22 Mart 2019 Cuma

Haberin içinde Bruma geçince dikkatler bir anda kesiliyor


Leipzig cephesinde konuşulan haberi paylaşalım. Augustin, Bruma, Saracchi ve Ilsanker'in yeni sezonda kadroda düşünülmediği konuşuluyor. Haberin içinde "Bruma" geçince dikkatler bir anda kesiliyor tabii. Fatih Hoca'nın 3. döneminin en büyük projelerinden biriydi ama sadece 1.5 - 2 ay birlikte çalışabildiler.

Bruma onlar adına iyi bir rotasyon ama beklenti çok daha fazlasıydı. Sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmış bir isme göre de bonservisi yüksekti. Galatasaray'daki son sezonu her ne kadar Avrupa olmasa da dikkat çekti ve potansiyelini yansıtma noktasında iyi bir transfer yaptı. Bu sezon toplamda 25 maça çıkmış ve 3 gol 3 asisti var. Galatasaray'da 10 gol 10 asist bandını zorluyordu.

Garry Rodrigues / Fatih Terim ilişkisinin altını çizmeli. Kendisinden müthiş bir kanat yarattı ve o isim de şampiyonluğun en güçlü parçalarından oldu. Onyekuru'nun tarzı forvete yakın, bu tarzda bir isim olmaz. Bruma ise olabilir, Garry Rodrigues tarzında ama çok daha yeteneklisi. Gol, asist, oyun aklı ya da tekniği diyelim. 24 yaşında ama hala bizim için iyi bir potansiyel.

Avrupa'da büyük bir transfer gerçekleştireceğine inanmıyorum. Kimse bu noktada 8 - 10 milyon avro aralığında bir bonservis vermez. Çin olur, Arabistan olur, Avrupa'da ise bu rakam zor. Kiralama ihtimali ortaya çıktığında da Galatasaray en ciddi adaylardan biridir. Fatih Terim'in eli altındaki Bruma'yı izlemek isterdim.

Listede olan diğer isimler de çok kaliteli. Augustin iyi bir forvet mesela. Hızlı, ön alanda çok hareketli ve yine hocanın kalemi diyebileceğimiz bir isim. O da büyük potansiyel, beklentiler daha farklıdır. Bonservis için gücümüz yetmez ama kiralama ihtimalinde adayız. Saracchi'yi de sol bek olarak beğenenlerdenim. O da çok genç ve iyi bir potansiyel.

Ilsanker ise bu ekipteki en tecrübeli isim. 29 yaşına geldi ve yaş haddinden kaynaklı gözden çıkmış olabilir. Ilsanker için daha detaylı yazmayı düşünüyorum, konuşulması gereken bir transfer. Galatasaray orta sahasında tam bir "görev adamına" ihtiyaç var. Beşiktaş'taki Atiba gibi mesela. Hem az kazanacak, hem işini yapacak, hem de yürek koyacak. Zamanında Ernst de buna iyi bir örnekti. Ilsanker de aynı şekilde güçlü bir örnek. Fernando sonrası o pozisyonda maliyeti düşürmeye ve mücadeleyi yükseltmeye ihtiyaç var.

6 yorum:

  1. Bence Leipzig ile anlasma varsa, onu kiralik alabiliriz

    YanıtlaSil
  2. Fernando sonrası o pozisyonda maliyeti düşürmeye ve mücadeleyi yükseltmeye ihtiyaç var. Kesinlikle öyle ve önümüzdeki sezonun anahtar hamlesi o bölgede olacak umarım katkı alınacak doğru profili seçeriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimler de konuşuluyor, mantıklı geldi bana. Maliyet kesinlikle düşmeli, tek bildiğim bu.

      Sil
  3. Bruma olsun isterim kesinlikle.Kilit açan bir futbolcu çünkü.Dar alan geniş alan farketmez onun için.Zaten biz alırken de potansiyeline güvenerek almıştık ama sakatlıklar falan derken o potansiyeli tam olarak gösteremedi.Umarım alabiliriz Fatih hoca onu çok daha yükseltir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralama ihtimali olabilirse gerçekleşir, bonservis zor görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir