26 Kasım 2018 Pazartesi

Yevgen Seleznov & Galatasaray, önce Ocak piyasasını görmek gerekiyor


Blog arşivinde Seleznyov'la alakalı birçok yazı bulabilirsiniz. Türkiye'ye geldiği günden bu yana Galatasaray'ın gündeminden düşmemiş bir futbolcu. Tabii bu biraz da Seleznyov'la alakalı. Galatasaray'a transfer isteğini her fırsatta dile getirmekten çekinmiyor. Hatta kendisi adına en büyük hayal olarak dahi nitelendiriyor.

Geçtiğimiz sezon transferine yaklaşmıştık aslında. Latovlevici'yle birlikte "paket" halinde transfer edilecekken son yabancı hakkı Carrasso'dan yana kullanılmıştı. Sonrasında Seleznyov kaybedildi, Karabükspor'da kafa olarak olaydan koptu. Ocak ayında Akhisarspor'a geldiğinde ise kazanılan Türkiye Kupası'nın en önemli parçalarındandı.

Aynı tablo bu yaz dönemi de yaşandı. Son ana kadar forvet bulamayan Galatasaray'ın saldırdığı isimlerden biri oldu. Son 3-4 saat kala bu işin gerçekleşmesi imkansızdı, neticede Akhisarspor'un da hedefleri var. Ömer Bayram'ın yokluğu bir derece dindirilir ama Seleznyov gibi bir ismin üzerine sisteminizi inşa edersiniz.

Yine gerçekleşmeyen bu transferin ardından Seleznyov'un kafa olarak mevzudan koptuğunu belirtmek lazım. Şu aşamada Akhisarspor'dan ayrılacağı kesinleşti gibi. Artık orada da istenmeyen adam ve sezon sonunda sözleşmesi de biteceği için transferi adına tüm şartlar açık. Galatasaray olmasa bile Türkiye açısından piyasası bir hayli yüksek.

Şöyle diyeyim. Seleznyov'un Galatasaray'a transferinin gerçekleşmesinin tek yolu var. Ocak ayında da son ana kadar kimseyi alamayız ve son 2-3 saat kala bir yerlere saldırırken onun adı da gündem olur. Asla öncelikler arasında yer almaz, sanmıyorum ki transferi de düşünülsün. Yaz aylarında gündeme gelmesi tamamen "panik" neticesindeydi.

33 yaşına gelmesine takılmıyorum, çok net 2 sezon daha katkı verir. Biraz Seleznyov'un iplerini salmak lazım. Disipline etmeye kalktığınızda bir yerlerde patlak veriyor. İstediği ortamı Galatasaray gibi bir takımda bulamaz. Akhisarspor ya da x bir takımda düzen dahi üzerine kurulur ama Galatasaray için imkansız.

Özellikleri her fırsatta anlattığım için tekrar etmiyorum. Hepimizin yakından tanıdığı, ne yapabileceği bilinen bir isim. Önce Ocak piyasasını görmek gerekiyor. Ocak ayı içinde transferi adına olası şartlar oluşabilir. Şu aşamada daha iyi alternatiflere bakma taraftarıyım. Ama öyle bir ortam olur ki "hayır" diyemeyecek noktaya da gelebiliriz.

15 yorum:

  1. fernandao ismi geçiyor ama fikrin nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok iyi oyuncu alamayız.

      Sil
    2. Fernandao gibi bir futbolcum kulübede olsa çok maç çeviririm. Mücadele, hırs, oyunun pis yönü, hava hakimiyeti fazlasıyla iyi. Tam hocanın kalemi aslında.

      Sil
    3. Mariano, Linnes, Nagatomo gibi beklerin varken Fernandao'ya gol rekoru kirdirirsin adam kafasini ayak gibi kullaniyor, keske gelse hocam. Bu bekler Serdar Aziz ve Maicon'a gol attiran bekler bizde kafa hakimiyeti defans harici kimsede yok nerdeyse.

      Sil
    4. özellikle mariano orta pas atıyor resmen keşke gelme gibi durumu olsa çok iş yapardı

      Sil
    5. pasla gidemiyorsan paso şişir topları hepsini indirir,geçen sene hava topu ortalaması 6.3 falandı,hatırlarsak geçen sene kadıköyde ki maçta oyuna girince maiconu çok zor durumda bırakmıştı

      Sil
    6. Fernandao bana iş görür gibi geliyor. Kenardan getiririm ve oyuna hem sertlik hem de enerji getirir.

      Sil
    7. Fernandao bence de alternatif anlamında iş görür.Kaldı ki bize 2 forvet lazım ve bu 2 forvetten birinin bu tarzda olması lazım.Tek tarz forvet varken hoca Donk'u falan öne atıyor şu an

      Sil
  2. Şampiyonlar Ligi grubunda 3. olup, olası UEFA Kupası senaryosunda Akhisar ile maça çıkmış olması Seleznyov'dan yararlanamayacağımız anlamına gelir. Bu dezavantajdan dolayı Ocak döneminde gündeme zor gelir diye düşünüyorum. Sezon sonu sözleşme bitimindeki durum yoruma açık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tabloda Avrupa Ligi aşırı derecede önem kazanır mı bilmiyorum. Tabii bu dediğin de büyük engel.

      Sil
  3. adam gs için ölüyor. ondan yana sıkıntı olmaz. düşük bir para karşılığı akhisar izin verecektir. çünkü onlar da sıkıldı.

    gayet faydalı olur. eren gibi mızmız değil. sertliğe gelir, pisliğe de. topçu dediğin böyle olur.

    avrupa'da oynamayacak olması önemsiz. avrupa'yı takan kim allah aşkına. vizyon masalı anlatmayın ne olur. lig şampiyonluğu ve onun getirdiği para her şeyden değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun biraz da 33 yaşına gelmesi. Dakikaları doğru ayarlanmış bir Seleznyov'un fayda getirebileceğine inanıyorum. Ama disipline edilmesi çok zor.

      Sil
  4. Ayrıca Cihat Arslan böyle forvetleri sevmiyor.Devre arası bize gelmese bile mutlaka Akhisar'dan ayrılacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin ayrılacak zaten, kafa olarak oradan koptu. Gittiği x Anadolu takımında da iyi iş çıkarır.

      Sil
  5. GALATASARAY VE DODİ LUKEBAKIO YAKISIR

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir