27 Şubat 2019 Çarşamba

Galatasaray'ın yerli kalitesinin çok ciddi şekilde yükselmesi gerekiyor


Fatih Hoca'nın bahsetmiş olduğu değişimin "ilk 11'le" sınırlı kalmayacağını Hatayspor deplasmanında gördük. 2-0'ı dahi koruyamayacak bir yerli rotasyonundan bahsediyoruz. 2-3 isim dışında güvenilebilecek yerliler yok. Emre Akbaba, Emre Taşdemir ve maaşında ciddi bir indirim yaparsa Selçuk İnan. 4. ismi ise sayamıyorum.

Yabancı kontenjanı ne şekilde devam eder bilmiyorum. Biz en iyi ihtimali düşünelim ve mevcut yapı üzerinden konuşalım. Şu şartlarda dahi kulübeye baktığımızda güvenilir yerliler göremiyoruz. Marcao / Luyindama övüyoruz mesela, oysa bu isimlerin herhangi birinin yokluğunda Semih Kaya / Ahmet Çalık'la o maçı rahat geçmeyi düşünmek çok zor.

Nagatomo'nun yokluğunda Ömer Bayram'la da bu sorun yaşandı ama neyse ki Emre Taşdemir iyi izlenim veriyor. Orta sahada Selçuk İnan ve Emre Akbaba gibi isimlere güvenilir ama yine de yetmeyecektir. Kanatlara indiğimizde Yunus Akgün'ü dahi hala fizik olarak gelişimi bekliyor ve istikrarsız. Sinan Gümüş'ü saymıyorum bile.

Forvet rotasyonunda da sayısal bir eksiklik var. Diagne / Mitroglou devam etse bile oraya 3., hatta olası düzenlere göre 4. ismi sokmak gerekir. Yabancı alman zor, haliyle yerli gerekecek. O isim de Muğdat Çelik ya da Eren Derdiyok değil işte. 14 yabancılı düzende dahi ilk 11'i bütünüyle yabancılardan oluşturduğunda kulübeye sadece 1 yabancı alabiliyorsun. Sorun da burada başlıyor.

Bir de yedek kaleci sıkıntısı var. Muslera'yı dahi eleştirir durumdayız ama o olmadığında uçurumun kenarına geliyoruz. Tecrübeli ve yerli bir kaleciye ihtiyaç olacak. Dolduramadığımız pozisyonlardan biri de orası. Fatih Öztürk'ün ismi geçiyor ki bence doğru bir hamle olur. Hep söylerim, yedek kaleci için benim tercihim 30 yaşının üzerindeki isimler olur. Genç kaleciyi yedek tutarak geliştiremezsiniz. Genç oynasın ama yedeği tecrübeli olsun.

Kaynak gerekiyor tabii ki. Futbolcu satışları gerekiyor ve bonservis girdisi lazım. Scout işi yabancılar derken onlar adına da bonservis ödenecek. Bir yandan da yerli değişimi diyoruz ve yine kaynak lazım. Altyapıdan kimler gelir bilmemekle birlikte, aşırı da bir beklentim yok. Kazanılacak isimleri hoca zaten kazandırır. Şu ana kadar da 1-2 isim dışında o ışığı kimseden alamadım. Her ne kadar büyük potansiyellere sahip olsak bile. Yunus Akgün'ü dahi bulduğu birçok şansa rağmen hala bir istikrar yakalayamadı.

Deniz Türüç konuşuluyor. Emre Akbaba gibi Fatih Hoca'nın Milli Takım'da da tuttuğu yerlilerden biriydi ve kendisini çok sever. Sağ kanat ve 10 numara gibi pozisyonlar adına kıymetli alternatiftir. Fatih Öztürk'ü zaten konuştuk. Vedat Muriqi'yi alternatif olarak görüyorum, hocanın istediği ön alan mücadelesi için aklıma gelen 2. bir yerli yok. 

Stoper için ise Ertuğrul Ersoy'u çok tutmasam bile pas yapan stoper için 2. bir alternatif düşünemiyorum. Yedek de kalmayı kabul edecek diyelim. Bir de Gökhan Töre, onu da Emre Taşdemir kontenjanından düşüneceğiz. Bonservisi yok. Bu isimleri daha detaylıca blogda yazarız, üzerine konuşuruz.

8 yorum:

  1. ismail anca 3. kaleci olur.
    semih kaya hatay'da bile yedek olur.
    emre taşdemir sakatlanmasın yeter, olur.
    ömer bayram biri alsa götürse dedirtiyor.
    yunus için 3.5 milyon euro çok bile. asla güçlenmez o fizik.
    muğdat ancak güldürü öğesi olur.
    sinan gümüş diye biri var bi de... yorum yapmaya değmez.

    YanıtlaSil
  2. yerli değişimi mutlaka olacaktır. ancak bu yerli değişimi yunusla olacak değil mevkisine göre oynamıyor onyekuru gibi korkak korktuğu an ileriye gidemiyor ya kaybediyor ya geriye oynuyor. haliyle takımı yormaktan öteye geçmiyor. sinan muğdat ömer büyük takımlarda değil ancak diğer anadolu takımlarında yaparsa iş yapar sürekliliği olan oyuncular değil. emre taşdemir tuttu gibi ancak uzun süredir oynamıyordu fatih hoca onu hemen maça almıyor çok oynatmıyor bunun nedeni oluşabilecek ciddi sakatlığı önlemek. belirli bir süre sahada tutuyor bu diğer oyunculara şu mesajı veriyor: oynayın ben sizin yanınızdayım siz benim evlatlarımsınız sakatlanmanıza müsaade etmem haliyle diğer oyuncuları etkiliyordur. ahmet çalık genç olmasına rağmen geliştirmiyor günden güne eritiyor kendisini benim onun için tek düşüncem ya kiralansın ya başka kuşüpte hayatına devam etsin zira hayatını bitirir. semih ise açıkcası pek güvenemiyorum çünkü istikrar yaratmıyor gözlerimizde. alt yapıdan muhakkak oyuncular çıkacak buna şüphem yok ama yeterli değil başka takımların alt yapısından transferlere ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttan gelecek isim oynayacak olsa oynar zaten, ben hocaya güveniyorum. Yunus Akgün adına da hak veriyorum sana.

      Sil
  3. Evet saha zemini geçerli kabul edilir bir mazeret olabilir ancak oyuncularımızın büyük çoğunluğunun "aydın yılmaz" gamsızlıgına yakalanması ciddi bir sorundu saydığınız isimler haric umursamazlık icindeydiler ama esas sorun kalite tabiki özellikle tasdemir hariç kaleci dahil tüm savunma görünmez olmayı başardılar "hayalet" tanımının sözlük karşılığı gibi.allah marcao ve luyindama ya zeval vermesin..alt yapımizdan bizim istedigimiz kalibrede fiziksel güc anlamında (yakından takip etmeye çalışanlar biri olarak) ne yazıkki çıkmayacak gibi eğer olağanüstü bir gelişme göstermezlerse. bunu sanırım hatay maçı sonrası bir yazınızın yorumunda da inşallah yanılırım diye belirtmistim..onlar çalışmaya gelişmeye devam etsin ama yarışma hiç durmadan devam ediyor sizin de yazdığınız ihtiyacımıź olan türk oyuncular için arayışlarımız diğer takımlar olacak (eskişehirspor da mehmet vs..)ekmek buralardan çıkacak kaleci konusunda haklısınız tecrübe önemli bunu basaksehir örneği gösteriyor ..sizde ilginizi çeken oyuncuları zaman zaman nedenleri ile önerirseniz belki mac boşluklarında güzel bir öneri/tartısma olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle sinan. aydın'dan daha gamsız!

      Sil
    2. Sinan Gümüş bu tarz maçlarda fark yaratır ve sürüklerdi, şimdi adını dahi duyamıyoruz maç içinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir