16 Temmuz 2019 Salı

Kritik nokta Seri, kaliteyi direkt olarak yükseltecek bir orta saha


Bitti gözüyle bakılsa da "kap" açıklaması gelmeden "Seri Galatasaray'da" diye bir başlık atmıyorum. Transfer bitip, rakamlar da belli olunca o konuyu daha detaylı konuşuruz. Bu transferin adı geçtiğinde "x takım bonservis önerdiği an şansımız kalmaz" diyordum. Değerinin de en kötü ihtimalle 20 milyon avro civarında gezeceğini düşünüyordum. Şu işi bitirebilmek tarifsiz olay.

Seri 6 da oynar ama 8'dir. Seri / Banega / Belhanda diye bir hayalimiz var. Bu hayal de tartışılıyor, çok mu hücumcu kalır diye düşünüyorum. Bu oyun düzenine göre değişir. Hamza Hamzaoğlu'nun Bilal Kısa / Selçuk İnan / Sneijder orta sahasıyla Benfica'yı devirdiğini hatırlıyorum. Doğru bir kurgu olmayabilir ama oyun tarzı içinde iş görüyordu.

Seri / Banega / Belhanda üçlüsü kalite olarak çok daha yüksek. Ayrıca o günün takımıyla bu takım da farklı, çok daha güçlüyüz. Oyun tarzına bağlı olarak da doğru üçlü diye düşünüyorum. Banega da Belhanda da oyunun iki yönünde katkı verebilen isimler. Seri de bu şekilde, tabii onlara oranla çok daha tempolu. Bir arada kullanılabilirler diye düşünüyorum.

Seri / Banega / Belhanda üçlüsü dahilinde forvetin daha mücadeleci olması gerektiğini düşünüyorum. Ön alanda hareketlilik yaratıp, çalışkan olmalı. Ön tarafa Falcao tipinde bir isim almış olmanız halinde ise Benega değil de daha net bir 6 daha iyi olurdu. Rodrigo Dourado deniliyordu mesela, bu ikiliyi tamamlayabilecek, yine oyunun iki yönünde katkı verecek, fizik özellikli ve tempolu bir 6.

Seri transferi kritik, çünkü tüm takımı yükseltebilecek. Belhanda'yı yükseltir mesela, Belhanda çok daha fazla hücuma odaklanabilir. Fernando / Donk hattı dahi Belhanda'yı yükseltti, Seri çok daha fazlasını yapar. Kritik nokta Seri, bu hamlenin ardından etrafını dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz.

Tempo yapacak, oyunun iki yönünü oynayacak, direnci ve kaliteyi direkt olarak yükseltecek bir orta saha. Alınabileceğine ihtimal vermiyordum, eğer gerçekleşirse son dönemde en çok sevindiğim transfer olacak. 1 yıl kiralık olsa da onu izlemek değerli, Şampiyonlar Ligi'nde katkısını izleyeceğiz. Ayrıca bu transfer ölü toprağını da atar, moral verir, yönetime kredi sağlar.

30 yorum:

  1. Diagneyi satabilseydik cok cok rahat olabilirdik o zaman seri kesin geldi derdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi satsaydın da o parayla Seri'nin bonservisini karşılayamazdın :)

      Sil
    2. Bende bonservis anlaminda soylemedim,kiralik ucretini daha fazla tutabilirdik demek istedim

      Sil
  2. Olu topragi nerede ? Takim iki senedir sampiyon oluyor, bu transferden anlasiliyor ki bu senede olacak. Taraftarin karalar bagladigi kadar kotu bir durum yok ortada, FFP yuzunden isler uzun zaman aliyor... Eylul'e kadar beklemek lazim hamleleri konusmak icin. Bizim gibi fakir takimlar kampa full kadro falan katilamaz. Bunu bekleyen gidip Barcelona'yi desteklesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölü toprağı transfer konusunda. Cengiz yönetimi maalesef bu konuda iyi değildi, bu tarz şaşırtacak hamleler gelmemişti. Seri farklı, büyük ters köşe. Fakir değiliz, abartı yorum olmuş.

      Sil
  3. Banega ve Belhanda 3 yaş genç olsalar belki olurdu da. Forvette Vedat Muriq olsaydı olurdu ama gelecek forvet yada Diagne ile tempo ve sertlik sorunu olabilir.

    Dourado video özetlerinden izledim çabuk değil gençliğin verdiği tempo kivraklikla karışıyor sanki Topal da oynadığı ilk maçlarda temposuyla acaba 8 mi dedirtmisti. Elde Donk var. Ki Donk tekniktir. Ona rağmen alan daralmıyorduk. Hem uzun hem tempolu hem pasör 6 bulmak zor tabi. Serkan Reçber Seri aslen 6 oynamalı diyor bilemedim. Adaylar kim diğer orta saha için kalitede önemli çünkü.

    Banega olmazsa da çok üzülmem. Dönüsü olmayan maliyeti yüksek olacak. EN iyisi yapılmaya çalışılıyor. Maliyet açısından aşırı risk alınmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banega da gelirse ön alanda mutlaka daha hareketli ve mücadele özelliği yüksek isim gerekir.

      Sil
  4. Bugün serkan rencber seri icin 6 numara dedi fulham da 8 gibi oynamaya çalıştığı(zorlandigi) icin cok verimli olamadı dedi. Tam olarak 8 mi 6 mi ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansif oyun kurucu rolünde 6 olur, pozisyonlarından biri. Ama net 8 de oynar. Fulham durumu farklı.

      Sil
  5. Rüzgar tamamen tersine döner hem de. Derinlik ve kalite olabilecek en iyi seviyeye gelir.

    YanıtlaSil
  6. cok hücumcu olmayiz....soyle ki; stoperler bu sezon daha uyumlu olacaklardir..gs hücum oynar zaten,en iyi defans topu oynamaktir der hocasi.. o nedenle top oynayan 8 numara seri olursa eger su manseti bu yil cok okuruz: "seri katil" is basinda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada 3 tane 8'li bir düzen de görebiliriz. Alınacak diğer orta sahayı görelim bakalım.

      Sil
  7. Samatta 'yı geçen sene yada evvel sene Friday ile birlikte yazmıştım iyi adam Necati vari 10 numara özelliği vs de var ama Samatta bana max. 5m euroluk orta düzey oyuncu gibi geliyor. Yani Samatta'ya 10m civarı verip almak performans/fiyat açısından başarı sayılmaz. Bruma alınırken de aynı düşünüyordum. Ertuğrul Ersoy'a 5 verip alsak misal.

    Diagne'yi 10m dan aşağı bırakılmamalı. Mitroglu?? Kampta denemek lazım biraz. Forvet için bence acele etmeye gerek yok. Ingiltereden 8 ağustos sonrası iş gorcek forvet çıkar.

    Yunus ve Mariano yu bir satabilsek. Diagne'yi satarsak yerine adam almaya mecburuz gider yapilacak yani. Yunus ve Mariano yerine adam alınmasa da olur. Satış direkt cebe girecek.

    YanıtlaSil
  8. Seri düşünülenin aksine Banega nın alternatifi zaten 6 dan çok 8 numaraya daha yakın bir isim. Benzer isimler değiller ama daha tempolu bir isme ihtiyaç duyduğumuzda açık. Brezilya dan adı geçen 6 numara yada o tipte top dağıtıcı ve fizikli bir isim aranıyordur diye tahmin ediyorum.
    Hocanın o bölgedeki Donk ısrarıda düşünülürse fizikli bir 6 numara transferi şaşırtmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rodrigo yerine melez bir brezilyalı gelseydi rogrido biraz ne desem hakaret için değil teşbihte hata olmasın kütük geldi.

      O boyda beyaz bir oyuncu daha kıvrak olmaz pek. Attığı çalımlarda ayağından fazla açıyor topu bizim ligde yaptırmazlar onu. Oyuncu izlenmiştir zaten. Güveniyorum kulübe.

      Sil
    2. Hocanın daha hareketli ve çevik oyuncular istediği bariz zaten Rodrigo dediğin gibiyse başka alternatifler olabilir tabi.

      Sil
    3. Benaga yine gelebilir, 3 tane 8'le de oynayabilirsin. Böyle bir şey bekliyorum aslında.

      Sil
  9. Haberlerde Seri çıktı. Hadi canım dedim. Haberlerde Banega çıktı. Hadi canım dedim. Geleceklerine hiç ihtimal vermezken, şimdi ise hadi gelsinler artık diyorum. Banega-Seri-Belhanda çok yumuşak bir orta saha oluşturmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde belki geciktik ama şu adımlar o kadar sağlam ki. Yumuşak olmaz o hat, top sende kalır bir kere.

      Sil
  10. Seri premier lig’de 30’un üstünde maç oynamış geçen sezon. Kesinlikle boş adam değil. İngiltere liginin o temposunda o maç sayılarını çıkarttığına göre süper ligi çok rahat süpürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice kariyeri ortada zaten, çok kaliteli isim. Boşuna 30 milyonluk transfer yapmadı.

      Sil
  11. Seri gelmesine rağmen halen daha üçüncü net bir orta sahamız yok. Ama elimizi çok güçlendirecek bir transfer orta sahada bu transfer

    YanıtlaSil
  12. Alfred Duncan dünden beri yazdığım 6.5 için en iyi seçim olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem sertlik ve tempo katar, hem de pas ve teknik özelliği çok iyi. O da 6.5'dan 8 diyeceğimiz isim. Daha detaylı yazarız.

      Sil
    2. Nice 'den Danilo ve Arsenal'den Mohamed Elneny istediğim tipte adamlar Alfred Duncan la birlikte

      Sil
    3. Elneny ve Duncan'ı tanıyorum, bu hamleleri isterdim :)

      Sil
  13. Necati kadar tekniği yok ama fena değil o özelliği de.

    YanıtlaSil
  14. Seri ve Belhanda'nın yanına kesinlikle Mensah veya onun gibi biri alınmalı.Banega işi iyice can sıkıcı olmaya başladı ve hazır Seri de gelmişken 31 yaşındaki Banega'ya yıllık 3 buçuk 4 milyon euro vermek doğru olmaz.Ayrıca Banega gelirse evet top bizde kalır ama topun rakipte olduğu anlarda bu üçlü sorun yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani diyorsun ki, 8 ve hücum özellikli bir isim gelmeli. Bu da uyar, tercihtir. Ama şu var, Mensah'ın savunma aksiyonu Banega'dan daha iyi değil, hatta Banega'nın daha iyi. Mensah'ın temposu var. Bu yüzden de Badou ile bir tutuluyor ama birbiriyle alakası olmayan tarzlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir