1 Ağustos 2018 Çarşamba

Maicon konusunun içinden çıkmak pek mümkün değil


Maicon konusunun içinden çıkmak pek mümkün değil. Bazı futbolcuları göndermek istersiniz ama elde kalması halinde de kullanmanız dışında bir seçeneğiniz kalmaz. Şu an Galatasaray kadrosunda da bu tarz futbolcular var. Belki de en başında Maicon geliyor.

Geldiği güne dönmeye gerek yok, Fatih Hoca sonrasına bakalım. Fatih Hoca'nın hızlı ve atlet stoperleri tercih ettiğini düşünüyorum. Savunmayı mümkün olduğu kadar orta sahaya yaklaştırmayı seviyor ve bu uğurda Dany / Semih Kaya ikilisiyle dahi Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görmüşlüğü var.

Geriden oyunu iyi kurmanın da önemi büyük. Yine de bu işi beklere verebiliyorsunuz. Elimizde de Mariano ve Nagatomo gibi bekler varken bu rolü onlar üstlenecek. Haliyle de stoperde olmazsa olmaz olan "hız" oluyor. Maicon'u ise hız kavramıyla bir araya getirmek imkansız. Haliyle de Fatih Hoca'nın düzeninde yeri kalmıyor.

Denayer ısrarı bu yüzden. Hızlı ve atlet, ayrıca topla çıkabilen bir stoper. Yeri geliyor hücumu dahi destekleyebiliyor. Denayer'in Serdar Aziz'e, Serdar Aziz'in de Denayer'e iyi geldiğine inanıyorum. Bu ikili birbirini iyi tamamlıyordu ve yeni sezonda da böyle devam edeceğimize inanıyordum. Ne olursa olsun Denayer'i takımda tutmak zorundayız, tekrar altını çiziyorum.

Bunu da Maicon'un bahsedilen kadar kötü bir stoper olmadığını söyleyerek yazıyorum. Lig standartı adına da gayet iyi bir stoper. Burada tek sorun Fatih Hoca'nın oyun tarzı ve Maicon'un bu oyun yapısına uymaması. Geriden oyunu iyi kurar, ters toplar atar, gider duran toptan gol bulur, iyi frikik kullanır, güçlüdür, havadan etkilidir ama hızlı değil. Bu oyun yapısında da açık alanlar büyük sorun.

Teklif de yok, kötü olan kısım bu. Olmadığı için de kalmak durumunda ve Maicon'dan faydalanmak durumundasınız. Yine en önemli alternatif o ama tarz noktasında uymayacak. AEK maçında 2 gol attı, bunun yanında yenen 3 golde bir şekilde hatası var. Maicon konusunda işin içinden çıkmak o kadar kolay değil..

12 yorum:

  1. denayerin yaptığı pozisyon hatalarını ş.liginde affetmezler,bu orta saha ile hücum futbolu oynamak imkansız zaten o yüzden denayer ısrarı gereksiz bence çünkü denayer ile ancak hücum futbolu oynarsın savunma oynamaya kalksan inanılmaz pozisyon hataları yapıyor ve havadan aşırı kötü, ndoye bile ezdi hatırlarsan,bence daha dengeli bir stoper gerekiyor kjaer gibi mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzına göre değişiyor. Dany / Semih Kaya ile CL çeyrek finali oynuyorduk. Yeter ki hoca kafasındaki oyun tarzını yansıtsın ve o tarzda stoper profilleri alsın. Denayer buna uyuyor.

      Sil
  2. sevgili burak merak ediyorum ne iş yapıyorsun? :) buraya çok emek harcıyorsun çünkü vaktin bol olmalı.
    (kusura bakma bu soruya yanıt veremem dersen elbette saygı duyarım)

    YanıtlaSil
  3. Bence Maicon tum taslari oturmus bir takimda o kadar kotu gozukmuyor. Yani ;
    Arkasina Muslera Sagina Mariano Soluna Nagatomo gecmis ve ortasaha da Fernandosu olan bir takimda izlemek lazim bir de. Kabul ediyorum transfer sart tabi ki. Ama yine de ligde kendi oyun tarziyla is yapabilen bir stoper. Sosyal Medya da yazilanlar kadar ise yaramaz adam degil.
    Sadece sagi solu duzgun olmadigi zaman defosu ortaya cikiyor. Tipki Tosic gibi. Odda etrafinda Adriano Gokhan Pepeyle oynayip sukse yapti. Ki Maicon ondan 2 kat daha iyi stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık alan sorun. Diğer durumda Maicon'a orantılı bir savunma kurgusu oluşabilir.

      Sil
  4. Maicon bence cok iyi stoper ancak bizim oyun tarzimiza uymuyor. Ben bu kadar yerme yapilmasi sacma buluyorum. Terry de bu takima gelse bizim taraftar kotu stoper diyecek demek ki. O da agir ancak salt savunma becerileri olarak kaliteli bir adamdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerme bence de hatalı. Takımda kalacaksa ondan ne alırız diye bakalım tarafındayım.

      Sil
  5. Maicon tudor döneminde pek sırıtmıyordu çünkü oyunu geride kabul ediyorduk.Maicon oyunu geride kabul eden her takımda oynar.Çok da iyi stoper dersin ama şu anki düzende asla oynayamaz.Aşırı yavaş.Yavaşlık konusunda Mertesacker ile yarışır.Aldığımız paraya satmamız zaten imkansız da keşke 4-5 milyon euroluk teklifler gelse ona bile razıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-5 milyon da zor. Stoper alabilsek belki de onu opsiyonlu kiralar ya da takas olarak kullanabilirdik.

      Sil
  6. Kötü stoper olduğu soylenmiyor aslında. Çakılı defans oynasan çok iyi oyun çıkarır ama hoca stoperleri de oyuna katmak istediği için dönüşlerde çok yavaş kalıyor. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kjaer tipinde bir adam gayet iyi olurdu maicon yerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın düzeni, planı farklı. Ben de bunun ısrarla altını çiziyorum. Kjaer de hızlı değil bu arada, sertliğiyle öne çıkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir