30 Nisan 2019 Salı

Bu tabloda Linnes > Nagatomo


Kayserispor karşısındaki performans üzerinden Nagatomo'yu eleştirmem. Özellikle ilk yarıda öyle bir görüntü oluştu ki Nagatomo'nun kanadına yüklenildi, o da ayakta kalamadı. Uzun sakatlıktan geri dönen bir futbolcu için doğal görüntüydü.

Konyaspor karşısındaki performansı ise eleştirilir. Maçın en büyük hayal kırıklığı Diagne desem de Nagatomo ve Mariano performansları da ondan az değildi. Sol tarafta, Nagatomo'nun hücum üzerinde katkısı hiç yoktu.

Linnes ise formda. Malatyaspor karşısında kilidi nasıl açtığını gördük. Sol bekte, Nagatomo'ya oranla hücumda çok daha fazlasını vaat ediyor. Özellikle de böylesine kapalı savunmalar karşısında. Şutu var, pas ve teknik kalitesi çok daha yüksek. Dar alanda da iyi iş çıkarıyor.

Konyaspor karşısında da tribünde oturması gereken isim Nagatomo'ydu. Kapalı savunma karşısında oynayacağımızı biliyorduk, sürpriz bir görüntü yoktu. Maç boyunca da oyunu ısrarla kanatlara yıktık. Ne Nagatomo ne de Mariano bu oyunda etki gösteremedi.

Mariano'nun isabetli bir tane ortası yok. Teknik özelliğiyle ön plana çıkması gereken isim o. Sağ tarafta beklediğimiz katkıyı alamayınca oyunumuz fazlasıyla sarsılıyor. Mariano böyle olduğunda soldan da katkı gelmeyince kanat etkisinden söz etmek imkansız.

Linnes'in temposu, teknik özelliği ve dar alan becerisi bu maçta iş yapardı. Nagatomo ise daha zorluk derecesi yüksek maçlarda ön plana çıkabilir. Biraz daha savunmak zorunda kaldığımız anlarda iyi bir bek.

Fatih Hoca'nın Linnes kararı bu noktada hatalı. Sarı kart yeme ihtimalinden bahsedilse de Malatyaspor karşısındaki görüntüsü de formayı hak ediyordu. Bekler için kenardan da hamle yapamadık, Mitroglou'nu yedekte tutmak zorunluydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir