17 Şubat 2019 Pazar

Emre Akbaba sürprizi?


Geri dönmüş olmasına rağmen hala hakkında bilinmezlikler mevcut. Ne durumda bilmiyoruz. Trabzonspor karşısında son dakikalarda oyuna girdi ama Benfica karşısında ilk 18'de yoktu. Şu aşamada kağıt üzerindeki en kıymetli alternatifimiz. Hücum noktasında çok fazla kozumuz yok.

Hatta ilk 11 içindeki istikrarsızlıklar o kadar fazla ki tam olarak hazır olması halinde 11'e dahi geçebilir. Badou Ndiaye direkt 6 numaraya yazılarak Belhanda / Akbaba ikilisi önünde olabilir. Ya da Onyekuru kenara alınır ve Emre Akbaba'yı kanatta oyun kurucu rolünde görebiliriz.

Kasımpaşa maçı öncesinde de Onyekuru'nun kenara alınabileceği ve Emre Akbaba'nın 11'e geçeceği söyleniyor. Emre Akbaba'nın sakatlıktan erken döndüğünü, en iyi ihtimalle Mart'ta beklendiği söyleniyordu. Oynayabilecek durumdaysa bu hamle beni şaşırtmaz.

Milli Takım arasına kadar kulübeden gelmesini bekliyorum. Mümkün olan en sağlıklı şekilde geri dönmeli. 11 güçlendi ama kulübe hala zayıf. Hücum adına da sayabileceğimiz 1-2 alternatif var. En önemlisi de Emre Akbaba.

Atak sonlandırma konusu sorunlu. Rakip ceza sahası içine çok fazla futbolcu da sokamıyoruz. Diagne'den de bir o kadar uzak oynadığımızı söyleyelim. Emre Akbaba forvet özellikli bir isim, Vagner Love'le gösterdiği uyumun çok daha fazlasını Diagne'yle gösterebilir. 

Kanatlarda da kenar oyun kurucu gibi olur. Onyekuru gibi haldır haldır, sadece kaleyi düşünen bir isim yerine orada topa daha çok hakim olabilirsiniz. Emre Akbaba da 2. forvet gibi forvetini tamamlar, şut imkanı da sağlar. 

4 yorum:

  1. Ellerine yüreğine sağlık
    Güzel bir yorum olmuş

    YanıtlaSil
  2. Biz Diagne gibi Mitroglou'ya göre hareketli birine top atamazken keşke son değişiklik Mitroglou değil de Emre olsaydı.Maçı zaten almışız en azından Emre girip maç ritmi yakalardı.Zorunlu değişiklikler olmasa Emre zaten girecekti ama zorunlu değişiklik olsun ya da olmasın kalan son değişikliği Emre'yi alarak kullanabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba demek ki tam anlamıyla hazır değil, dönüşü de Milli Takım sonrasını bulacak gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir