25 Ocak 2019 Cuma

Lys Mousset & Galatasaray, Le Havre günlerine döner mi dersiniz?


Lys Mousset ismini yeni konuşmuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmiş ama o vakit bonservis vermeyi pek göze almamıştık. Gün itibariyle panik tutuşa bastık, artık kimi alırsak diyeceğiz. Kimse iyi forvetini vermiyor, verse dahi x2 fiyatları konuşmak gerek. Şu vakit düşüşte olup ayağa kalkmayı isteyen isimleri zorlayacağız.

Genç de olabilir, tecrübeli de. Ben ise genç isimleri zorlama taraftarıyım. Türkiye Ligi'nde x forvetin tutması ve yükselmesi oldukça olası, bunun birçok örneğini gördük. Hız, atletizm ve mücadele her zaman iş görüyor, ortalama bitiricilik olsa bile. O potansiyelin parlaması olası, haliyle de bu tarz hamlelere yok demem.

Lys Mousset de böyle işte. Bournemouth performansı çok büyük bir hayal kırıklığı. 62 maçta 4 gol 1 asisti var, bu sezon golü dahi yok. Premier Lig'de 15 maça çıksa da hemen hemen hepsinde kenardan oyuna girmiş, 90. dakikası görünmüyor. 2.5 yıl önce 6.5 milyon avro'ya transfer etmişlerdi ve Le Havre günlerinde çok önemli bir potansiyeldi.

Hızlı ve atlet bir isim. Bitiriciliği ortalama diyebilirim ama oldukça hareketli. Yaşının da 22 olduğunu atlamayalım, ayağa kalkması için fırsat var. İlk tercihim olmasa da şu günlere kalınca "en azından o gelsin" diyebileceğim bir isim. Caicedo gibi isimlere büyük paralar vermektense bu tarz isimleri kazanmayı denerim.

Opsiyonlu kiralama iyi bir yöntem mesela. 1.5 sezonun sonunda bonservisine bakılabilir. Elimizde harcayabileceğimiz miktar da mevcut, bonservisi dahi zorlanır. Premier Lig'de tutmasa bile potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Fransa çıkışlı isimler de Türkiye'ye uyuyor. B planı kimdir bilmiyorum da artık C, D gibi planları dahi zorlayacak konumdayız.

11 yorum:

  1. 62 maçta 4 gol 2 asist... Forvet olduğuna emin miyiz bu adamın? Eren'in ilk yarıdaki istatistikleri kat kat daha iyi bu adamdan.. sırf almış olmak için oyuncu almamaliyiz. Bu adamlara para vereceğimize alt yapıdaki çocukları oynayalım saha faydalı iş yapmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada atlanan detay şu. Premier Lig'de tutmadı ama 22 yaşında, potansiyeli bilinen bir isim. Hafif çaplı kumar gibi dursa da yatırımdır. Bu tarz kumarlara varım.

      Sil
  2. yazın bu adam ölmüş bitmiş diye beğenmediğiniz jackson martinez bile düzenli oynar hale geldi artık. keşke onu alsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de toparlaması yine çok olasıydı. Bu ülke böyle, forvet diriltiyor.

      Sil
  3. Şuan istediğimiz Tetteh in Prag öncesi istatistikleri berbat. Genç bir oyuncu denenebilir tutarsa harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel isimler üzerine gitmek daima 1 numaralı tercihimdir.

      Sil
  4. Pivot mivot bırakalım.Bize gol atabilen golcü lazım.Öncelikli hedef o olmalı yani.Bu söylediğim durum bu yazının dışında bir durum.As forvetimiz takır takır gol atmalı.Net bir bitirici hedef olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pivot falan bırakalım nedir, olur mu öyle şey :) Gomis niye gitti o zaman. Bu oyun başka bir şey gerektiriyor.

      Sil
    2. Hayır yanlış anlaşıldım sanırım.Pivot santrfor kesinlikle lazım ama ilk hedef iyi bir bitirici olmalı.Bitirici forvetin yedeği olarak pivot santrfor düşünelim

      Sil
  5. Gol rakamının bu kadar düşük olmasının nedeni Bourmount takımı ile de ilgili. Takım ortasaha oyunu oynuyor. Ortasahada baskı, hızlı hücum takımı. Biraz da duran toplara bakan takım. Çeviklik, sürat ve ayağına hakimiyetin öne çıkan bir takım. Mousset de böyle bir isim. Gol rakamı artmayabilir ama hücuma çıkarken bir pas istasyonu olarak bizi rahatlatabilir. Top almaktan çekinmeyen ve saha içinde kaybolmayan bir oyuncu. Olur derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'e de uymamış olabilir, bunlar yaşanır. Genç hala, potansiyel. Bu mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir