sorumsuz adamı elden çıkarmak için uğraşmadık da takımın en sağlam kısmı olan gomisi elden çıkartmaya uğraştık.hadi doldur boşluğunu da görelim..yeni alacağına ne bonservis vericen..ya da imza parası..ya da maaş..bundan çook az mı olacak sanki..benim aklım almadı..resmen ayağımıza sıktık..tam orta saha canavar gibi oldu dedik,akbaba ve badu süper işnyapacak dedik,gittik hazır gol kralımızı ellerimizle 6 kağıda verdik.aman ne büyük para..düzlüğe çıktı cimbom şimdi..yazık vallahi yazık..ben yıllardır şunu gözlüyorum,ne zaman iyi bir yıl geçirsek o yaz saçma sapan işler yapıyoruz..bunu bi fenerli yönetici ellerini ovuşturarak izliyordur bence..adamlara gomisi ver takla atarlar..beşiktaş da öyle..böyle bir adam bulmuşsun,maaş sorunundan göndermek için uğraşıyorsun..yeni gelecek olan için yok hazır değil,yok kamp yemedi,yok bilmem ne..uğraş dur şimdi..tekrar tekrar yazdım ama aklım almıyor..8 verdiğin belhandayı 5e satsan bile sevinirdik yalan mı..ama 2.5 verdiğin adamı 6 ya satınca iyi oluyorsa yazıktır..bu adam takımı taşımış ya..inanamıyorum..rezalet bir gündü..berbat bir hamleydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ve Belhanda yorumunuza tamamiyle katılıyorum. Onları savunanlar hangi mantıkla savunuyor onu da bilmiyorum. N'diaye gelsin bakalım Belhanda forma yüzü görebiliyor mu? O zaman gorecez Fatih Terim Belhanda'dan çok memnun diyenleri! Bu 2 oyuncuya 6+6 teklif gelse yıllık maaşları da dusundugumuzde 20 m. Euroya yakın kar elde eder kulüp ki bir daha soyluyorum ilk 11'de yeri garanti olnayam 2 oyuncu icin buyuk kâr olur. Gomis konusuna gelirsek ise bonservisli transfer yaparlarsa bence de bu fiyata Gomis'i göndermek mantıksız olur ama herhangi bir kiralama ücreti ödemeden kaliteli bir oyuncuyu kiralama yoluna gidilirse buna itirazım olmaz, sezon sonu duruma gore önümüzü daha iyi görürüz. Burak yılmaz konusunda ise ben Erene bile razıyım yeter ki o gelmesin.

      Sil
    2. Alınacak golcünün şartlarını görelim önce..O zaman Gomisi neye harcadığımızı daha net görürüz..Burak Yılmazı hiçbir cimbomlu takımda görmek istemez,ben de sizinle aynı düşünüyorum..

      Sil
    3. Belki de kendi gitmek istedi, bilemeyiz. Ben parayı tercih ettiğini düşünüyorum. Sosyal medyadan taraftara yürüyüşlere karnım tok artık benim. Bağ zedelenmişti Gomis'le, ayrılık doğal. Gol garantisi olsa da hocanın forvetten beklentileri de farklı ki tarzları çakışmıyor. Ön alanda hareket, mücadele istiyor.

      Sil
    4. Kendi gitmek istemişse yapacak birşey yok..Kimlerle ne bağlar koptu da gönderilmediler üstadım..Kimler yatarak para kazandılar bu takımda ve hala da kazanıyorlar..gol garantisi evet Gomis..Ve de heyecan..tutku..özlemini çekmedik mi böyle bir adamın.neden bu kadar çabuk vazgeçiyoruz anlayamıyorum..Şu adam aynı başarıyı x bir takımda yapsa allayıp pullamazlar mı..ama biz cimbomuz diyorsun belki de..ama cimbom çok çabuk yemiyor mu bu süper değerleri..gelelim hocanın beklentilerine..takımdaki herkesten beklediğibi aldı da gomis mi veremedi bunu..aklındaki oyun planına gomis mi uymadı yani sadece.takımın en işleyen yeri bu adam..göztepe maçında bile sonradan girmesine rağmen hırsla oynamadı mı..belhanda sorumsuzu eli belinde gevşeklik yaparken iyi de bu gomis mi uymuyor hocanın sistemine..ben katılmıyorum üstad bu düşünceye..ayağımıza sıktık..eğer biz göndermişsek..

      Sil
    5. Elbette, ona bir şey diyemeyiz. Mesele şu, geçen günler Gomis'in aleyhine işleyecekti. Geçen sezon kıstas alınacaktı ve tepkiler büyüyecekti. Bence altında da kalacaktı. Ayrıca profesyonel dünya, teklif varsa satmak zorundayız. Bu herkes için geçerli. Keşke giden Feghouli falan olsa, o ayrı.

      Sil
  5. Modeste konusunda tek çekindiğim nokta kendini boşlayıp boşlamaması.Umarım iyi durumdadır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir