9 Temmuz 2019 Salı

Emre Mor & Galatasaray, tek şansının Fatih Terim olduğunun farkında


Celta Vigo'dan gelen son açıklama "Emre Mor'a oynayabileceği bir kulüp arıyoruz" üzerineydi. Emre Mor da bu gelişmenin üzerine soluğu Galatasaray'da almış gibi görünüyor. Gelip, Fatih Terim'i bizzat ikna etmek de doğru hareket. Menajerler vasıtasıyla bu teklif daha önce de yapılmıştır ama o gün soğuk bakılıyordu. Bugün ise Fatih Hoca ve Emre Mor bizzat görüşünce transfer için ışık yandı.

Kiralama şartlarına da bakmak lazım. Emre Mor ne kazanacak, olası kötü senaryoda bedavaya çıkış hakkımız olacak mı, satın alma opsiyonu ne kadar olur ya da kiralama süresi gibi konular önemli. Emre Mor ne kadar sorunlu olsa da 21 yaşında, geri dönmemesi için sebep yok. Belki düşük ihtimal ama o düşük ihtimalin gerçekleşebilmesi için en doğru adres burası.

Emre Mor'un mental olgunluğu 9 yaşındaki bir çocuğa eş olabilir. Gerçekten de öyle hareket ediyor. Kaç kere kadro dışı kaldığını sayamadım bile. Her gelen şans verse de akıbet aynı. Dortmund'da tutunamadı, Celta Vigo olmadı derken uçurumun eşiğine geldi. Kimse Emre Mor'a güvenip de şu etapta bonservis ödemez. Emre Mor'un kiralık giderek ayağa kalkması gerekecek.

Fatih Terim de en doğru adres. Emre Mor'u Avrupa piyasasına sunan isimlerden biri. 17 yaşında, Euro 2016 kadrosunda yer vermiş ve forma giydirme konusunda ısrarcıydı da. Milli Takım'da daha uzun devam etse belki daha farklı şeyler de konuşurduk. Hoca için hep söylüyorum, inandığı gence seviye fark etmeksizin formayı verir ve ısrar eder. Emre Mor da böyle bir futbolcuydu.

Yeteneğinden kimsenin kuşkusu olmaz, uç bir potansiyelden bahsediyoruz. Çok erken yaşlarda da ciddi bir seviyenin içine girdi. Euro 2016 ve Dortmund döneminde yaş 17-18'di. Dortmund formasıyla da ciddi şanslar buldu ama değerlendiremedi. Problem olacağı anlaşılınca da Celta Vigo'ya satıldı. Celta Vigo dönemi ise tam bir hayal kırıklığı.

Bir futbolcunun patlayıcı özelliği ne kadar maksimum olabilirse, o isim Emre Mor işte. Çok hızlı, teknik, bir anda patlayan, sol ayağını iyi kullanan ve iyi gününde durdurulması imkansıza yaklaşılan bir futbolcu. Sorun tamamen "mental" kaynaklı. Disiplin sorunları var, olmadan oldum havası üst düzeyde, kural tanımayan, olgunluğu 9 yaş kıvamında bir futbolcu. Toparlar mı zor, toparlayacaksa da tek şansı Fatih Terim.

Satın alma opsiyonu olmazsa olmaz. Emre Mor'u parlatabilirsek o opsiyonu kullanır ve daha iyi bir takıma gönderebiliriz. Bugün kazanılsa yarın kaybedilebilir, bunun farkındayım. Ciddi bir opsiyonu vardı ve kullandık diyelim, o an dahi kumar bitmiş değil, hatta daha büyüğü başlıyor. Olgunlaşmalı, artık bir şeylerin farkına varma ve futbol oynama vakti geldi. Galatasaray için bu kadar istekli olmasını buna bağlıyorum.

22 yorum:

  1. Emre konusunda umutlu değilim. Mentalin ötesinde sportif yaşamama sorunu var bu çocuğun. İstanbul gece hayatı da yoldan çıkarılmaya meyilli tipler için fırsat yuvası. Üstüne kanat rotasyonumuz epey kalabalık. Bütün bunlara karşın satın alma opsiyonunu 5 civarı yaparlarsa uğraşmaya değer aksi durumda emeğe yazık. Emre olayından anlaşılıyor ki panik butonuna basıldı. Bakalım başka ne tuhaf hamle gelecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları aşması gerekiyor, hoca da okey dediyse inanıyor olabilir. Panik değil de biraz fırsat kollandı bence.

      Sil
  2. karakter olarak sevilmese de potansiyeli ortadır. bu yüzden taraftarın içinde de o potansiyelden dolayı muhtemelen gelsin isteği vardır. yapılan transferlere bakarak 4-3-3 oynıyacağımız düşünülürse. bu sistem için alınabilecek en iyi yerli kanat forvetlerden biridir. gelişime de oldukça açıktır. karakter konusunda onu en iyi şekilde kıvama sokacak da terimdir. eğer ritmini bulursa yıldız oyuncuya dönüşmesi uzun sürmez. bu yüzden kiralanırsa da mutlaka satın alma opsiyonlu kiralanması gerekir.

    YanıtlaSil
  3. Kiralama şartları bizim lehimize olursa güzel bir transfer olur fatih hocnsin elinde çok iş yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alma da olabilir deniyor. 0 bedel ve sonraki satış yüzde 50dir belki, bakacağız.

      Sil
  4. Satın alma opsiyonu yerine oyuncu başka bir kulübe sarildiginda Galatasaray da bu transferden pay alır gibi bir madde konsa daha güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisli olacak deniyor, bekleyelim bakalım :)

      Sil
  5. ölüsü yunus'tan iyi. şu yunus'u 3 milyona falan satamadık gitti. hele şimdi tam fazlalık oldu yunus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün konusu da ilginç. Sözleşme yenilendiğini söyleyen de vardı.

      Sil
  6. Yusuf Erdoğan dan iyidir.

    YanıtlaSil
  7. 2 yıllık kiralasak bari. Seneye yabancı kuralı değişir Emre geri döner yoksa. Hele bi de iyi oynarsa seneye fener alır bonservisini tam olur. Şimdiden ipler eldeyken 2 yıllık kiralanmalı veya makul miktara satın alma opsiyonu 6-7m gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis deniyor, eğer böyleyse çok daha iyi bir anlaşma gelecek.

      Sil
  8. Bonservissiz geldi, bir dahaki satışından yüzde elli pay celta vigoya verilecek deniyor. Ben bu transfere Fatih hocamın olduğu yerde sevinirim ne yalan söyleyeyim. Tutarsa müthiş iş, tutmazsa zarar yok. Emre de Fatih hocanın olduğu takım için bu kadar istekli ise, kendisi hakkında bir şeyleri değiştirmeye karar vermiş demektir diye düşünüyorum. Hayırlısı diyelim, göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevinirim ve risksiz iş, tutması halinde de kazancı büyük olacak. Çok akılcı bahsedilen maddeler.

      Sil
  9. Abi bunlari konusuyoruzda, bence gokhan tore’yi alip ve forver ikilisi alalim ve hucum hattini kapatalim. Sonra orta saha ve defansif yapilalara yonenelim. Ne dersin ?

    YanıtlaSil
  10. Açık/kanat çok oldu deniyor da sağ açık ta feghouli hariç kim var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün itibarıyla doldu. Jimmy Durmaz var, Yunus Akgün var sağda.

      Sil
  11. Emre Mor için fener devreye girmiş geçmiş olsun. Sen şimdi hatayı Emre Mor'a kesersin belki.

    İyi de geçen sezon resmileşmeden N'diaye'yi bedavaya kiralamak başarı diye açıklama yapmanın mantığı nedir?

    Bu kaçıncı bilmiyorum. Sadece bizim başımıza gelmiyor Ahmet Ağaoğlu ne dedi Dervişoğlu duyuldu 750 bine bitecek iş 2m çıktı dedi.

    Emre Mor transferinde 2 hafta önce kulup içinden birileri yine çenesini tutamayıp medyaya söylemiş bir haftada sonrada yayıldı. Evt Terim ve yöneticilerin hiç suçu hatası yok devam bu kafaya.

    Bu mantıkla Kasımpaşanın 2.5m aldığı Eren 4 Mensah için de Kayseriye 6-7 vermeye devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devreye girdi mi bilmiyorum. Emre Mor'a keserim tabii, anlaştığı menajeri devreden çıkaran o.

      Badou konusu başka, yöneticiler böyle söylüyor. Burada suç yöneticilerin. Hoca ne yapsın.

      Hocanın Emre Mor ile alakalı tek açıklaması var mı, rafta kalmış düşmanlıklar bakıyorum da yine hortlamış :) Yöneticilerin suçu olduğunu her platformda yazıyorum. Sen de benim bloguma yorum yaptığına göre beni takip ediyorsun ya da ezberden konuşuyorsun.

      Sil
    2. Imza atılmadan açıklama yapmanın olumlu tarafı var mı imza atılsa zaten resmi siteden kap açıklaması gelir. Hoca yönetim ayrımı yapmıyorum. Bu süreci kim yönetiyorsa yada kim uyguluyorsa. Hâlâ dışarı bilgi sızıyor ve zarar görüyoruz. Hoca herşeye karışan takip eden bir hoca bu yüzden sorumluluğu diğer teknık direktörlerden farklı. Hocanın istemediği personel calisabiliyor mu hayır. Demiyorum ki bütün süreci tek başına yürütüyor.

      Sil
    3. Yöneticileri eleştiriyorum zaten, beni sosyal medyada takip ediyor musun bilmiyorum. Bu durumu en sert şekilde eleştirdim yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir