25 Temmuz 2019 Perşembe

Ragnar sonrası hala Bjorn Ironside üzerine tam anlamıyla odaklanamadık


Alışkanlıktan izliyorum, başka bir şey değil. Ragnar Lothbrok öldüğünden bu yana Vikings'i izlemek zor geliyor. "Kendine neden bu işkenceyi yapıyorsun" diyenlere hak versem de verecek cevabım yok. Buraya kadar geldik, bitirmek gerekiyor. Bir yandan da merak ediyorum. Dizinin 6. sezonuyla birlikte final yapacağı açıklanmıştı.

5. sezonun 2. yarısını yeni bitirmemden de diziye bakış açımı anlayabilirsiniz. 2 gün önce kalan 3 bölümü izleyerek 5. sezonu tamamladım. 5. sezonun 10. bölümüyle, 20. bölümü dışında da sevdiğim bir tarafı olmadı. Bu bölümlerde de savaşlar güzeldi, Vikings aksiyon işini iyi beceriyor. Dizinin ilk zamanlarında "Viking" kültürü üzerine birçok şey izlerdik, bugün ise anlam veremediğim bir hikaye.

Dengeler de çok çabuk değişiyor ve yetişmek güç. Kardeşler arası sürekli değişen ittifaklar var. Bu 6. sezonda da devam edebilir. Bjorn Ironside da Ragnar Lotbrok gibi tarihte önemli bir isim olsa da hala dizi onun üzerine odaklanamadı. Kral olmasıyla birlikte 6. sezonda bunu görebiliriz diye düşünüyorum. Belki bu sayede izlenebilecek bir şeyler buluruz.

Biraz daha Viking kültürü üzerine odaklanmalarını istiyorum. İngiltere'de yaşananlar pek ilgimi çekmiyor mesela. Floki'nin hikayesi de apayrı bir konu, diziyi izlerken en acı çektiğim anlardı. Neyse ki onu da kapattılar. Koca 5. sezondan geriye de Vikings'in kralını bulma çabası kalıyor. Kemiksiz Ivar / Bjorn Ironside savaşı keyifli. Özellikle de Kemiksiz Ivar'ın savaş stratejisini takip etmek.

İster istemez gözler Ragnar'ı arıyor. İntikamını güzel almışlardı ve Ragnar'dan bu yana da sevdiğim tek anları o olmuştu. Sadece bu dizi için değil, şu ana kadar izlediğim tüm dizilerde en sevdiğim ve özel bulduğum karakter Ragnar Lothbrok. Maalesef oğullarının kendi arasındaki iç savaşı beklentiyi karşılayamadı. Lagertha da o eski savaşçı kimliğinden uzaklaşınca elde 1-2 şey haricinde bir şey kalmamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir