6 Nisan 2019 Cumartesi

Galatasaray 3-0 Yeni Malatyaspor, Linnes'in yeni sözleşmesi nerede?


Hafta içindeki görüntüyle, bu görüntü arasında çok büyük farklar var. Hafta içinde de oyuna iştahlı başladık gibi görünse de 15 dakikalık bir etkiden söz edebiliriz. O 15 dakika içinde de baskımız vardı ama pozisyon bulamadık. Bugün ise ilk andan itibaren oluşturduğumuz baskı maç boyunca sürdü. Gol ilk yarının sonlarına sarksa dahi sezonun en iyi futbollarından birini konuşacağız.

Diagne konusundaki fikrimi biliyorsunuz. Takımın ona odaklı oynaması gerekiyor, Diagne'nin hücum için etkisinden o vakit söz edebilirsiniz. Mücadele tarafında asla kötü yorumum yoktu, varlığı dahi tehdit. Mücadele ediyor, kovalıyor, boğuşuyor, ona yakın oynandığında duvar oluyor, servis yapıyor. Bugün Diagne üzerinden oluşan birçok pozisyon var. Kendi kaçırdıkları da, attırmaya çalıştığı da.

İyi oyundan bahsediyoruz. Gol ilk yarının sonlarında gelse dahi kimsenin şüphesi yoktu. Bu iştahın çok daha öncesinde golü getirmesini bekliyordum ki rakip savunmayı geçemedik. Malatyaspor neredeyse bütün takım kapanıyor ve alanı daraltıyorlar. Kaptıkları toplarla da kontra oynamak teh silahları. Hafta içinde birkaç pozisyonları vardı, bugün ise sadece Adem Büyük'ün kaçırdığı. Savunma anlamında da iyi sınav verdik.

İyi oyunun en büyük nedenine gelelim. Galatasaray'ın futbolu genellikle sağ kanadına sıkışır ve Mariano, Feghouli, Belhanda üzerinden dönerdi. Linnes'in sol bekteki futbolu ve Belhanda'yı sol iç gibi kullanmak oyunu çeşitlendirdi. Sıkışmadı oyun, geniş alana yayıldı ve özellikle Linnes'in tarafını çok iyi kullandık. Gol attırdı, penaltı yaptırdı, bütün maç sol tarafı süpürdü, kat etti, çizgiye indi. Bir bek futbolcusu daha ne yapabilir ve bunu da solda yapıyor. Daha ne yapacak ki, nerede bu sözleşme?

Bu takım 4-2-3-1 oynamalı, ısrarla yazdım. Emre Akbaba'yı rakip kaleye daha yakın kullandık mesela, Diagne'nin hemen arkasındaydı. Birçok pozisyonda adı var, döndüğünden bu yana en iyi maçını oynadı. Başka yerde oynayamaz, ne kanat ne de 8 olarak. Hele ki bu fizik durumuyla. Gerek yok, 4-2-3-1 oynamak ayıp değil, neden bu arayış. Bu sezon geri döndüğümüz birçok maçta 4-2-3-1 imzası yok mu?

Önemli olan hücumdaki hareketlilik. İleride seri futbolculara sahibiz, yeter ki doğru isimleri doğru yerlerde kullanalım. Diagne odağı vardı bugün, iyi mücadele etti. Emre Akbaba ona yakındı, onun da arkasında Belhanda oyunu yönlendirdi. Bek etkisi de geldi, Linnes'in solda varlığı büyük fark yarattı. Diagne'yi odak aldığında otomatik olarak kanatları kullanmak durumunda kalıyorsun. Herkes zorlanacağız diye beklerken rahat bir galibiyet aldık.

20 yorum:

  1. Linnes’in, çocuğunun okula Norveç’te başlamasını istemesi gayet mantıklı bir sebep sözleşme uzatmaması için.

    YanıtlaSil
  2. Kazanıp rakibi strese sokmak önemli. Bundan sonra yapabileceğimiz şey bu. Galatasaray son haftaları ve kritik maçları her daim iyi oynar. Geleneği devam ettirmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyelim bakalım, gün içinde iyi bir sonuç gelecek mi.

      Sil
  3. linnes ile sözleşme uzatmamak artık ayıp günah yazık! başka söz gelmiyor aklıma. ayıp!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mantık bulamıyorum, 1 yıldır da yazıyorum.

      Sil
  4. hakem 90 dakika ince ince çalıştı. sinir uçlarımızla oynadı. amacı oyuncuları germek ve kart yağdırmaktı. neyse ki korkulan olmadı. marcao için üzülüyorum ama bu hakemle çok daha kötü şeyler olabilirdi. 3 kırmızı kart falan gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa maçında, hatta sezonun genelinde böyle. Bir istatistik var, bizim kadar az faul yapıp çok sarı kart yiyen 2. bir takım yok bu sezon.

      Sil
  5. donk harikaydı. umarım kadıköy'de de böyle oynar.
    marcao üzdü ama ahmet çalık bjk derbisinde gayet iyiydi.
    belhanda saçma sapan bir penaltı krizi yarattı. yahu bırak diagne atsın.
    feghouli yine döktürdü. mis gibi golü güme gitti.
    onyekuru'dan kurtulacağımız günü iple çekiyorum.

    var bana saçma gelmeye başladı. yan yanayız işte. asker gibi mi duracağım! kolum azıcık önde diye ofsayt olması saçmalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kriz yok, krizi taraftar yaratıyor. Ortada bir şey yokken bir şey varmış gibi hareket ediyor :)

      Sil
  6. Neden kimse Mariano’nun dönüşünğ konuşmuyor. Bugün de çok büyük oynadı. Ben izlerken yoruldum. Onun etkisi şampiyonluk habercisidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşurum da devamlılık önemli. Git gel çok, sorun orada. Kalitesine kimsenin lafı olmaz.

      Sil
  7. hikmet hocam şampiyonluk ateşini yeniden yakmıştı. aykut hocam da o ateşi harlayacaktır. hiç şüphem yok.

    YanıtlaSil
  8. Linnes çok özel bi performans sergiledi.Sözleşme için ne bekleniyor anlamıyorum.Çok güzel oyunla güzel bir galibiyet aldık.Tek sıkıntı Marcao'nun gördüğü ve bence gereksiz olan sarı kart oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o sözleşme hazırdır ve açıklaması bekleniyordur.

      Sil
  9. Onyekuru kesilmeli Belhanda solda Feghouli sağda emre forvet arkasında oynamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada oyunu kim kuracak, pas yapacak, topla dikine çıkacak peki?

      Sil
  10. En şaşırtıcı ,en önemli pe rfonmans muslera'dan geldi topu tam istenilen tam kendisinden beklenen gibi çabuk ve etkili yerlere atarak oyunu başlattı (kahve muhabeti ile ganyani 100 lira verir😊 ) buda dünkü tempolu güzel oyunumuza ciddi bir katkı sağladı..linnes muhteşem mariano iyi bir maç çıkardı arada hepimizin arzuladığı bir iki şey vardı akbaba ve diagne biraz güçlenerek dönseler diye dün akşam bunun önemli ölçüde olduğunu gördük sizinde dediğiniz gibi akbaba trübünden net bir şekilde gördüm ki ceza sahası içi ve kenar toplara duvar olarakta iyi bir dönüş yaptı diagne ürünlerden büyük bir destek alarak öz güvenini tazelendi diye düşünebiliriz hala kabul etmeyenlerde var olabilir topu tutup saklamak içinde uğraştı (lakin şöyle bir sıkıntısı var top ayağına geldiğinde çabuk degil.biraz bocalıyor.).belhanda olmazsa olmazımız olduğu birkez daha gördük..top geçişlerini yine bir hayli iyi organize etti fernando da bu arayı iyi değerlendirmiş..seyircide önemli bir pe rfonmans kaybı vardı bu istanbul seçimleri yorgunluğu ve dikkat verilmesi ile ilgilydi çünkü taksimde ve metroda yine aynı seylee konuşuluyor ve basaksehir in para muslugunun kapanacağı tartışılıyordu. . Velhasıl.ben trübunde oyunun iki yönünüde iyi oynayan. pozisyon vermeyen, yardımlasan güzel bir takım görerek döndüm. .tabiki herkes gibi buruk olarak malum luyundama ve marcao meselesi her halde önümüzdeki haftanın en çok konuşulacak ve yazılacak konusu ne yazıkki bu olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle olmalı. Mümkün olduğu kadar hızlı ve basit oynamalı. Kalecilik meziyetine zaten kimsenin lafı olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir