17 Temmuz 2019 Çarşamba

Mbwana Samatta & Galatasaray, eminim ki hocanın listesinde ilk sıralardadır


Orta saha tercihine göre forvet tarzı değişebilir. Seri / Belhanda arkasına net bir 6 alsak, forvet için daha net bir ceza sahası golcüsü düşünülebilirdi. Seri / Belhanda yanına bir de Banega eklenirse forveti biraz daha mücadeleci tutmak lazım. Ön alanda hareketli, güçlü, biraz daha agresif bir isimden bahsediyorum.

Ffp konusu zorluyor tabii. Her transfer için aynı konu açılsa da bunu konuşmadan yorum yapamayız. Samatta gibi bir ismin transferi söz konusu olduğunda en kötü ihtimalle 9 - 10 milyon avro'lar konuşulacak. Premier Lig konusunda çalışma izni almasının sorun olabileceği söyleniyor, haliyle de transfer yelpazesi daralacak.  Yine de en kötü ihtimalle bu paralar konuşulacak.

Ocak ayında Luyindama ismi geçtiğinde de "imkan" verilmiyordu. O gün akıllı bir iş yaptık. 3 milyon avro kira bedeli + 5 milyon avro satın alma opsiyonuyla işi bitirmek müthiş bir ffp ayarıydı. Samatta transferi de gerçekleşecekse şartlar böyle gelişmeli. 3 milyon avro kira bedeli + 7 milyon avro satın alma opsiyonu gibi. 

En azından Diagne gitmeden yapabileceğiniz şey bu. Diagne'nin olası satışı sizi rahatlatır ve bonservis konusunda daha aktif hareket edebilirsiniz. Samatta tarz olarak Fatih Hoca'ya daha uyan bir santrafor ve eminim ki listesinde de ilk sıradadır. Hem gol etkisi yüksek, hem de ön alana hareket getirecek, mücadele unsuru olacak bir isim.

Yaşı 26 oldu ve Genk'teki misyonu bitti gibi. Ayrılmak istediği söyleniyor ve Galatasaray bu konuda iyi tercih. Daha iyi kazanacak çünkü, Şampiyonlar Ligi'nden öte maliyet konuşacak. Ayrıca futbolcular artık Türkiye Ligi'nden de aşama kaydedebiliyor, kariyerleri adına iyi bir adım atabiliyorlar. Samatta'nın Galatasaray'a gelmek istemesinden daha doğal bir şey yok.

Geçen sezon Genk formasıyla 51 maça çıktı ve 32 gol 6 asisti var. Kendisini daha çok Beşiktaş karşısındaki performansından hatırlarsınız. Hızlı, çok agresif, güçlü bir isim, öncelikle bu özellikleri öne çıkar. İyi bir bitirici olmaya başladı, o konuda bayağı ilerledi. Teknik özelliği de var, ceza sahası içinde golün her türlüsünü atar oldu. Genk onda ısrarcı oldu ve kazandı.

6 yorum:

  1. Beşiktaş karşısında beğenmiştim. Ancak 10 milyon avro çıkaramayız. Sürpriz bir satış olursa Belhanda gibi bi ihtimal. O zaman da orta sahaya net oyuncu gerek. Nereden baksan zor işimiz. Bu eleman alınsın isterim ama karakteri de etraflıca soruşturularak. Bu da Diagne gibi manyak çıkmasın sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kira + opsiyon şeklinde olabilir ancak. Samatta için Belhanda gitmez, gitmemeli de.

      Sil
  2. Mücadele yönü ile biraz daha öne çıkan bir oyuncu olacak sanırım. Gol katkısı da çok önemli bir golcuden gol beklenir ilk etapta. Gomis'i önemli yapan attığı gollerdi mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol katkısı da oldukça iyi olur ama en mühimi hareketliliği.

      Sil
  3. Samatta scout transferi alım satım için kritik yaşta aralık 92 doğumlu. 10m deniyor minimum.

    En fazla 24-25 yaşında bonservisi en fazla 5m olan potansiyelli oyuncular bulmak zorundayız. Samatta 'yı geçen sezon Gomis'le satarken almaya calisacaktin yazdık ama illa istatistik isteniyor. 2018 yazında 5m euroya Samatta yada Diagne alınabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samatta'yı geçen sezon daha ucuza alabilirdin elbet ama şu çıkışı da herkes bekleyemez ki :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir