31 Ağustos 2018 Cuma

Vágner Love & Galatasaray, transfer bu saate kalırsa


Bu transferde "maliyet" konuşuruz. Beşiktaş'ın Vagner Love'i göndermek uğruna her şeyi göze aldığı malum. Bursaspor ve Alanyaspor gibi takımlara ücretinin yarısını ödeyerek kiralık göndermeyi dahi düşünüyorlardı. Galatasaray onlar adına büyük bir fırsat ve bu işten de bonservis beklemeleri doğal.

Rakibin çünkü. Ayrıca yana yakıla forvet arıyor ve bu uğurda gemileri yakmış durumda. Fırsattır bu, Beşiktaş elbette değerlendirecek. Galatasaray adına ise yapacak bir şey yok. Forvet transferini şu saate bırakanlar utanacak. Forvet transferi koca yaz dönemini çöpe atan bir adım. Yapılan tüm iyi işlerin bir hükmü kalmayacak.

Haliyle de "vasata" tamam deme noktasındayız. Cornelius'un istediğimiz tarzda bir isim olmadığını biliyorum ama ondan ne alırız diye olumlu bir şeyler arıyorum. Vagner Love için de böyle. Beşiktaş günlerini bir kenara koyacağız ve Alanyaspor performansına dönebilir mi diye düşüneceğiz. Hatta Emre Akbaba & Vagner Love birlikteliğinin yeniden oluşmasını referans alacağız.

Bu tarz isimler hemen hemen istisnasız olarak Türkiye'de ayaklanıyorlar. Vagner Love'nin arkasında büyük bir kariyer olsa da düşüşü de en az o derecede keskindi. Alanyaspor'da ise büyük iş çıkardı ve Beşiktaş'a transferi gerçekleşti. Geçen sezonun Ocak ayında bu transferi Galatasaray'a da istiyordum. Olası bir Necati Ateş efektinin üzerinde duruyordum ki tarz olarak benzer futbolcular.

Tabii o gün Gomis vardı. Bugün ise Gomis'in yerine isim arıyoruz ve neler olacağını bilmiyorum. Vagner Love tek mi gelecek, Cornelius işi ne alemde ya da şapkadan bir tavşan daha çıkar mı. Vagner Love'nin gol özelliği tamam, hatta tarzıyla Galatasaray'a uyacağını da düşünüyorum. Beşiktaş'ın oyun yapısı daha uzun forvetler istiyor, bu tarz teknik özelliğiyle öne çıkacak, hatta 10 numara özelliği barındıran isimlerle olmuyor.

Beşiktaş performansı koca bir hayal kırıklığı. Bonservisine 3 milyon avro vermişlerdi ama 6 ayda vazgeçme durumuna geldiler. İyi de bir yıllık ücreti vardı ve yaşının 34 olmasından dolayı da külfeti büyük. Haliyle Galatasaray'ın bu isteği onlar adına fırsat. Galatasaray açısından bakınca "yapacak bir şey yok" noktasındayız. Yararlı olabilir ama bu transfer doğru bir hamle midir sorusuna vereceğim cevap olumsuz. Eğer son 8-9 saat itibariyle konuşmayacaksak.

Alanyaspor performansı 44 maçta 34 gol 6 asist. Emre Akbaba'yla da harika bir uyumları vardı. Buradan pozitif bir şeyler çıkabilir. Teknik özellikli, top tutabilen, iyi bir bitirici. Fizik noktasında sorun yaşadı, toparlar mı bilemiyorum. Beşiktaş'ın ona uygun olmayan yapısını da eklemek gerekiyor. Biz ise tarz olarak Vagner Love'a daha yakınız..

52 yorum:

  1. sırtı dönük oyunuda çok iyidir 9.5 misali bence iş yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam forvet, bünyesinde her özellik var. Fizik durumu umarım iyidir.

      Sil
  2. Bu adama bu saatte bonservis verilecekse eğer hic transfer yapılmasın daha iyi. Dün taraftarın tepkisinden korktukları için bugün bu oyuncuyu almaya kalkıyorlar. Umarım yanılırım ama galatasaraya bir getirisi kesinlikle olmayacaktır. bu adamın yapacağı faydayı mugdat onyekuru gibi oyunculardan almaya çalışmak daha mantıklı. Su aşamada Eren'i kesebilecek bir oyuncu hiç değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilmek istenmedi, haliyle de gerçekleşmedi.

      Sil
  3. Paniğe gerek yok yönetim transfer sezonu başında bir 'save' almıştır herhalde.

    YanıtlaSil
  4. Hani hizli olacakti, hani Fatih Hocanin B plani vardi, hepsi palavra, madem Love tarzi oyuncu alinacakti bedavaya Eto'o neden kacirildi en azindan CL'de ceza sahasinda her dokundugu gol olurdu, basindan beri söylüyorum nu yönetimi Fatih Terim bile kurtaramayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen Eto'o ya şartlanmışsın belli oldu :) Kurtarır merak etme.

      Sil
    2. Eto'o faniyiz hocam :)

      Sil
    3. Eto'o bile kendisinin fanı değil :)

      Sil
  5. love fizik olarak bitik hocam.yoksa alınabilir elbette.özelliklerine bakarak.sahada ayakta durmakta zorlanıyor.gücü yok.ben yaşı sorun etmem futbolda çünkü ronaldo da 33 yaşında 4 yıllık sözleşme kaptı.lakin ronaldo kas torbası ve güçlü aga.love kısa boylu ve güçsüz an itibariyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Beşiktaş'ın hatasıydı bence ve onların kendisine uymayan bir oyun tarzları vardı.

      Sil
  6. Olacak iş değil. Vagner love en son Cska zamanında Jo ile forvet oynarken Şampiyonlar ligi seviyesindeydi. O günler çok geride kaldı. Gomis'in satılmasına destek vermiştim ama alternatif kaliteli forvet hazır sanıyordum. Yazık, çok yazık! Elimizde böyle ideal grup var, yönetim neler yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes ayni yanilgiya dustu hocam bence Fatih Terim etkisini biraz fazla abartiyoruz adam her seyi halledemez, herkes Gomis giderken dedi ki Fatih Hocamin B plani vardir ama yok iste hala bunu anlatamiyoruz.

      Sil
    2. B planı vardı. Yönetim eğer hocanın önünü açmıyorsa hoca ne yapabilir ki?

      Sil
  7. Sifir bonservis + ucretinde indirime giderse olabilir 2m dan fazla maas odenmemeli 1+1 anlasma.

    Yaziklar olsun yonetime para harcamadiklari icin degil. Beceriksiz oldukları icin ne satmayi ne de almayı beceremediler tipki Cansun Özaydın Aysal Polat gibi. Bu kadar kotu yonetici genetiğine sahip bir kulubuz. S.kt.r.p gitsinler...

    YanıtlaSil
  8. geçen sene ocak ayında alsak göbek atacak adamlar şu anda küfür ediyor. gs camiası olarak şu şımarık taraftar kitlesi en büyük rakip olmaya başladı. fikirleri aydan aya değişiyor ve sürekli sızlanıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sartlar ayni degil ki taraftar hakli gomusi gonderip bitik love u mecruriyetten aliyorsan birak elestiri olsun.

      Sil
    2. Ocak ayında ben de çok istemiştim. Yine bu işin bir mantığı vardı ama bonservis durumu engel oldu.

      Sil
  9. Bu kadar karalar baglayacak bir durum yok ortada, yukari da kufur bile eden "arkadaslar" olmus. Love isimizi gorur, cektigimiz CL kurasi gayet uygun. Gidip olmayacak bir isime olmayacak paralar vermektense Ocak ayini bekleyip bir forvet alabiliriz. Hic yonetime yaziklar olsun soyle olsun boyle olsun demenin luzumu yok, son yillarda gordugumuz en akillica isleri bu insanlar yapti. Demek ki durumlar bu yonde gelisti, ic yuzunu bilemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemal Nalga olayindan riberynin 3 kurus icin kacirilmasina jardelin takasla satisindan kewell stoper oynatmaya maiconu kiralik vermeye calismaktan love a bonservis odeme ihtimaline o vs dunya kadar basit bariz hatalar var demiroren donemi bjksi gibi yonetiliyoruz Alp Yalman'dan beri boyle... Faruk Suren bile yonetim anlaminda basarisizdir zamaninda gerekli uzatmalari yapmadigi aig olayi stad maketi olayi vb. Telsim olayi vb.islerden dolayi artik yeter... Galatasarayda yonetimler birbirinin icinden cikar... Ta ki Mustafa Cengiz'e kadar... Bu anlamda umitliydim ama olmadı.

      Sil
    2. Gol kralı forvetini satıp yerine şampiyonlar ligi olmasına rağmen forvet almayan yönetimin bu hamlesini akıllıca bir iş olarak görüyorsunuz demek ki.. Bu kadar vizyonsuz olmamak lazım çünkü burası Galatasaray.. Geçen hafta 2 forvet alacaz diyen Fatih hoca ne diyecek bakalım bu işe.. Kim bu kulubü bu hale getirdiyse yazıklar olsun.

      Sil
    3. Süreç eleştirilirdi burada. Neden son güne kaldığı sorgulanmalıydı bu işin.

      Sil
  10. AZ Alkmaar'da Fred Friday diye 1.87 boyunda ama atletik cabuk bi forvet var istersek kiralariz degisik bir adam.

    YanıtlaSil
  11. 4-6-0 oynayalim bari feghoulili :))

    YanıtlaSil
  12. Gecmis olsun Eren ve Sinan la Sampiyonlar Ligi ve Super Ligde devam edecegiz çılgınca bir plan. Feghouli 3.85 Fernando 3.35 Muslera 3.55 Belhanda 3.55 Selcuk 2.9 m euro ucret odeyebil ama aylarca forvet almayi becereme hayır plan olsa F.Terim forvet istemiyor dersin oyle bir sey de yok.

    Neyse ki Maicon'un Allah'tan evrakları yetişmemiş. Ne scout transferi ne menajer onerisi ne hocanin istedigi isimler hicbiri bu butceye bu camiaya sampiyonlar ligi faktorune ikna edilemedi buyuk beceriksizlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihimizin en kolay kurasina stoper ve forvet olmadan gidiyoruz ve Maicon da sans eseri gitmemis, aynen katiliyorum.

      Sil
    2. Maicon'un kalması bu yüzden önemliydi işte. Santrafor konusunda büyük bir hata yaptık, hocanın işi olmadığı kadar zorlaştı.

      Sil
  13. Fatih hocam bas istifayı vallahi...

    YanıtlaSil
  14. Malik Karaahmet A takima alinmali denenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz erken. Şu an Ahmet Sivri u21'de onun önünde.

      Sil
  15. Cenk Ergün zamaninda biri olmazsa hemen digeriyle gorusuyordu adamin A, B ve C planlari vardi hep bunlar ise Modeste olmayinca resmen dagil, koskoca yönetimin transfer ekibi yok onu da mi Fatih Hoca yapsin, cok amatörce.
    Fatih Hoca Cenk Ergün'ü sevmeyebilir ancak yerine en az onun kadar iyi birini koymaliydi, bu transfer donemi herkese eksi yazar buna hoca da dahil, ayrica bu maddiyat meselesi de degil ekip meselesi ve ekipce sinifta kaldilar. 3 ay boyunca tek forvet bulamadilar Bursa bile 1 haftada 3 forvetin kendisini ya da menajerini getirdi, kimisi oldu kimisi olmadi ama adamlar getirdi kardesim bizimkiler anca basina haber oldu baska bir sey yok ve Eren'i de hic begenmeyen birisi olarak resmen CL sevincim yarim kaldi o derece hayal kirikligi var su an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Ergün'lük durum yok burada. Geçen sezon bu maliyetlerle gelen isimleri ben de alabilirdim ayrıca. Bugün maaşları eleştiriyoruz işte, ben oluşturmadım tabloyu.

      Sil
    2. Bence var hocam zira Cenk Ergün olsaydi Modeste olmayinca baskasi gelirdi hemen ve böyle sacmaliklar son dakika zorlamalari vs olmazdi, bu yönetimde transfer yapmayi bilen biri olmadigini kabul etmemeniz ilginc, sizin bunu her sekilde görebilmeniz gerekli.
      Eski basliklarda herkes 2 forvet gelecek derken ben 1 tane eli yüzü düzgün alirsak cok iyi yazmistim, sirf bu yapiyi bildigim icin söylemistim bunu, hakli ciktigim icin üzgünüm ama baska arkadaslarin da dedigi gibi ne Ergün ne de Comolli gibi birisi yok bu ekipte, maalesef gercek bu.

      Sil
    3. Paran varsa başkası gelirdi, konu o. Geçen sezon gelen isimlerin maliyetini unutuyorsun. Ve bu dönem uğraşılan ffp'i.

      Sil
  16. Bu amatör yönetimin resmen bir özeti olmus su aciklama, lütfen okuyun: Abdurrahim Albayrak: "Forvet alacağız, belki de iki tane alacağız. Fatih hocamızın sürprizleri bitmez. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz."

    YanıtlaSil
  17. Terim de dahil olmak uzere Gomis satildiginda A B C plani var dendi ama ortada anlasilan kimse yokmuş plani kendi başımıza yapmışız alirim umidiyle. Ne istinilen oyuncularla ne de kulüpleriyle kesin anlasma yapmadan nasil A B C plani yapilmis oluyor??

    Sadece bizim isteğimiz transfer icin yeterli mi ki 3 ayakli olayda sen nasil oyuncu ve kulüpleriyle anlasmadan tek tarafli plan yapmis oluyorsun? Salak misin?

    6m euro butun borçlar mi kapandı? 6m buyuk para mi? Yillik 60m maas oderken. 6m icin yorganı evi yakmaya değer mi? 6 m'u al bi tarafina yama akılsızlık saflık... memur zihniyetli işbilmez baskan ve yonetimi. Terim de yine ayrintilarda kaybetti asiri ozguvenden belki. Hocam Nenad Lalatovic ne oldu hatirladin mi?? Kampa katiliyordu 2003 ocak ayinda? Hala aynısın Cenk Ergün'un neyi battı ki size merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan vardır. Mesele bu planı kimin uygulayacağı, top yönetimdeydi. Cenk Ergün diyorsunuz hala, o paralara o tarz transferleri sen de yapardın. Bugün maliyetleri tartışıyoruz değil mi. Ucuza kimi getirdik geçen sezon? Bilinmeyen futbolcular mı aldık?

      Sil
  18. Scout isi atlet bi siyahi forvet bulamadiniz yuh yani antalyanın var hani...

    Eren sakatlansa ya da kotu oynarsa ne yapicaksin dalbayrak dusundun mu? Tamam kaziklanmayalim ama santrforsuz taktik esneklik olur mu oneykuru sinan haric kim var ki onlarda 2.forvet oynar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da bulundu ama hamle yapılmadı. Bilemiyorum, büyük bilinmezlikler var.

      Sil
    2. Karar veremediler belli ki. Icimize sinen adam olmayinca son dakika fahis fiyata ya da riskli transfer yapmak istemediler. Tamam anlıyorum. Peki bu neyi gosterir?

      Olabilecek (oyuncunun gelmeye sicak baktığı eko.sartlari uygun) oyuncuları derinlemesine arastirilmadigini. Fenerbahcenin Frey transferi kagit ustunde zayif. Ama izlediysen ne istediğini biliyorsan uyduguna inanıyorsan ikna olduysan riski alip oyuncu transfer edersin.

      Biz eldeki hedefler olmayınca (yanlis hedef belirleme-olmayacak işe amin deme-welbeck-niasse gibi) scout isi risk alip transfer yapamadik cunku adam gibi izlenmis çalışılmış oyuncu yok demek ki. Kagit ustundeki iyi oyuncularda ülkemize kolay gelmiyor hele bu ekonomik sartlarda. Peki bu sartlar 3 ay once farkli miydi ya da gomis giderken?

      Skandal. Ffp bahane degil, butcede bahane degil. Elimizdeki butceyle bile oyuncu bulunurdu beceri meselesi. Dengesiz uctuk olmayacak hedeflerle vakit kaybettik niasse modeste gibi modestenin ucuza gelmeyecegi belli everton as oyuncusunu vermez arsenal rotasyon oyuncusunu neden versin vb. Alinabilicek adamlar vardi yapamadik kotu plan kotu araştırma kotu karar verme.

      Es keza basarili bile olsak transfer yonetimi acisindan basarisizdir yonetim. Emre Akbaba'da da basarisiz. Oyuncunun iyi niyetine ragmen pahali aldik fenerin ise su katmasina musade ettik. Ndiayeyi terim her zaman ki gibi erken konuştu 750 nin euro verdik bedelsiz derken gecikmeli zor geldi. Onyekuru ve omer transferleri ise basarili. Onyekuruyu agustosa biraksaydik alamazdik baska talibi çıkardı sakat diye cekindi çoğu takim biz risk aldik ve kazandik.

      Sil
    3. Mugdat, Ömer, Emre Akbaba bu cocuklarin hepsi kendi insiyatifini koyup geldi zira hepsi hasta Galatasarayli bu transferlerin hicbirinde üstün bir basari yok, katiliyorum.

      Sil
    4. Konu karar verememek olmamalı. Çok zaman vardı, alternatif üretilebilirdi. Gomis gitmeden bu hamle yapılmalıydı hatta.

      Sil
  19. Bu yönetime de, bu scout ekibine de yazıklar olsun.Böyle beceriksizlik olmaz.Sen forvetini satmak zorunda kalıyorsan 1 veya 2 gün içinde yeni forvet getirmek zorundasın.Sen Galatasaray başkanısın.Öyle sürekli inan edin demekle olmuyor bu işler.Santrafor alınmaması yönetime olan güveni tamamen sarstı.O kadar söz verildi ama hiç biri gerçekleşmedi.Bu saatten sonra kimse bu yönetimin söyleyeceği tek bir cümleye bile inanmaz.Ben asıl bu akşam basın toplantısında hocanın yönetime laf dokundurup dokundurmayacağını merak ediyorum.Akşam çok önemli bir maçımız var ama insanlar maçı unuttu.Hoca gündüz saatlerinde sosyal medyadan paylaşım yaparsa şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenilsek de yensek de bence dokunduracak, ben de merakla bekliyorum o aciklamayi ama bildigimiz Fatih Hoca birkac kelime edecektir kesinlikle.

      Sil
  20. Beşiktaş bize vermeyerek en önemli rakibini saf dışı etmiş oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir