25 Aralık 2018 Salı

Galatasaray'da iç transfer başladı gibi görünüyor


Galatasaray'da iç transfer başladı gibi görünüyor. Tabii iç transferin olmazsa olmazı Ozan Kabak olacak. O haberi almadığımız sürece iç transfer çok bir şey ifade etmeyecek. Sözleşmesinde fesih bedeli var mıdır yok mudur bilmem ama gelecek yıl sonunda bitiyor. Kabul edelim ki zam almayı da hak etti. İlk ciddi sözleşmesinin zamanıdır.

Celil Yüksel'le 2023 yılına kadar sözleşme yenilendi. Görünen o ki rotasyon içinde bir yer edinecek ve kendisiyle yola devam ediliyor. Büyük beklentilerim olmasa da rotasyonu tamamlasa dahi önemli bir iş başarmış olur.

Uçuk bir potansiyel değil. Tempolu, çok hareketli, topla dikine çıkma noktasında da iyi bir isim. Bu sezon çok fazla kullanamadık, oysa şansı hak ettiği anlar yaşadık diye düşünüyorum. 21 yaşına girecek ve artık ciddi anlamda şans bulması gerekiyor. Ozan Kabak'ların jenerasyonundan 2 yaş büyük.

Bir sezon kiralık olarak göndermek ve gelişimini izlemek gerektiğini düşünüyorum. Ocak ayında olmasa bile yeni sezon öncesinde mutlaka yaşanmalı. Süre bulması, en azından 1 sezon ciddi anlamda oynaması gerekiyor. U21'lerle olmaz, artık o seviyeyi aştı. Sözleşmesinin yenilenmesini değerli görüyorum, bunun altının dolması da gelişimini gözlemek olacak.

İsmail Çipe, Batuhan Şen ve Boran Güngör'ün sözleşmeleri de 2021 yılına kadar uzadı. İsmail Çipe 23 yaşında ve 2 sezondur alt liglerde düzenli olarak forma giyiyor. Gelişim sağladığına inanıyorum, kaleyi aldığında sırıtmadığını görüyoruz. Celil Yüksel için bahsetmek istediğim bu işte, İsmail Çipe bunu başardı. Yarın Birhan Vatansever ve Doğan Can Davas gibi isimler geri döndüğünde de bunu yaşayacağız.

Batuhan Şen'in ciddi anlamda potansiyel sahibi olduğunu düşünüyorum. U19 Youth League'de belki de takımın en iyi performansını gösterdi ve geldiğimiz noktada payı büyüktü. Boran Güngör adına çok fazla yorumum yok, ne yapacağını zaman gösterecek. Bu ikiliden birinin de kiralık gitmesini ve oynatılarak gelişiminin göstermesi gerektiğine inanıyorum.

5 yorum:

  1. Biraz konu dışı olacak ama 2017 ağustosunda takımımızdan ayrılan Berk İsmail Ünsal (2. Lig Beyaz) Sakaryasporda bu sene 17 maçta 9 gol 3 asist yapmış, en azında yedek olarak takımda bulunması söz konusu olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptı da alt ligde, üst seviyede bilmiyoruz. Zannetmiyorum ben.

      Sil
  2. illa atalay gibi ozan gibi özel yetenek olmalarına gerek yok yeter ki fiziklerini geliştirsinler rotasyon oyuncusu olsunlar,illa hakan şükür,sergen yalçın olmalarına gerek yok yani bir hasan kabze,hasan şaş olmaları bile yeterli bana göre,yeter ki biz anadolu kulüplerinden yerli almayalım onlar oynasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, katılıyorum. Rotasyon da mühim, belli bir rolde gelişebilir futbolcu.

      Sil
  3. adsız arkadaşın dediği çok doğru. illa yıldız olmayın. görev gelince oynayan rotasyon oyuncusu olun bari.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir