4 Aralık 2023 Pazartesi

Şu an yapılan rotasyon değil, hala arayış var


Mostafa Mohamed, Diagne ve Halil Dervişoğlu'ndan oluşan forvet rotasyonunu hatırlayın. 2 hafta biri, 2 hafta diğeri, 2 hafta da öbürü oynuyordu. Ritimden söz edemiyorduk haliyle, 3'ü de kötü görünüyordu. Bugün yaşadığımız 8 numara hadisesi de sanki buna benziyor. Oliveira, Ndombele ve Kerem Demirbay 3'lüsü arasında gidip geliyoruz. 3'ünden de istenilen alınamıyor ve gün onunda oranın 1 numaralı ismi Kaan Ayhan oluyor. Sezon başı planlamanda stoper ve sağ beki yedekler diye düşündüğün bir futbolcu.

Kaan Ayhan'ı orta saha olarak kazanmak büyük iş. Bu kazanım olmasa, Şampiyonlar Ligi'nde çok zor durumlara düşerdik. Gün sonunda diyoruz ki bu takıma 6-8 oynayabilen bir orta saha lazım. Bence Kaan Ayhan devam etsin, zaten +3 yerli sarmalında buna mecburun. Salih Özcan'ı Ocak ayında alamayacağını düşünüyorum, başka da alternatif kalmıyor. Arkada kalan 3'lüden 2'si ise bu tabloda lüks. Oliveira ve Ndombele ile yollar ayrılsa doğru hareket edilmiş olur.

Oliveira'yı sonradan oyuna alıyorsun ve müthiş işler yapıyor. Ertesi maç 11'e yazdığında ise yokları oynamakta. Pendikspor karşısında yine aynı görüntüyü izledik. Ndombele'den yana zaten umudum kesik, futbol oynamaya niyeti yok. Kerem Demirbay'ı çok yabana atıyoruz gibi geliyor. Sezon başında süre verirken, şu an rotasyonun derinliklerine attık. Oysa yerli durumu ile senin elini rahatlatan bir futbolcu.

Kaan Ayhan / Torreira ile devam edersin, Berkan Kutlu geri döner ve Torrreira'ya alternatif olur. Kerem Demirbay da 8'i yedekler işte. Süre vermek, daha sık kullanmak lazım. Oliveira, orta sahada çok fazla pas hatası yaptı. Kerem Demirbay hem ona göre savunma direnciyle öne çıkar, hem de bu denli pas hatası yapacağını düşünmüyorum. İyi de duran top kullanıyordu ama son dönemde rotasyonun derinliklerinde. Ndombele'yi kazanacağız üzerinden bazı isimlerin üstünü çizmişiz gibi hareket ediyoruz.

Oliveira'nın 11 çıktığı maçlara bakın, hepsinde bir önceki maçta sonradan girip iş yapmış. Buna çok takıldım. Manchester United maçında takımı organize etti dedim, Pendikspor karşısında yokları oynadı. Bu adamlar oyun aklı ve teknik üzerinden varlar ama bunu yansıtamıyor. Orada ideal bir hat oluşturalım artık ve ısrarcı olalım. Şu an yapılan rotasyon değil, hala arayış var. Torreira / Kaan Ayhan üzerinden devam işte. İdeal orta sahamızı bulduk diye düşünürken, ligde arayış içindeyiz.

43 yorum:

  1. Kesinlikle yerli kontenjanından dolayı salih özcan alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınmalı da Ocak ayında imkansız. Niye bıraksınlar?

      Sil
    2. Kazımcan Angelino ikilisini verelim.

      Sil
    3. Üstüne de seni verirsek kulübün tapusunu alırız..

      Sil
  2. arayış yok aslında. torreira'nın partneri olarak kaan net olarak hocanın ilk opsiyonu. olması gereken de bu zaten. ama bazen rotasyon gereği bazen de eksikler dolayısıyla oradaki isim sürekli değişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dönem, özellikle de savunmada rotasyon gereği oluşunca biraz karıştı görüntü.

      Sil
  3. apo-kazim(barış)-kaan ile yerli rotasyonunu tamamlarsak hücum hattında kerem'i yedeğe çekebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz işi sol bek için erken. Görmek lazım daha. Tamam o oldu diyebilmek için çok erken.

      Sil
    2. kerem'i yedeğe çekelim de yerine kim oynayacak. mertens bi iyi bi kötü oynuyor. tete ise keremden de beter.

      Sil
    3. +3 sarmalında Kerem Aktürkoğlu şart..

      Sil
  4. Devrede yabancı orta saha alsan bile eldekileri çıkartmadan anlamı yok. Zaten ligde yerli kontenjanına takılacak. En doğrusu Kaan- Torrera ile deavm edip onları Kerem D. ve mümkünse Berkan'ı alıp o şekilde bu seneyi bitirmek olmalı. Ben olsam yapılacak tek hamleyi sol beke yapardım. Bence elimizde olmayan pozisyon orası. Bulabiliyorsak Angelinho'dan çıkıp gerçekten iyi bir yabancı sol bek alarak devre arası transferini tamamlamak olmalı. Orta sahaya Berkan veya varsa başka bir tempolu yerli ile yedek bulmak lazım. Artı sağ bek hamlesi de gelebilir. Zira Boey'i hiç dinlendiremedik ve yedeği de yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde en az 2 isim var çıkartılması gereken orta sahada. Ayrıca +3 durumu da var ve sol bek mecbur yabanco olacak. Yabancı orta saha işi zor bence.

      Sil
  5. Kaan ve Torreira ile devam etmek mantıklı. Berkan dönerse Ndombele gönderilebilir. Okay yokuşlu dahi iş yapar Torreira yanında.Oliveria iyi oyuncu ama 11 oynayınca yürüyor ve mücadele etmiyor. Sonradan oyuna girdiğinde rakip yorulunca etkili oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan dönerse Torreira'yı alternatif altına alır. Torreira olmasa bugün ciddi problem.

      Sil
    2. Berkan dönse rotasyon olur çok güzel de olur bu sezon gitmemiş olsa şu anda onundu forma. En az 20 küsür maçta 11 başlardı. Ama bir noktada sorun var ki Berkan Torreira yı yedekler doğru ama hala 8 numara yok takımda. Hala acil bir ihtiyaç.

      Sil
    3. Sorun da zaten rotasyon değil mi. Rotasyon gibi görünen ama maliyeti büyük futbolcular.

      Sil
  6. Torreira Gedson çok iyi ikili olabilirdi avcumuzun içindeki adamı zamanında Beşiktaş'a hediye ettik. Bugün hâlâ bu sorunla uğraşıyoruz. Sakatlık sorunları arttıkça sıkıntı daha da büyümez umarım devre arasına kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift 6 lazım bize, bu format onu istiyor. Gedson net olur muydu emin değilim. O da 4-3-3 orta sahası.

      Sil
    2. Gedson iş yapardı ya komple bir oyuncu. 6-8 olarak bence hiç sırıtmaz hatta Torreira ile şaha kalkardı. Zaten arkanda Torreira varken çok birşey yapmana da lüzüm yok ki. İstikrarlı bir performans gösteren oyuncu olsa oda iş yapacak. Dripling yapıp topu aldığında dikine merkezden sürebilen bir oyuncu yeter de artar. Pas bile vermeyi beceremesin topu merkezden ileri taşıdın yeter. Çift ortasaha ile Torreira presi yaptığımızı düşünün Fred o yüzden istendi. Amansız bir pres gücün olacaktı. Set oyunu oynayamıyor olmamızın sebebi bu. Pres yapıyorsunuz iyi hoş lakin yetersiz.

      Sil
    3. Üretim sıkıntı biraz, gol / asist katkısı azaldı. Bizde iken ön tarafta daha efektifti. Bu düştü. Dediğin gibi biraz daha 6 8'e dönüştü ama Torreira yanı biraz da fizik istiyor.

      Sil
  7. Berkan Kutlu kesinlikle geri dönmeli adamı boşu boşuna gönderdik şimdi Ndombele kilo versin canı istesin de oynasın diye bekliyoruz, idmanlarda verdiği bir iki isbaetli pasla mutlu olmaya çalışıyoruz. En ihtiyacımız olan anlarda dinamizm katacak oyuncu takıma Berkan. Üstelik yerli.

    YanıtlaSil
  8. Eyup aydını yabana atıyoruz şans bulursa kendini gösterecek potansiyele sahip rotasyonu tamamlar kısada olsa süre alması lazım bence gelecek onda gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük potansiyel ama hala bekliyoruz. Şimdiye süre almalıydı.

      Sil
    2. belli ki bi noksanlığı var , hoca şans vermediğine göre

      Sil
    3. Olabilir elbette de, hazırlayabilmek lazım.

      Sil
    4. Eyüp Aydın stili çok farklı 6-8 den ziyade daha çok bir 8 numara 6-8 de oynuyor lakin kesinlikle idareten. Dinamik bir oyuncu da değil. Pres vs işi olmaz. Topu üst düzey kullanır. Daha çok direkt ve dikine oynamayı seviyor. Topla vakit geçirmeyi de pek sevmez. Aynı yere çıkıyoruz 3 lü ortasaha için çok iyi bir oyuncu.

      Sil
    5. 6 de oynuyor, savunması var. Cok hızlı, hareketli değil belki ama oyunun 2 yanında da var.

      Sil
    6. E böyleyse aradığımız oyuncu bu zaten oyunun iki yönünü oynasın yeter. Kerem Demirbay da bir tık hız olsa zaten ihtiyaç yok başkasına. Eyüp çok hızlı ve oyunun iki yanında varsa bugün oynaması lazım.

      Sil
  9. orta sahaya berat'ı alsaydık ts'ye dönmeden önce çok iyi olurdu, elimizi rahatlatırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu giderken muadil oydu, almalıydık. O dönem de yazmıştım.

      Sil
    2. Berat < Kaan Ayhan bu kadar net. Kaan’dan bir dirhem fazlasını veremez. Tahta bacaklı da bir oyuncu. İyi bir çapa olur ona da ihtiyaç yok. Hareketli bir oyuncu da değil. Bizim sistemde daha hızlı topla çıkabilen adama ihtiyaç var yada pres gücü yüksek bir ortasahaya.

      Sil
    3. Bence de öyle ama doğru alternatif olacaktı. 11 için yazmıyorum.

      Sil
    4. Bize Berkan lazım.

      Sil
  10. O degil de bugun soyle bir haber okudum rakamlar ne kadar dogru bilmiyorum ama Dubois'in hakkini yediler bence.
    Haber şöyle:
    Yapay zeka, Süper Lig'in en iyi bek oyuncusunu açıkladı. Comparisonator verilerine göre;

    🥇 Ferdi Kadıoğlu 241 Puan
    🥈 Sacha Boey 229 Puan
    🥉 Leo Dubois 191 Puan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois takımda kalmış olsaydı, alacağı süre geçen sezonun üzerindeydi..

      Sil
    2. Katiliyorum zaten Basaksehir'in şu kötü halinde fark yaratan oyuncunun Fransa Milli Takimi seviyesinde oldugu bir kez daha tescilleniyor, oyuncu gönderirken kadro muhendisliginde hata yapıldı ne yazik ki...

      Sil
    3. Dubois kötü oyuncu değil ama Okan hocanın beki de değil. Ortasahaya yakın oynamayı seviyor. Rotasyon için de çok lüks maliyeti de var. Bilemezsin ki geçen senenin Kazımcanı olmayacak yada kağıt üzerinde belki de ey iyi sol beki getireceksin oda olmayacak. Sezon başında Angelino Aralık ayına kadar 1 asist anca yapar diyen adama deli derdim. Sağ bek için de yabancı kuralı müsaade etmedi ama kardeşim Zaha, Ziyech, Tete bu fırsatları da yok almiyim diyip geri çeviremezsin ki. Ndombele de aynı şekilde geçen sene Napolide oynadığının %5 ini oynamıyor. Sadece Ndombele de kumar oynandı o da tutmadı.

      Sil
    4. Bekiydi, değişti tarz. Dubois gelirken 1. sağ bek üzerinden geldi yoksa.

      Sil
    5. Okan Hoca son maçlarda Boey’i atak organizasyonları içine sokuyor. Ortasaha edasıyla içe atıyor Boeyi. Bence hoca bunu Angelino ile daha iyi yapar. Çizgide Boey tut Angelino yu içe katettir.

      Sil
    6. Golü de attı. Ama Angelino'dan katkı zor artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir