2 Temmuz 2019 Salı

İstenmediğini biliyor, daha da kötüsü kulübün onun eline baktığının farkında


Diagne'nin gidişini herkes gibi ben de bekliyorum. Gitmesi gereken 1 numaralı isim, ondan gelecek bonservis bedeliyle de transfer stratejisi gelişecek. Bu stratejinin temelinde onun satışı var, haliyle de olmazsa olmaz gözüyle bakıyoruz. İş uzadıkça insanın canı sıkılıyor tabii. Diagne'nin kalıyor olması demek, gönderilmesi düşünülmeyen bir ismin yollanmasına mecbur kalmak anlamına gelir.

Yine de satış stratejisi yanlış. Tok satıcıyı oynamamız gerekirken, ateşle oynamayı tercih ediyoruz. Mental açıdan problemli bir adam, 3 yaşındaki bir çocuğun aklıyla hareket ediyor. Bu kadar "satıyoruz, satacağız" diye gezerken o da istediğini almadan bir yere gitmez. İstenmediğini biliyor, daha da kötüsü kulübün onun eline baktığının farkında.

Daha da kötüsünü taraftarlar yapıyor. Her gün "git, git, git" diye mesajlar atılıyor. Kim bilir dm'lerden neler alıyor, ne gibi yorumlar dönüyor. Diagne'yi geçtim, Fernando'ya dahi git deniyor. Tamam gidecek de bu tavrı hak eden bir futbolcu mu? Diagne hak ediyor, bir şey demem de bu tavrı göstermek bize eksi yazar.

Sonra Diagne de gitmiyorum diye mesaj atar, resmen bana muhtaçsınız mesajı verir. Ne gerek var, Diagne'yi kendi haline bırakın. Adam ilgi budalası, negatif de olsa ilgiyi gördüğü an kendi şovunu yapıyor. Süreci zora sokmaktan başka bir şey değil, maalesef bazı taraftarlar bu noktada zarar veriyor.

Zamanında Belhanda'ya neler yapılmıştı. Adama 10 numara verildi diye söylenen küfürleri unutmadım, transfer olalı birkaç gün olmuştu. Instagram hesabını kapatmak zorunda kalmıştı ve kendini kabul ettirmesi de çok zaman aldı. Yeni yeni Belhanda'nın öneminin farkına varılıyor. Feghouli için dahi bu durum geçerli.

Fernando'ya dahi git deniyor. Tamam, bence de gitsin ama saygıyı hak eden bir futbolcu. Diagne bile geçen sezon şampiyonlukta öyle ya da böyle pay sahibi olmuş, goller atmış bir isim. Transferini eleştir, bu para verilir mi de ama yanacak olan parayı yeni transfer dönemine bu sayede aktardık. Son gün, panikle ve mecbur yapılan bir hamleydi.

11 yorum:

  1. Bundan dolayı Banega olmasın, Fernando, Mariano da gitsin 25 yaş civarı gençler alınsın diyorum. Koca takım Diagne gidecek de transfer yapacak. Bu arada sosyal medyadan yazılanlar bahane. Yazdığın gibi adam farkında olayın gelecek bonservis bedelinden de pay alma derdindedir. Satılmazsa 2.5 alır oturur, ya biz? Belhanda ve iki stoper başka bir oyuncuya satamayız. Belhanda da maaşı gereği anca Arap ülkeleri. Transferde her yıl hata yapıyoruz. Terim sayesinde şampiyonluk geliyor. Abdır ve başkan kasılıyor. Bu transfer aklıyla geleceği karanlık cimbomun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega gibi takımın seviyesini direkt yükseltecek isimlere asla hayır demem.

      Sil
  2. diagnenin gitmemesi demek. yapılan transferlerin de boşa çıkması demek. bugün de jimmy geldi mesela o da kanat forvet. yani santraforda pivot olursa hepsinden alıcağımız verim yarıya inecek. şahsen diagnenin satılıcağına adım gibi eminim. yani yoksa bu transferler bi anda patır patır yapılmazdı. hatta diagne satışından sonraki santrafor bile hazırdır şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşa çıkmaz da elimizi kolumuzu bağlar. Tamamen bonservisi olmayan isimlere bakmak zorunda kalırız. Bence de bir şekilde satılacak.

      Sil
  3. Herkes bunu dört gözle bekliyor :)

    YanıtlaSil
  4. zeka yaşı 15 olan ergen kitle de büyük zarar veriyor kulübe. rahat bırakın şu adamları. ben olsam inadına gitmem.

    YanıtlaSil
  5. Taraftarın transfere bu kadar aktif bir şekilde karışması oyuncuların kulüple bağını koparıyor. Diagne gelsin diye başka oyunculara küfür ediliyordu simdi de başkaları için Diagne'ye bu kısır döngü devam edecek

    YanıtlaSil
  6. Mitroglu nü Diagne ile kıyaslamam bile Mitrooglu açık ara daha iyi diyen var Galatasaray taraftarından... Gecmislerini değil bizdeki durumları için diyorlar bunu. Öyle bir bakış önyargı yada kafa var ne diyeyim. Diagne yi antipatik bulurum ama Mitroglu ayakta duramıyor tabiri caizse. Ilginciz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi, geçmişi bence de daha iyi ama fizik durum problem ve eski günlerine dönecek gibi de görünmüyor. Katılıyorum sana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir