2 Ağustos 2019 Cuma

Babel / Onyekuru müthiş bir rotasyon olsa da yedek oturan için üzülürüm


Ufukta yine bir "aidiyet" destanı yazılıyor olabilir. Dış basının iddiası tabii, ne derece doğru bilmiyorum. Everton ile Monaco'nun Onyekuru'nun transferi için 17 milyon avro'luk bonservis bedeli karşılığı anlaşıldığı ama Onyekuru'nun Galatasaray'da kalmak için "sağlık kontrolüne" girmeyi reddettiği yazılıyor.

Onyekuru'yu seviyor ve futbolunu da beğeniyorum. Yine de Galatasaray'ın mevcut yapısı için o kadar da "olmazsa olmaz mı" bilmiyorum. Babel transferiyle işler değişti çünkü. Sol kanatta onun yerini garanti görüyorum ve farklı bir oyun oynuyor. Daha fizikli, oyun sete geçtiğinde etki gösteren, teknik kapasitesi daha yüksek bir futbolcu.

Onyekuru ise açık alanı seviyor. Onun da bitirici etkisi yüksek ve rakip ceza sahası içinde müthiş bir gol sezgisi var. Geçen sezon hücum planımız daha kısıtlıydı, gerçi uzun zamandır organizasyondan uzaktık. Bu da orta saha kaynaklı diyebilirim. Onyekuru'nun soldan yaptığı koşular hücum planında önemli bir yer tutuyordu.

Babel / Onyekuru kağıt üzerinde müthiş bir rotasyon olsa da yedek oturan için üzülürüm. Biraz da lüks gibi görünüyor. Onyekuru'yu aldığımız an 2. bir yabancı forvet ihtimali kapanıyor mesela. Kanat yedeklerini de yerlilerle geçmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Jimmy Durmaz ve Emre Mor var, Deniz Türüç ismi geçtiğinde dahi yerli olmasına rağmen soğuk bakıyordum.

Hocanın planını da tam olarak bilmiyorum gerçi. Belki de Onyekuru'yu olmazsa olmaz görüyor ve mutlaka takımda tutacak. Onyekuru da kendisine verilecek yeni rolü kabul edecekse sorun olmayabilir. Galatasaray'da çok başarılı bir sezon geçirdi ve futbolunda önemli bir gelişim sağladı. An itibarıyla Monaco gibi bir takım kendisi için 17 milyon avro'luk bonservisi gözden çıkarabiliyor.

6 yorum:

  1. gerek yok. körelir oturan. falcao ve ön libero şart şu anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim için iyi olsa da Onyekuru için çok parlak olmaz o görüntü :(

      Sil
  2. Sanki Galatasaray da kalmak daha çok ışıltı yakalayabileceği yer gibi de geliyor Henry e şuan için Fatih hocanın üzerinde yarattığı pozitif etkiyi de kaybetnek istemiyor kim bilir
    Ben her 2 ihtimalde de kendisinden razıyım yolu açık olsun iyi bir kariyer bulsun karakteri düzgün çünkü kendini bırakmadığı çok posizyon hatırlıyorum bir Rize maçında darbe aldı düştü diye karalar bağlandı her cenahtan hala basında boş lekeleme haberleri yok yula şöyle demiş bizi nasıl şampiyon yapmışlar biliyormuş onca aleyhte hata olurken bildiri ciklet çiğnerken adalet timsalleri bir anda hezeyana kapıldırlar belki de bu haksızlıklara rağmeni de sevmiş olabilir onyekuru :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hava yakaladı tabii, gelişim göstereceğine inanıyor. Tek sorun şu an önü tıkalı, Babel gibi bir isim var :)

      Sil
  3. Mitroglu yerine 2.forvet olarak Babel düşünuluyorsa Onyekuru olabilir. Onyekuru nun tek handikapı oyunda kaybolması pas oyunu oyun bilgisi zayıf.

    Mitroglu gidip Falcao gelirse 2.forvet oyuncusunun 1.85 ve üstü çalışkan bir oyuncu olmasını tercih ederdim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir