31 Ağustos 2019 Cumartesi

Radamel Falcao Galatasaray'da


Sonunda bitti. 1.5 aydır konuşuyoruz, her gün gelmesini bekliyoruz, kendisiyle alakalı her anı kovalıyoruz. Zor bir transferdi, bonservis bedeli de olmadığı için son güne kadar beklemeyi anlıyorum. Ffp sarmalında Nzonzi'yi bedelsiz kiralamak, Falcao'yu da bedelsiz transfer etmek çok büyük bir başarı. 

Süreçteki tek sevmediğim nokta "bilgi kirliliği" oldu. Galatasaray'dan resmi açıklama gelmeli diyemiyorum, resmi açıklama yapacak yöneticilerin açıklamaları bu kirliliği daha da büyüttü. Yüzde 99'lar havada uçuyordu, ya da Monaco'yla dost kulüp olduk sözleri. Son ana kadar zorladılar işte, Falcao'nun altını doldurmak adına. Herkes sen değil, altı dolmadan Gomis'i bırakmıyor.

Önemli olan geç de olsa bu işin bitmesiydi. Olmazsa olmaz hale getirdiler, olmasaydı da orada kalamayacaklarını iyi biliyorlardı. Nzonzi ve Seri gibi işleri sessiz sedasız bitirebilen bir takımın, Falcao transferi için sefer müzikleriyle işi bitirmeye gitmesinin acı faturası mutlaka oldu. Medyaya yansımasını geçtim, her günün konusu bu oldu. İmkan verdik çünkü.

B planımız olduğuna inanmıyordum. Son güne geldikçe de geçen sezon olanlar hatırlanınca insanların korkması, tepki göstermesi doğal. Haliyle de kumar oluyor, ya kazanacaksın ya da kaybedeceksin. Falcao işi bittiğine göre kazanan oldular. Kayserispor deplasmanında son dakikada gelen galibiyet, Milli Takım arası da derken, bir de üzerine Falcao'yla ivme yeniden lehimize.

Bu transfer büyük bir vitrindir, herkes konuşacak. 33 yaşında olsa da Avrupa'nın en önemli golcülerinden biri. Takip edilirliği, bilinirliği çok yüksek. Sneijder ve özellikle Drogba da böylesine vitrin transferlerdi. Uzun zamandır da o vitrini dolduramamıştık. Saha içi bir kenara da dışında da böyle bir hamleye ihtiyaç vardı. Şu an vitrine Falcao'yu koyuyoruz.

Lider oyuncu, kazanmaya daima aç. Hedefi de var, Şampiyonlar Ligi'nde kalmak istiyor. Çin, ABD gibi ülkelere de gidebilirdi. Elbette Galatasaray'da büyük kazanacak ama böyle bir vitrini ne kadar maliyete bitirmek istiyordunuz ki. Falcao'dan bahsediyoruz, bu heyecanı yaşamalıyız. Galatasaray'a artısı saha içi / dışı büyük olacak. Önemli bir lider, takımı da yükseltecek isim.

16 yorum:

  1. Radamel Falcao 💪🏻
    Burak kardeşim şükür yaa şükür valla. Güzel özetlemişsin ivme tekrardan lehimize döndü. Ben istiyorum ki yarın da afedersin (b..unu çıkarmadan) havaalanında gövde gösterisini layıkıyla yapalım 🐾🦁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvme mühimdi, Milli Takım arasının ardından taşlar yerine oturur.

      Sil
  2. türkiyede bi hagi bi alex etkisi göstermesi,takıma liderlik&kaptanlık yapması,burada da avrupa kupası kaldırması,şampiyonluklar yaşaması&yaşatması dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkiyi bilmem de liderliği mühim olacak. Dileklerin çok güzel :)

      Sil
  3. Allaha şükürler olsun ki sonunda gerçek oldu. Bu süreç boyunca falcao çok ciddi karakter koydu ortaya. Evini boşaltıp üç tane kızıyla kim otel odasına yerleşir ? Gerçekten kendisi bu hareketiyle bence gelmeden bir çok şeyi belli etti. Burak abi senden falcao konusunda detaylı bir taktik teknik analiz rica etsem ? Yani 442 oynar mıyız hangi düzende nasıl katkı verir gibi detaylı bir yazı ama sadece teknik ve taktik yönleriyle kaleme alacak mısın? Sevgilerle Davut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekledi, sabretti ve asla geri adım atmadı. Bu da bize duyduğu inancı kanıtlıyor.

      Sil
  4. Son güne kalmamis olması guzel oldu. Bir de Cenk Tosun'u kiralayabilsek keşke oraya.

    YanıtlaSil
  5. İspanyolca resmi twitter hesabı açmanın zamanı gelmedi mi? Kaptanımız yıllardır Muslera, Falcao'nun da twitter'da 17 milyonu aşkın takipçisi var. Büyük potansiyel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi tabii ki, Falcao'da müthiş bir potansiyel var. Kullanmak lazım.

      Sil
  6. umarım faydalı olur. biz de hak ediyoruz o da. dik durdu helal olsun.

    diagne denen sorunlu tip neyse de falcao da bir türlü istediği topları alamazsa takımın oyun sistemini artık kimse savunamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao gibi bir isim varsa hücum ona göre kurgulanır zaten.

      Sil
  7. podolski de o vitrin transfer değil miydi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi. Podolski müthiş bir hamle olsa da bu çapta bir yıldız hiç olmadı.

      Sil
  8. babel feguli belhanda falcao dörtlüsünün defansif zaaflarını en aza indirmek için nzonzi nin yanına mensah tarzı fizikli ve güçlü oyuncular gerekiyor.

    kadroya baktığımızda seri ve selçuk olmaz.fizikleri bitik ve güçsüzler.

    elde sadece donk var ama onunda ofansif yönü oldukça kısıtlı.ndiaye bile olurdu nzonzi nin yanına.

    transfer olmazsa orta sahaya defansif olarak çok sıkıntı olur.ilerideki godoman dörtlüden harika defans yapmalarını beklemek safdillik olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina da geldi işte, orta saha şu an daha da sertleşti ve tempo kazandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir