13 Ocak 2019 Pazar

Aytaç Sulu Samsunspor'da


Bugün Aytaç Sulu'yu herhangi bir Süper Lig takımı transfer etse şaşırmazdım. İyi bir stoper çünkü. Bugün iddialıyım diyen birçok Süper Lig takımında da direkt oynayacak, hatta liderlik yapacak bir stoper. Samsunspor'a transferi bu anlamda ses getirmeli.

Büyük bir hamle çünkü. 2. Lig takımı için şartları zorlar gibi duran ama bir yandan da "projenin" altını çiziyor bu transfer. Aytaç Sulu'yu da başka türlü ikna zordu. Mutlaka peşinde Süper Lig takımları vardır ve Samsunspor'dan alacağı rakamı da verebilirlerdi.

Lider özellikli, sert ve agresif bir stoper. En büyük eksiği hızı ve pas tekniği olabilir ama 2. Lig seviyesi adına da kimseyle kıyaslayamayız. Dediğim gibi, Süper Lig seviyesinde bir stoper. 2. Lig, hatta gelecek sezon PTT 1.Lig'de de farkı çok büyük olacaktır.

Samsunspor genel anlamda da o ligin üzerinde bir takım. Ocak ayında da birçok iyi transfer geldi. Şöyle diyeyim, Abdülkadir Özgen / Bahattin Köse forvet hattı bugün PTT 1.Lig takımlarında dahi yok. Bir terslik çıkmaması halinde rahatlıkla bir üst lige yükselmelerini bekliyorum.

Şu an lider Sakaryaspor'un 2 puan gerisinde 3. sırada bulunuyorlar. Ligin son maçının da Samsun'da Sakaryaspor'la olduğunu atlamamak gerekiyor. Bu transferlerle de birlikte gücüne güç katan bir Samsunspor oldu. Sezon başında da yeni ama iyi bir kadroydu. Şu an ise ligin üzerine çıktılar.

Kulübün sportif direktörlüğüne de son olarak Fortuna Sittard'da görev yapan Mustafa Öztopal gelmişti. Fortuna'da çok başarılı dönemleri oldu ve iyi yönetilen bir takımdılar. Cv'sine baktığımızda da önemli bir kariyer var. Mevcut vizyonuyla Samsunspor'da fark yaratacağına inanıyorum. 

Samsunspor'un yeni yönetim anlayışı da bu yönde. Böyle transferler geldiğinde işin maddi boyutu mutlaka sorgulanacak ama altyapısı olan hamlelerden bahsediyoruz. Samsunspor'un bu paraları rahatlıkla döndürebileceğini söyleyebilirim. Aytaç Sulu transferiyle de müthiş bir imza atılmış oldu.

2 yorum:

  1. Beyaz grubta Sakaryaspor Samsunspor çekişmesi çok heyecanlı. Samsun sezon başıda ve devre arasıda büyük yatırımlar yaptı. Sakarya Spor'un devre arasında transfer yasağı vardı ama Kenan sofuoğlu 5 milyon TL'lik sponsor buldu. Bu parayla transfer yasağı açılır. Beyaz grubtaki şampiyonluk yarışı son haftaya kadar gider. Tabi gönlüm Sakarya'nın olmasından yana :) . Bu arada Sakaryasporu takip ediyorsan yorumlamanı rica ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakaryaspor da ekonomik sorun yaşıyor, transfer yapamadılar ve eldekileri tutmaya çalışıyorlar. Şu an Samsunspor çok avantajlı. Sakaryaspor'un futbol kültürü büyük, ben de onlar gelsin isterim ama önceliğim Samsunspor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir