1 Mart 2019 Cuma

Şenol Güneş'in Lucescu gibi mazeretlerin arkasına saklanmamasını umuyorum


Sağır sultanın dahi bildiği bir konuydu. Görüşmedik, sözleşmem bitince bakarız gibi söylemler işin hikaye tarafıydı. Sezon sonunu beklemeden, bu işi şimdiden açıklanmanın anlamı Şenol Güneş'i Mart ayında oynanacak eleme maçlarında takımın başında sahaya çıkartmak. Böyle de olmalı zaten, elemelere iyi bir başlangıç yapmalıyız. Arnavutluk gibi bir deplasmanı kimse hafife almamalı.

Haziran'da başlayacağı açıklansa da o güne kalmamalı. Beşiktaş'ın ısrarla "sezon sonuna kadar" demesini anlamıyorum. Taraftar bu ayrılığı istiyor, nedeni de Şenol Hoca'nın bu noktadan sonraki Beşiktaş'a ne kadar odaklanabileceği. Beşiktaş yönetimi ise ısrarla sezon sonuna kadar diyor, bir yandan "hocayı Mart ayında maçlara çıkartacağız" mesajı var. Garip bir hikaye.

Beşiktaş'ta ne olacağını Beşiktaşlı arkadaşlar daha iyi anlatır. Sezon sonuna kadar Guti'yle devam etmek, başarılıysa yeni dönemde de devam demek, başarısız olursa da Sergen Yalçın'ı ilk alternatif belirlemek fazlasıyla mantıklı olur. Şampiyonluk iddiaları çok azalsa da 2.'lik adına yarış var ama "sezon bitmiş" havasına girdiler.

Her iki taraf bu ayrılığı istese de ayrılan taraf olmak istemiyor. Beşiktaş yönetimi bu adımı atamadı, Şenol Güneş de istifa etmiyor. Ama ayrılığı istiyorlar, bu çok açık. Bu süreç de Beşiktaş'ı fazlasıyla yıprattı diyebilirim. Çünkü bu anlaşmayı herkes biliyordu, federasyonun beklenmeyen şekilde açıklamayı şimdiden yapması "adı koymuş" oldu.

Milli Takım açısından bakalım. Son dönemin en keyifli ve yetenekli futbolcu ekibine sahip olduğumuzu ısrarla söylüyorum. Lucescu "mazeretlerin ardına" saklanarak bu dönemi yönetti ve başarısız oldu. Ona rağmen "bu ekibin" keyif verdiğini söylüyorduk. Şenol Güneş bu ülkenin insanı ve başarılı bir teknik adam. Hücum felsefesiyle de bu ekibi iyi yöneteceğini, başarılı olacağını düşünüyorum.

Futbolcu ekibini tek tek saymaya gerek yok, fazlasıyla iyiyiz. Umarım Şenol Güneş de mazeretlerin arkasına saklanmaz ve ilk söylemi "yabancı kontenjanı" olmaz. Bu kontenjanın tüm artılarını yıllardır yaşıyor, böylelikle başarılı da oldu. Kazandırdığı, parlattığı yerliler de var, sisteme fazlasıyla hakim. Yabancı kontenjanı söylemi kolaya kaçmak olacak ve kafadan kaybedecek diyebilirim.

6 yorum:

  1. "oyuncu kalmadı yabancı sınırı geri gelsin" deyip durmasın yeter. (bence diyecek)

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki yabancı sınırını bahane edeceğini düşünüyorum. Umarım yanılırım. Umarım bahanelere değil takıma odaklanır ve başarılı olur. Çok güzel bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum. Bu artık değerlendirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka edilecek, üzerine felsefik sözler gelecek. Çok başarılı bir teknik adam ama bu mazeretlerin arkasına sığınmamalı.

      Sil
  3. kendisi mazeretlerin arkasina saklanabilecek biri. daha bi defa kaybettiği maçlardan sonra rakibi tebrik ettiğini görmedim. son fb maçından sonra bile "hakemin yanlış kararlarıyla kalemize gelmeye başladılar" dedi. 3-0'dan 3-3 olmuş maç ama tiyatrocu şenol'un ifadesine bak. eskiden severdim kendisini ama heralde o kirli dediği istanbul havası bulaştı kendisine ya da hep böyleydi. özellikle geçen sezon fb kupa maçında yaptıkları akıl alacak şeyler değil. hiçbirşeyi yokken, başına olmayan dikiş, sargılar, sedye, ambulans filan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. sonuçta tabi çevirdiği tiyatrodan en büyük zararı kendisi gördü. doğruluğun olmadığı yerde başarı da olmaz ya da kısa sürer. ben kendisinin milli takımda başarılı olacağını düşünmüyorum. hatta aykut kocaman olabilirdi, oynattığı futbol tartışılabilir ama tam bi turnuva hocası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yabancı kontenjanı diyecek. Her yoruma aynısını yazıyorum ama durum böyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir