26 Şubat 2019 Salı

Her maç sonrası Marcao güzellemesi yapsak da az kalıyor


Galatasaray orta sahasını sorunlu bulsam da Akhisarspor karşısında bir şeyler yapmaya çalışan tek isim Belhanda'ydı. Hücumda ona ayak uydurabilecek bir isim bulamadık. O bölgede seri oynadığımız sürece etkiliyiz. Hücum hattında oynayan isimler birbirine o kadar uzaktı ki seri pas alışverişi gelmedi. 

Emre Akbaba / Selçuk İnan farkı ortada. Emre Akbaba hiç hazır durumda değil ve rakip kaleye çok uzak oynadığı için orta sahada ezildi. Haliyle topla ilişkisi çok fazla olmadı. Selçuk İnan oyuna girdikten sonra ise pas trafiğinin biraz daha merkezine geçti ve ağırlıklı olarak öne oynadığını görüyoruz. 45'de gelen bu değişiklik çok önemliydi.

Oyunu çok fazla sağ kanada yıkıyoruz. Her seferinde de bunda temel etmenin Onyekuru olduğunu söylüyorum. Topla ilişkisi yok çünkü. Akhisarspor karşısında alışık olduğumuzdan daha geride oynadı ve öne doğru oynayabildiği çok fazla an yok. Nagatomo'nun pas sayısı çok olsa da çizgiden oynamak yerine ısrarla içe kat ediyor. Haliyle ortada herhangi bir sol kanat kalmıyor.

Mariano takımın en çok pas yapan isimlerinden biri. İsabetsiz görünen pasları yaptığı sık ortalardan kaynaklı. Feghouli'yle birlikte iyi ikililer ama Belhanda'yı da dahil ettiğimiz o sağ kanat üçgeni bu maçta iyi işlemedi. Anlamsız ortalar denedik, oysa kısa paslarla seri oynadığımız ve Mitroglou'yu da düşündüğümüz anlarda etkiliydik.

Her maç sonrası Marcao güzellemesi yapsak da az kalıyor, daha da sık konuşmalıyız. Takımın en çok pas yapan futbolcusu, geriden oyunu mükemmel kuruyor. Tertemiz bir sol ayağı var ve maçın ilk dakikalarında Onyekuru'ya müthiş bir asist yapmak üzereydi. Luyindama da ona katılınca ortaya müthiş bir tandem çıkmıyor mu?

4 yorum:

  1. Su orta sahaya da bir genclik asisi yapsak bir de yaratici isim öne de bir mücadeleci forvet tamamdir bu takim, Marcao Luyindama Falco ve Stumpf'dan sonra izledigim en iyi ikili bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper için yapılan orta saha adına da gerekli. Scout ekibinden bu yönde hamleler bekleniyor.

      Sil
  2. Luyindama geriden pasla çıkma konusunda hiç fena değil aslında. Marcao ise aşırı iyi 22 yaşında bizim bu ligde gördüğümüz değil stoper nice ortasahadan daha iyi pas becerisi ve menzili var. Türk futbol tarihinden daha iyi bir pasör stoper muhtemelen gelmedi çünkü bu düzeyde pasları atmayı geçtim deneyebilen stoperler bile çok az. Dortmund dönemi Hummels geliyor aklıma sadece başkada böyle paslara cesaret edebilen bir stoper görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao çok iyi olunca sanki Luyindama kötü gibi bir görüntü oluşuyor ama en az Maicon kadar iyi o konuda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir