6 Şubat 2019 Çarşamba

Galatasaray 2-0 Hatayspor, Belhanda sağ olsun 2 gram tempomuzu da sıfırladı


İlk yarıda 2 gram tempomuz vardı, sağ olsun Belhanda 45'de oyuna girdikten sonra onu da bitirdi. İlk yarıda Fernando o pozisyonda oynarken daha seri ve tempoluydu. Ofansif noktada da daha katkı sağlıyordu. Donk / Belhanda değişikliğiyle 11'e 10 kişi oynadığınız ve ilk yarıyı sürklase ettiğiniz rakibe karşı hücumda daha etkili olmayı beklersiniz. Belhanda ise tüm takımı sıfırladı.

2. yarıda herkesi eleştiririz. Fernando'yu yine eleştiriyoruz mesela, ondan geriye bir şey kalmadığı dahi yazılıyor. Oysa ilk yarının iyi isimlerinden değil miydi? 4-3-3'de daha hücuma bakan, 10 numaraya yakın isimdi. Ön alanda baskısı vardı, şutlarıyla tehdit oldu, o bölgede çok daha seri oynadı. Belhanda oyuna girdikten sonra klasik pozisyonuna geçti ve etkisi tamamen sıfırladı. Bu da enteresan.

Onyekuru'nun bencilliği ve Sinan Gümüş'ün hayalet modunu açması da diğer eksi etmenler. Onyekuru'nun golü ısrarla istemesi güzel de hiç pas düşünmüyor, aklında sadece topu kaleye atmak var. Golü atarsa ne ala ama atamadığı sürece eleştirilmesinden daha doğal bir şey yok. Çünkü oyunununda farklılık yok,, sadece gol atmak istiyor. 

Fatih Hoca'nın kulübede olmaması da bizi oldukça bozuyor. Bari bu maçta aramayalım diyoruz ama aranıyor işte. 45'de Belhanda neden girdi, Sinan Gümüş sahadayken neden Selçuk İnan / Mitroglou değişti ya da. Sonra da 80. dakikadan sonra Feghouli'yi kurtarıcı diye oyuna atmak zorunda kalırsınız. İyi ki 2-0'a geldi oyun, 1-0'ın rövanşında o kötü zeminde işimiz çok zor olurdu.

Hatayspor çok disiplinli bir takım. 10 kişiyle dahi etki etmeyi başardılar. İşi ilk yarıda bitirmek gerekiyordu. Erken golle başladık, çok iştahlı oynuyorduk ve şanssız da goller kaçırdık. İyi kaleci performansları, çizgiden çıkan toplar derken ilk yarının hakkı 1-0 değildi. 2. yarıdaki bu dağılmayı anlamıyorum ben. Belhanda hamlesi tüm takımı olumsuz etkiledi.

Olumlu kısım ise Marcao / Luyindama'nın performansı. Özellikle de Marcao. Çizgisini bozmadan devam ediyor ve şu aşamada en önemli transfer. Luyindama'ya ise biraz daha zaman gerekiyor. Geleli henüz 5 gün oldu, arada da 3 uçak yolculuğu var. Özellik itibariyle büyük fark yaratacağını düşünüyorum. Bu maçta da olabildiğince açık alanda oynamamıza rağmen bu ikilinin neredeyse hatasız oyunu çok kıymetliydi.

28 yorum:

  1. 1) Marcao sen ne güzel bir oyuncusun ya :) Luyindama ise fena değildi. Zaten tarzları farklı isimler. Marcao komple stoper bile diyebiliriz; hızlı, ayakları çok sağlam. Luyindama ise biraz daha yavaş ancak hava toplarında boyunun da avantajıyla daha iyi. Fizik olarak söylenecek söz yok zaten. İyi ikili, gün geçtikçe daha iyi olacaklar umarım.

    2) Linnes'in sözleşmesi ne zaman uzatılacak acaba? (Linnes fazla etkili ortalar yapamıyor, sıfıra inip pas atmayı daha iyi yapıyor. Sene sonu Mariano'nun gideceğini düşünürsek oraya da güzel orta yapabilen bir isim lazım diye düşünüyorum.)
    3) Yunus'a önceki maçtan sonra bir özgüven gelmiş. Oynamasını istediğimiz oyun bu. İleriyi düşünmeli. Elbette top kayıpları yaptı bu maç ama ileriyi düşündü.
    4) Mitroglou'ya neden pas atmıyorlar? Adam gayet gol noktasında durdu. Topu atsalar %100lük gol pozisyonu olacak. Ama atmıyorlar. İzlerken kafamı çıldıracaktım :)
    5) 2 tane ileri çıkabilen defans geldi ancak orta sahanın düzeni bozuldu. Eskiden defansa gelip topu almak zorunda kalıyorlardı. Şimdi özellikle Marcao geriden oyun kuruyor ancak orta sahamız çok fazla geri yaslanıyor. Burada uyumsuzluk oluşuyor ve top kayıplarına neden oluyor. Orta saha ileride çoğalsa hem hücum hem defans olarak çok büyük kademe atlarız oyun olarak. Eğer dediğim gibi ileriye gidebilse orta saha, maç bile kaybetmeyiz diye düşünüyorum özellikle ligde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao zamanla daha da gelişecek üstelik. Potansiyeli çok uç seviyelerde, neler olacağını heyecanla bekleyeceğim.

      Sil
    2. 2-3 maçta herkesi kendine hayran bıraktı. Maşallah diyelim ben bu kadar beklemiyordum :)

      Sil
  2. Liyundama'nın top hakimiyeti sorunlu galiba, ayağından kaçırıyor tutamıyor dokununca da ayarsız kuvvet uyguluyor, belki heyecandandır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada biraz aşırı öz güven kurbanı oldu.

      Sil
  3. Mitroglou yokmus gibi oynadi bizim takim, halbuki adami özellikle izledim yer tutmasi, kafa toplarini kovalamasi vs. gayet güzeldi umarim hoca dönünce bu sorunu cözer. Ayrica Yunus mükemmeldi, defansif olarak Ömer'i de begendim ben gayet güzel müdahaleler yapti, savasti. Marcao cok net bir sekilde en iyi transferimiz, hatasiz oynadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetle oynamayı unutmuşuz. O konuda detaylıca bir yazı yazdım, gün içinde yayında olur.

      Sil
  4. luyi başımıza çok iş açacak gibi. çok tedirgin. oyuna hakimmiş gibi el kol yapıyor. bu da tedirgin adamın "tedirgin değilim" deme şekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açmaz, neden açsın. Tarzı bu, 5 gün oldu daha geleli. Peşin hükümler bunlar.

      Sil
    2. Adam gelmeden zaten özgüveni yüksek biri olduğunu biliyorduk.Bilmiyorsan da öğrenmiş oldun işte.Bu durumlara alışık olsan iyi olur çünkü özgüveni yüksek ücret Luyindama

      Sil
    3. şu saldırgan üsluba bir son verin artık. yeni oyuncak alan çocuklar gibi inanılmaz bir sahiplenme yaşıyorsunuz. sonra hatalar peş peşe gelince "haksızmışım" diyen yok ama.

      nasıl ki marcao adeta kusursuz bir performans sergiliyorsa, luyi'nin de hatalarına dikkat çekilebilir. görmezden gelmek anlamsız. ayrıca cümleniz de bozuk olmuş sonu anlaşılmıyor.

      Sil
    4. Selman Aslan, kızma ama gerçekten de o üslup ile yaklasilmaz. Bilmiyorsan öğrenmiş oldu demek biraz ayıp oldu :(

      Sil
    5. Benim "peşin hüküm" söylemim saldırgan bir üslup değil, maalesef bu tarz yorumları hatalı gördüğümü söyledim. Kişisel de algılamayın asla bunu.

      Sil
    6. Cümlemin sonu "Özgüveni yüksek biri Luyindama" Ayrıca bilmiyorsan öğrenmiş oldun derken kötü anlamda söylemedim.Sonuçta Luyindama pek bilinen bir futbolcu değildi ve bazı insanların onun her özelliğini bildiğini de düşünmediğim için bilmiyorsan öğrenmiş oldun dedim.Kötü niyet içeren bir yorum değildi yani

      Sil
  5. Gayet doğru bir yazı olmuş.Kenarda değişiklikleri her kim yapıyorsa oyunu okumayı hiç bilmiyor bunu anlıyoruz.Belhanda değişikliği zorunluluktan mi oldu bilmiyorum ama bence hatalı bir değişiklikti.Atalay yedeklerde var mıydı bilmiyorum ama o veya Celil girmeliydi bence.Ayrıca Mitroglou ile başlamamız gereken bir maçtı.En azından takıma alışması adına onunla başlayıp 90 dakikayı onunla bitirmeliydik.Ayrıca futbolcuların Mitroglou'nun varlığından bi haber hareket etmelerini de anlamak güç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın kenarda olmadığı her maçta da bu sıkıntıyı yaşadık.

      Sil
  6. hatayspor galatasaray eşleşmesi sayesinde bir başarı öyküsünü tanıdım .

    teknik direktörleri ilhan palut.geçen sezon şampiyon olup 1. lige çıkmışlar.ligin en az gol yiyen takımı ve en iyi averaja sahip takımı olarak.bu sezon baktım gene ligin en az gol yiyen takımı an itibariyle.

    iki hatay doğumlu teknik adam dikkat çekiyor.ümraniyesporu çalıştıran ahmet taşyürek.ilhan palut ise ahmet taşyürek in yardımcılığını yapmış uzunca bir dönem

    https://www.transfermarkt.de/ilhan-palut/profil/trainer/41916

    gene enteresan detay ise şu anda ligde 37 ve 36 puanla 4 ve 5. sıradalar 1. ligde. ahmet hoca 72 doğumlu.ilhan hoca ise 76 doğumlu.

    umarım ileride iki teknik adamda süper ligde görev alırlar.süper lig ve hatta 1. lig teknik adam konusunda çok kısır bir döngüye girmiş durumda maalesef.
    umarım denizlisporla birlilte hatayspor bu sezon süper lige yükselir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatayspor müthiş bir başarılı öyküsü ve her anlamda iyi yönetiliyorlar. Umarım bir an önce yeni stadyumlarına da geçerler.

      Sil
  7. 1- Marcao transferi son yıllarda yapılmış en acayip transfer gibi duruyor. Abartısız söylüyorum şu haliyle GS 10m euro verip alsa ucuz denebilecek bir transfer, gerçekten çok acayip. Sanki gizlenmiş bir defosu var gibi duruyor da biz göremiyoruz:)
    2- Tribünde izlerken de dikkat çekiyor, Luyi nin savunma yerleşim problemi mevcut. Takıma alışma sürecidir, 5 günlüktür vs gibi etmenler doğal olarak var, ancak savunmada durma, ofsayt yerleşimi sağlama gibi konularda çok titrek ve hatalıydı, ayağındaki topları kullanma hatalarını hiç saymıyorum. umarım düzelir
    3- Yunus tan fayda sağlanacak bir futbolcu çıkma olasılığı zayıf. Küçük Emre Çolak. Topla hızlı değil, pas kararları zayıf, fiziksel olarak çok zayıf vs. Kendini geliştirebileceğini de zannetmiyorum
    4- Forvetsiz 6-7 ay oynayan takıma Kostas ı koyarsan ilk maçlarda tabiki ortalıkta pas almadan dolaşacaktır. Kimsenin kafayı kaldırıp forvet nerede diye bakındığı yok. Elbet takım alışır, orada Emre Akbaba etkisini göreceğiz gibi.
    5- Her fırsatta Belhanda savunucusu biri olarak 2 maçtır ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Tek açıklama transferinin bitmiş olması. Hatalı karar, top kaybı, şut ritimsizliği vs hep vardı da, sahada mücadele etmediğini hiç görmemiştim. Zannedersem önümüzdeki dönem en ciddi problemimiz olacak
    5-2nci yarıda Ömer Beyram ın çok faydalı oyununa dikkat çekmeden geçmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 gün oldu, 5 günün 3ünde uçak yolculukları yaptı. Luyindama adına beklemek gerekiyor :)

      Sil
  8. Fatih hoca, klüp yapılanmasında , kadroda degisim yapacaksa duygusalliktan uzak başta kendi yardımcılarından başlamalı hasan şaş evet klüp tarihimiz için önemli bir oyuncu idi ama topu kaleye elle bile götüremez (* bkz izlanda) diye söylemi var ben hasan ve ümit hocanın günümüz futbol gelismelerinden çok uzak olduğunu düşünüyorum dünde değişiklikler de gördük takımın ikinci yarı umarsamazliginda görduk öylece seyrettiler levent hoca degerli bir hoca ama geride kaldığını insiyatif kullanmadığını düşünüyorum dün akşamki maçı birazda böyle okumak lazım.. derler ya kenardaki teknik adamın kadar takımsındır.Sanırım dünyada en çabuk karar veren taraftarız artık bir sezon değil, bir maç degil oynanan maçın ilk 15 dakikasında karar veriyoruz " atın bunu bu çöp...".luyindama dun aksam bir hata yapmış olabilir oyunun genelinde (yunus.marcao, linnes) ile birlikte gayet iyi oynadı bu ülkede en rağbet gören meslek mezar kalıcılığı hiç işsiz kalmıyorlar..luyindama ve marcao ileuzun zamandir olmayan sertlige ,hava hakimiyetine ve en önemlsi geriden oyun kurmaya başladık hatta buna şaşıran, alışamayan orta saha oyuncularımız var hala diplerine gelmeye çalışıyorlar top almak için

    Oyundan skordan bağımsız " ensemizi karartmayalım " güzel günler yakın..


    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübesinde sorun olduğu net. Kondisyoner konusunda da hata yaptı mesela, neyse ki Ocak ayında bu hatadan döndü. Oysa aylarca bunu konuşmuştuk. Kulübesinde de aynı sorun yaşanıyor, özellikle antrenörler konusunda.

      Sil
  9. Evet Belhanda tempoyu düşürdü 4-3-3 oynarken daha iyiydik... Sonrasında rakip eksik kalınca rehavet çöktü sanırım. Hatayspor gerçekten iyi takım bizle eşleşmiş olmasalar isterdim yukselmelerini yukarılara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oyuncu değişikliğini 45'de niye yaptık anlamadım. Her şey iyi gidiyordu.

      Sil
  10. neyse ki başka platformlarda böyle düşünen çok taraftar var
    https://rerererarara.net/entry/2614629

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando konusunda ben de hemen hemen aynı şeyleri yazıyorum.

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaycılık değil, tüm takımı bozdu. Ama o dakikada oyuna girmesi de hataydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir