21 Ağustos 2018 Salı

O da 23 yaşına geldi ve artık önünü görmek istemesi kadar doğal bir şey yok


Şu görüntüyü görmek üzse de kendisi daima Galatasaray'ın aslanı olarak kalacak. İlgiyle takip edeceğim, umarım çok başarılı olur. Galatasaray'la da yollarının günün birinde tekrar kesişeceğinden kuşkum yok.

Lyon'a transferi bonuslarla birlikte 10 milyon avro'yu buluyor. Galatasaray'ın böyle bir rakamı verme şansı gün itibariyle yok. Tek yolumuz futbolcuyu kiralamak olsa da Manchester City'nin de olmazsa olmazı kazanacağı bonservis bedeliydi.

Bu noktada Denayer'in tekrardan Galatasaray için çabalamasını bekledik. Lyon'a transferini anlayışla karşılıyorum. Her sezon yeniden Galatasaray'a kiralık gelmek için çabalıyordu ve yaz ayları bu anlamda çöpe gidiyor. 

O da 23 yaşına geldi ve artık önünü görmek istemesi kadar doğal bir şey yok. Lyon'un onun adına büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon önemli bir gelişim kaydetti, bunun da ödülünü Lyon'a transferiyle almış oldu.

Gelişime açık, potansiyel sahibi bir stoper. Hız ve atletizmi, bir anlamda savunma jokeri oluşu ve stoper olsa da topla çıkışlarıyla hücuma verdiği destek önemli. Fatih Hoca'nın düzeninde bu anlamda olmazsa olmazdı. Denayer'i birçok noksanıyla eleştiririz ama hocanın düzeni içinde önemi çok büyük.

Umarım Denayer'i cepte görerek hareket etmemişizdir. Galatasaray'ın mutlaka bir stoper alması gerekiyor ve gelen isim de mümkünse yukarıda saydığım özelliklere sahip olmalı. Az günümüz kaldı, alternatiflerin belli olmasını umut ediyorum.

Transferde bazı isimlere çok fazla çakılı kaldık. Kiminin geri dönüşü yakın olsa da kimi olmuyor işte. Denayer'in Lyon'a gidişini anlayışla karşılamak gerekiyor. Yollar elbette kesişir, Denayer'in yaşı henüz çok genç..

4 yorum:

  1. iyice gelişir ve 27 yaşında bize bedelsiz imza atar :) 5 sene stoper aramayız :)

    YanıtlaSil
  2. Basarili olursa bir daha bize ugramaz ama yeni takimi bu sezon Stoke gibi basarisiz olursa veya kendisi oraya alisamazsa vs. dönecegi ilk yer yine Galatasaray olacaktir, yolu acik olsun severim bu herifi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir