6 Nisan 2019 Cumartesi

Yohan Cabaye & Galatasaray, Selçuk İnan'ı düşündüm de


Hangi futbolcu konuşulursa konuşulsun, o yazı altında "Cabaye" ismini mutlaka görürüz. Yeni de değil, yıllardır "keşke bize gelse" diye iç geçirilir. En son Al-Nasr forması giyiyordu, Ocak ayından bu yana da boşta. 33 yaşına geldiğini de belirtelim.

Son durumuyla alakalı bir bilgim yok. Boşta olması mutlaka handikap, bu yaşta bir futbolcunun geri dönüşü zor olabilir. Al-Nasr'a da bonservisi elinde şekilde imza atmıştı, kariyerinin son virajında "para" demek onun da hakkı.

Çok kaliteli bir isim olduğundan kimsenin kuşkusu yok. Orta sahanın ortasında tam bir "maestro" diyeceğimiz isimlerden. Teknik özelliği ve oyun aklı çok yüksek, geriden oyunu iyi kuran, yaşına rağmen çalışkan bir isim.

Galatasaray'ın orta sahasında böyle bir oyun kurucu yok mesela. Belhanda biraz daha 10'a yaklaştı, diğer orta saha profillerimiz de bu tarzdan çok uzak. Bir tek Selçuk İnan var, o da temposuyla doğal olarak eleştiriliyor.

Yine de o Selçuk İnan'ın oynadığı maçlarda pas, top saklama ve oyunu yönlendirebilme özelliğiyle fark yarattığını düşünüyorum. Selçuk İnan sahada olduğunda Belhanda daha rahat mesela, oyun kurmak, pas yapmak için geriye kadar gelmesine gerek kalmıyor.

Klasik 6'lardan bu açıdan uzaklaştım. Orta sahanda yine savaşan bir isim bulunsun ama onun partneri teknik ve pas özellikli olmalı. Cabaye'nin o isim olacağını sanmıyorum, gençleşme tarafındayım ama orta saha için aranan tarzlardan biri de bu.

Yeni sezonun kaderini "defansif oyun kurucu" diyeceğimiz isim belirleyecek. Fernando'nun yerine alınması düşünülen ismin klasik bir 6 olacağını düşünmüyorum. Oyun kurabilen, pas özelliği ön planda olan bir orta saha hedefte olmalı.

2 yorum:

  1. 2016 da Fransa Milli Takımınin orta sahasında dediğin görevde bu adam vardı. Şu an o formunda değildir elbette isim olarak olmasa da tarz olarak doğru bir transfer hedefi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündemde olacağını sanmıyorum ama bu tarzda biri gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir