10 Temmuz 2019 Çarşamba

Okay Yokuşlu & Galatasaray, konuşulduğunda pek ihtimal vermemek gerekiyor


Fernando'nun ayrılığı ufukta, hatta bu işe kesin gözüyle dahi bakabiliriz. Fernando'nun istikrar ve temposunu eleştirsek de takım içinde rolü büyük. Geçen sezonu hatırlayın, son 7-8 haftada çok büyük oynadı ve şampiyonlukta büyük pay sahibiydi. Ayrılığı halinde boşluğu büyük olur ve en az o kaliteye yakın bir alternatif üretmek zorundasınız.

6 numara için geçen isimlere bakınca da ağırlıklı olarak "pas" oyunu düşünülüyor gibi. Fernando'nun da geriden oyun kurma noktasında etkisi olsa da pas özelliği iyi diyemem. Savunma aksiyonuyla çok daha ön plana çıkar. Bahsedilen isimler ise ağırlıklı olarak "pas" tarafında. Yeni sezonda olabildiğince topa sahip ve set oynayan bir takım izleyebiliriz.

Bir de işin yerli / yabancı konusu var. Takımların gelecek sezonları düşünerek yerli ağırlığı oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. Mevcut düzende dahi yabancı sayısı tıkanabiliyor, haliyle bazı pozisyonları yerliyle geçmek çok önemli. Fernando'nun pozisyonu adına da Okay Yokuşlu ve Nuri Şahin gibi alternatifler konuşuluyor.

Nuri Şahin'i konuşmuştuk. Temposu sallanıyor artık, pas ve teknik özellikleri üst düzeyde olsa da savunma agresifliği problem. Okay Yokuşlu ise gerek fizik özelliği, gerek savunma aksiyonu, gerekse pas ve teknik tarafıyla 6 numara için çok iyi bir alternatif. Transferi halinde çok temiz katkı verirdi ve oyunu güçlendirebilecek isimlerden.

Zor tabii bu transfer. Celta Vigo'nun istikrarlı futbolcularından biri. Geçen sezon da La Liga'da 30 maçı var. Piyasa değeri yüksek, henüz 25 yaşında ve Avrupa'dan da ayrılmak için sebep olmayan bir isim. Zaten bonservis veremiyorsunuz, kiralık ihtimalini de Celta Vigo neden düşünsün. Emre Mor'u almak ayrı, Okay Yokuşlu'yu istemek apayrı.

Avrupa'da da devam etsin isterim. Önünün açık olduğunu düşünüyorum, La Liga'da çok daha iyi bir kariyeri olacak. Milli Takım adına da kıymetli, bence pozisyonu için en iyisi. Bu yüzden de Okay Yokuşlu konuşulduğunda pek ihtimal vermemek gerekiyor. Yerli olarak belki Nuri Şahin konuşulur, onu da direkt 11'e yazmak riskli.

6 yorum:

  1. Okay ciddi anlamda seviye atlatır takıma. Genç, dinamik, sert, pas kalitesi de seni yüksek. Yerli ve 25 yaşında ama geçen senesi iyi geçti, en az 15 Milyon fiyat çekerler ve kiralama yolunea gitmezler. Aşırı zor bir transfer, dedikodu olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. O kadar iyi değil. Yerli için iyi sadece

    YanıtlaSil
  3. Orada bir standart yakalamışken Türkiye'ye dönmemesi gerekir. İyi de oynuyor. La liga'da bir piyasası oluştu. Biraz daha dikkat çekip Sevilla Valencia gibi takimlara gitmeye çalışmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir