25 Ağustos 2019 Pazar

João Mário & Galatasaray, haber doğruysa Belhanda satılıyor mu diye sorulacaktır


Beklemediğim yerden gelmeye başladı. Kulübün, Eskişehirsporlu Mehmet Özcan transferini yalanlaması ve yaptığı ffp vurgusu bunlardan biri. Yaz boyunca onca isim yazıldı, çizildi. Kimse şu ana kadar "resmi" olarak yalanlamadı da Mehmet Özcan mı yalanlanıyor. Ffp'nin de altı çizilmiş, yalanlama açıklamasının nedeni bu.

Şu an - 'deyiz ve satış yapmamız gerekiyor. O ismin Diagne olması gerekse de hala adım atılabilmiş değil. Acı olan şu ki, kendimizi en kötüye hazırlamak gerekecek. Diagne kalırsa üzerinden düşününce de hiç istemediğimiz bir ayrılık kapıya gelebilir. Doğal olarak akıllara "Belhanda" gelir. Hocanın çok tuttuğu, ayrılmaması gerektiğini düşündüğüm bir futbolcu.

Bunu da Joao Mario isminin Galatasaray'la anılmasına bağlıyorum. Kendisi 8.5'dan 10 numaradır, Belhanda / Seri hattı üzerinden ihtiyaç duyulan orta saha profili değil. Inter ve kiralık olarak forma giydiği West Ham dönemi çok iyi geçmese de Sporting günlerinde ciddi bir yetenekti. 3 yıl önce Inter'e 40 milyon avro karşılığında transfer olmuştu.

Joao Mario'yu Belhanda'yla kıyaslarım. Hemen hemen aynı tipte futbolcular. Tempolu ve çok hareketli, teknik / pas özelliği yüksek, tabela konusundan ziyade "mücadelesi" ile anılacak bir orta saha daha. 10 numara özelliği olsa da ağırlıkla 8 numarada kullanılır ve etkili bir futbolcudur. Henüz 26 yaşında olması da avantaj. Ayağa kalkması adına ideal adreslerden biriyiz.

Hemen hemen Belhanda'yla oyun içinde tüm özellikleri çok benziyor. Seri yerine daha net bir 6 numara almış olsak kafama bu transfer otururdu ama Seri / Belhanda hattı sonrası araya yazılmaz. Seri'nin 6 oynadığı maçlarda zorlandık, özellikle de fizik olarak eziliyoruz. Bu tabloda Şampiyonlar Ligi'nde ayakta kalmak imkansız olur. Doğal olarak da Belhanda satılıyor mu sorusu gündeme gelir.

Bu haber doğruysa sattığın kadar al dengesi Belhanda'yla giderilmek çalışılır. Joao Mario da direkt olarak onun yerine düşünülür. Yanına olacağını sanmıyorum, doğru bir hat oluşmaz. Sürpriz de bir iddia, hiç beklemediğim yerden geldi. İyi bir isim olsa da öncelikler farklı, yaşanan süreç de o kadar garip olunca insan derin düşüncelere dalıyor.

13.08.2019 tarihli yazı..

28 yorum:

  1. HAHAHAHAHAHA FFP VURGUSU MU HAHAHAHAHA!! KENDİ BECERİKSİZLİKLERİNİ VURGULASINLAR BENCE. MADEM FFP VAR, AYLARDIR NEDEN FALCAO PEŞİNDE KOŞTUNUZ? KİMSE BONSERVİS YOK DEMESİN BONSERVİS DE VAR. TRABZONSPOR 3 KURUŞA NE BİÇİM TAKIM KURDU, BİZİMKİLER EKSİK OLAN HİÇBİR ŞEYİ BECERMİYORLAR. YAZIK BİZ DE UMUT EDİP BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümidini yitirecek kadar basarisiz buluyorsan ve "yazik" ile acinacak halini kastediyorsan o zaman Bayern Münih formani karsilarim. Hediyem olsun :)) Cok cekmissin kardesim, cektiklerin son bulsun :DD Transfer sezonu baslamadan adamlar Pavardi bagliyorlar, Lig ve Kupada daima favori ve CL de iddiali konumdalar. Güzel takim Hayirli olsun :DD

      Sil
    2. Galatasaray'ın mevcut hali dahi ligin 1 numaralı favorisi. Biz CL adına hamle bekliyoruz. Bayernlerle, o vizyonla baş edebilmek için çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.

      Sil
  2. Korktuğum senaryoya doğru adım adım gidiyoruz sanırım. Joao Mario, Seri, Belhanda orta sahası savunmada zayıf kalır. Bunlardan herhangi biri yedek kalmayacak kadar kariyerli. Şayet alınırsa Belhanda gidici demektir ama onun maaşını anca araplar karşılar. Bu beceriksizler bu üçlüden orta saha rotasyonu kurup, Marcao veya Luyindama'dan birini satarsa şaşırma. Nasılsa arkalarını toplayan bir Terim var. Bu arkadaşların sıvadıkları, Terim tarafından temizlendikten sonra utanmadan "bizi eleştiriyorlar" demekten de geri kalmazlar. Böyle yönetim zafiyeti oldukça daha çok yap boz yapar hoca. Galatasaray'ın şampiyonluğu engelleyecek tek güç Abdır başta olmak üzere kifayetsiz muhterisler topluluğu yönetimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zayıf kalır hem de. Seri 6'da çakılır, Mario / Belhanda ikilisinde de yeni tartışmalar ortaya çıkar. Sadece Belhanda bile kendini yeterince kabul ettiremedi, aynı sorunu Joao Mario da yaşar.

      Sil
  3. sert dirençli orta saha istemiyor belki terim,total futbol orta dahası istiyor,jonny rep-cruyff-neeskens üçlüsü yada xavi-iniesta-messi orta sahası..kuzum bunların içinde hiç 6numara varmı,ilk üclünün boy ortalaması 1.85,en kısası cruyff ama üçüde 8,5tan 10numara, ozamanlar 4tane 6numarayla oynayan sovyetler birligini,ve 9tane macar melo ve artı 10,5 numara puşkas la oynayan(len bunlar uzay takımımı)denen macaritanı darmadurman etmisler.xavi iniesta messi,içinde bi 6,5 bi 7,5 bide 8olan,önlerine otobüs,kamyon,uçak çeken mourinhonun fildişi-gana-nijerya karması hormonlu takımlarını tarumar etmedimi bunlar,çokiyi bi 8 iki 10numarası olan takım genelde bi 6,bi 8 bide 8,5 numarası olan takımı genelde yeter,buna yetenek ve kalite farkı denir,bknz brezilyanın afrika takımlarını her zaman yenmesi.rakamlara çok takılmayın :) pitbul yerine teriyeri tercih ederim.gelsin bu çocuk seri ve belhandayla beraber iyi olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cruyff ortasaha değil forvet oynuyordu. janssen ortasaha da 6 numaraydı. Barcelona konusuna gelecek olursak , Barcelona ortasaha da Yay toure , Keita, busquets gibi saf 6 saha ile oynuyorlardı.

      Sil
    2. Pas ve tempoyu bence de istiyor ama CL'de kaldırmıyor bu görüntü, belli etti. Seri orada olur diye düşünüyordum, şimdi farklı noktadayım.

      Sil
  4. Joao Mario bence ilgilendigimiz bir oyuncu degil. Sadece medyanin ortaya attigi bir isim.

    YanıtlaSil
  5. Joao Mario Belhanda satılıp yerine alınırsa Sneijder sonrası Belhanda sendromunun kat kat fazlasını yaşar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O denli bir sendrom olmaz, çünkü tipleme olarak aynı tarzdalar.

      Sil
  6. okan--->belhanda
    suat---->seri
    hagi---->joa
    emre---->emre :)

    YanıtlaSil
  7. Eskisehirsporun Galatasarsy dusmanligini bir kez daha ilan etmesiyle Mehmet Ozcan transferi yalanlandi, ama o transfer Terim etkisiyle bir sekilde gerceklesecektir.
    Bu transfer sonrasi Mehmet, Mustafa Kapi ve Atalay ile kusursuz bir yerli rotasyonuna sahip olacagiz, ileride halihazirda Emre Mor ve Emre Akbaba var ki buna Erencan da eklenebilir. Geri dortlu icin de dogru oyunculari bulursak, kalede dogru ismi bulduk gibi , bize karsi yapilan yerli ve milli oyuncu eksikligi imasi terse donecek:))
    Joao Mario transferine gelirsek, oyun kurulumunda Seriyi rahatlatacak ve Belhandayi ozgurlestirecek bir isim olabilir. Orta saha icin ismi gecen oyuncularin hepsi farkli ozellikte, ancak hepsi cok kaliteli ve birsekilde farkli ozellikleriyle sistemi ileri tasiyabilecek nitelikteler. Biran once netlesmesini bekliyoruz, ama hem yasi hem de potansiyeli itibariyle Joao Mario mukemmel bir transfer olur..
    Bu sene yeni bir takim, yeni bir sistem insa ediliyor, ustelik rakiplerimizin organizasyonunda da cidfi eksikler var. Bu sene bazi riskleri alabiliriz diye dusunuyorum, sampiyonlar liginde kisa vadeli basari beklentisine girmektense uzun vadeli hedeflere odaklanmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Özcan'ı kim alırsa büyük iş yapacak, çok yazık oldu. Büyük potansiyel, 8-6 adına çok kıymetliydi.

      Sil
  8. belhanda kalsın,mario gelsin..ismi bile sempatik.bakarsınız döktürür oa mario! deriz.. bide lütfen futbol kariyerine lafım yok ama okan buruk 20-30 yıl sonra bile galatasaraya antrenör olmasın..bu akşam ilk yarı makina düzeninde çalışan başakşehir takımında sırf skor üstünlügünü yakalayamadı diye resmen enönemli dişlisine hançeri geçirdi. robinho-arda degişikligi neydi öyle :)) saol okan sayende 5milyon euro yayın gelirini cebimize attık.bitik arda girince ilk yarıdaki umut verici takım gitti zavallı bi takıma dönüstü başakşehir.emre mora kimse son şansın diye martaval okumasın,bitik ardayı gördükten sonra,bitik valbuena olimpiakosun kralı olabiliyosa,sene sonu 8milyonu basıp emre moru alıcaksın kardeşim,8yillıkta kontrat yapıcaksın,bide falcaoyu bitirsinler,bu gece başakşehirde falcao gibi bi adam olsun 3-2 yener tur atlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçı izlemediğim için yorum yapamıyorum :) Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  9. Eğer Joao Mario gelip de Belhanda gidecekse Mario kesinlikle 2 sezonluk kiralanmalı.Tek sezon kiralanacaksa Belhanda gitmesin daha iyi çünkü Seri de kiralık.Olmaz yani

    YanıtlaSil
  10. Belhanda mı gidiyor??

    Yunus gitsin

    YanıtlaSil
  11. Joao Mario ya 100 kere hayır 1000 kere hayır. Çook yumuşak topçu bizim lige uygun değil gitsin İspanya ligine. Talisca ya bir formül bulunsa keşke Belhanda gittiğinde. Yunus Mallı’ da çok mantıklı olabilir düşüşte şuan bir yükseliş yakalayabilir bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun iki yönünde, hatta defansif tarafında iyi aslında.

      Sil
  12. Belhandayı sat üstüne bir satış daha, yerine Yunus olur Talisca olur bir de Brezilyalı hücumcu sol bek mesela Palmeiras’tan Diogo Barbosa. Diagne gitmez ama giderse bir de pivot santrofor gelir gül gibi kadro olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca 18 milyon avro'ya yakın para alıyor, nasıl olur bana açıklar mısın :)

      Sil
    2. 18 değil 10m alıyor, uğur karakullukçu youtube da da söyledi, fm de de maaşı 10m gözüküyor. Ayrıca her sene aşamalı olarak Çin Ligi’nde maaşlara vergiler arttırılıyor artık. Seneye 6.5m euro net e düşecek maaşı mesela. O yüzden olabilitesi var yani. 18m olsa Taliscanın T sini yazmam buraya :)

      Sil
    3. FM ne alaka, onu da çözemiyorum. Kıstas mıdır :) Talisca'nın aldığı para çok yukarıda, bizi geçtim, Avrupa'da çoğu takımı aşar. Bu yüzden hayal bile değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir