10 Ocak 2019 Perşembe

Vainqueur'un Antalyaspor'a transferi beni şaşırtsa da beklentiyi hiç karşılayamadı


Son yıllarda Antalyspor'un "vizyon" adı altında yaptığı transferleri konuştuk. Eto'o 'yla başlayan süreçte çok önemli yabancılar bu formayı giydi. Eto'o bir kenara, diğer isimlerden beklentiyi tam anlamıyla alamadılar ama kendilerinden söz ettirmeyi başardılar.

Sonrası ise beklendiği gibi ekonomik sıkıntılar. Bu futbolcularla önemli sözleşmeler yapıldı ve büyük paralar verildi. Mevcut gelirleriyle de bu maaşları karşılayamamaktan daha doğal bir şey yok. Bu sonu az çok tahmin ediyorduk. 

Bu sezon ise Antalyaspor hakkında konuştuğumuz iki şey var. İlki Bülent Korkmaz'ın ortaya çıkardığı büyük sinerji ve mücadele. Diğeri ise ekonomik sıkıntılar, transfer yapmaktaki zorluklar ve önemli yabancıların fesih haberleri.

Birkaç gün önce Danilo'nun sözleşmesi fesih oldu. Dün ise Maicon'la karşılıklı anlaşarak yolları ayırdılar. Bir de Vainqueur'un Monaco'ya kiralanması var. Bu kiralık anlaşması olmasa onda da fesih haberi alırdık, hem katkı alamıyorlardı, hem de o maaşı karşılamak güç.

Vainqueur'un düştüğü bu durum da düşündürücü. Antalyaspor'a transfer olmadan önceki sezonda Marsilya formasıyla Avrupa'nın en çok top kazanan orta sahasıydı. Galatasaray için de ciddi şekilde adı anılsa da Fernando'yu transfer etmiştik.

Vainqueur'un Antalyaspor'a transferi beni şaşırtsa da beklentiyi hiç karşılayamadı. Geçen sezonun Ocak ayında Galatasaray'a transferi gündem olsa da (Badou Ndiaye'nin gidişi sonrası) orada Hamza Hamzaoğlu'nun oyununa gelindi. Önce tamamlandı iş, son dakika vazgeçildi ve transferi gerçekleşmedi.

Monaco'ya gitmesi sürpriz değil, çünkü ayarı o lig ve bu tarz takımlar. Maicon ise etkili bir kanat olsa da Antalyaspor'da gerçek anlamda etki edemedi. Sık da oynadı, ısrar edildi ama olmadı. Daha bunun Nasri'si var, Eto'o haricinde kimse tutmadı. Eto'o ise büyük bir aidiyet göstermiş ve Antalyaspor'u sahiplenmişti.

11 yorum:

  1. bu tür takımlarda 1 bilemedin 2 yıldız olması gerekirdi.yanlış yaptılar ve şimdi o yanlıştan döndüler.bütçesi küçük bir takımın 2 yıldızı olabilir.bunlardan biri golcü diğeri 10 numara olur.etrafınıda gençlerle ve ucuz maliyetli oyuncularla doldurursun.

    bu arada emre taşdemirin maliyetinide açıklamadılar.iyiye alamet değil bunlar.kötü yönetimin şeffaf olmaması daha beter bir vakıa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 bile fazla bence, gerek yok. Anadolu kulüplerinin böyle maaşları ödeme lüksü yok. Hadi Eto'o tuttu dediğin gibi, devamı olmamalıydı.

      Sil
  2. Yanlış yoldan gittiler. Doğru yol Kasımpaşa'nin gittiği yol. Antalya da İstanbul kadar olmasa da avantajlı bir şehir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa'nın yolu tüm ülkeye örnek olması gereken bir yol. O kadar iyi yabancı transferi yapıyorlar ki.

      Sil
  3. Yıldız futbolcu, pastanın üzerindeki çilek dönemleri bitti Türkiye ligindeki takımların tamamı için. Yıldız almak değil yıldızını yaratmak zorunda artık takımlar ve dediğiniz gibi kasımpaşa nın transfer politikası örnek alınacak bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Kasımpaşa aldığı ismi parlatıyor ve piyasa yapıyor. Hiç de fena yabancılar değil.

      Sil
  4. Antalyasporun genleri boyle biraz. Her camianin kulübün genleri vardir ya ha bu değişmez degildir ama zor degisir. Misal rizespor 80lerden beri Juergen Pal'den beri asansör ve loser bir kulüptür. Arkasında destek olsa bu böyledir kolay kolay değişmiyor o kadar oyuncu ve paraya rağmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kafa yapısıyla ilerlemek zor. Vizyon ve doğru futbol yönetimi bu değil.

      Sil
  5. Transferi sağlık kontrolünden geçemediği için iptal olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İptal olmadı, anlaşma açıklandı.

      Sil
    2. Ben yorumu yazarken iptal olmuştu hatta resmi sitelerinden açıklama bile yapmışlardı ama benim yorumumdan bi kaç saat sonra transferi gerçekleşti

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir