18 Eylül 2019 Çarşamba

Vanaken ve Vormer’i biraz zorlarsak oyun planları ciddi aksayabilir


Şampiyonlar Ligi, ait olduğumuz yerdeyiz. Club Brugge deplasmanında başlıyoruz ve o kadar önemli bir maç ki ilk maçtan tüm kaderimiz tayin olabilir. Furkan Buğra Yolcu da bizlere bu maç öncesinde Club Brugge'nin röntgenini çekti. Bizim avantajlarımız neler ya da rakip hangi taraflarıyla baskın olabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde gerçekçi yaklaşım Club Brugge'nin rakibimiz olduğunu ve 3.lük mücadelesi vereceğimizi söylüyor. İlk maçın da Brugge deplasmanı olması bir açıdan iyi bir açıdan kötü. Mağlubiyetle başlamak çok moral bozar, olası galibiyet ise ilk maçtan müthiş bir rahatlık demek. Bu maça yönelik genel beklentin nedir, şansımız ne ölçüde?

Furkan Buğra Yolcu: Evet hayali bırakıp gerçekçi olursak bu grupta öncelikli hedef 3.lük olmalı. Diğer maçların sonuçlarına göre de 2.lik hesapları da yapılabilir. O yüzden bu deplasman baya önem taşıyor. Galatasaray’ın hala istenilen seviyede olmadığını görüyoruz. Takım istenilen şekilde 11’ini de bir türlü kuramadı her hafta ya kartlar ya da sakatlıklar nedeniyle kadroda eksiklik oluyor. Aslında yenilgi çok ciddi sarsmayacaktır bizi çünkü iç sahada büyüklerden puan alma şansı olduğunu düşünüyorum ben Galatasaray’ın. Bu maçtan beklentim konsantre bir oyun ve takım halinde oyunu işlemek. Zaten Galatasaray bunları yaparsa bu maçtan istediğini de rahatça alacaktır.

Club Brugge'yi Diagne'nin oraya gidişi ile biraz olsun konuştuk. Sen ise çok daha önemli detaylara hakimsin. Club Brugge nasıl bir takım, hangi yönleriyle öne çıkar, Galatasaray'a oranla eksikleri ya da iyi oldukları taraflar nelerdir?

Furkan Buğra Yolcu: Diagne gittiğinde konuşmuştuk bu takımda pivot rolünü oynayabilen bir forvete ihtiyaç vardı. Önceki yıllarda Vossen, Wesley gibi isimlerle başarılı oldular ancak bu sezon ellerinde bu rolü oynayacak net bir isim yoktu. O yüzden Diagne bu rolü ciddi götürecek bir oyuncu. Kanatlarda hızlı oyuncularla savunmayı delen, çizgiye inen, sık sık ceza sahasına koşular yapan oyuncular var Brugge takımında. O yüzden sık sık hem savunmadan hem de merkezden toplar kanatlara açılıyor. Kanat akınları ve hızlı oyuncular bu maçta etkili olmak isteyecekler. Ancak onlara istedikleri toplar gitmezse bu kez oyunda sıkışan bir Brugge göreceğiz. İyi yönleri oldukça iyi bir organizasyona sahipler ve merkez oyuncuları topları çok iyi kullanıyor. Kenarda bireysel yönden oyunu bir anda değiştirecek isimler var. Hem hızlı hem de savunma düzenini sarsan isimler. Ancak eksik yönleri savunmaları ağır, ve geri dönüşlerde sık sık pozisyon hatası yapan bir ekip Brugge. Bunların üzerine gidilirse Galatasaray ciddi fırsatlar yakalayabilir.

Belhanda'nın sakatlığı var, o olmayacak gibi görünüyor. Brugge deplasmanından istediğimiz sonuçla dönmek adına nasıl bir kurgu bekliyorsun? Galatasaray nasıl oynarsa bu maçta istediğini alabilir?

Furkan Buğra Yolcu: Belhanda maç kadrosuna da alınmadı. O yüzden orada 3 yeni transferin oyuna başlamasını bekliyorum. Bu maçta ben çift 6 ve önlerinde Seri ya da Nzonzi – Seri ikilisi önlerinde Lemina olmasını bekliyorum. Çünkü merkezden etkili toplarla kanada top atıyorlar ya da Vanaken’in oyun zekasıyla farklı işler yapabiliyorlar. O yüzden arka tarafa desteğin artması gerekiyor. Fazla topla oynamaktansa aldığın topları verimli kullanmak çok önemli. Ben bu maçta 4-3-1-2 gibi bir sistemde görebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü Brugge savunması da zaman zaman geriden oyun kurmaya çalışan bir ekip ve Mechele bu işi pekte iyi yapamıyor. Orada yapılacak ön alan baskısıyla kazanılan toplar ciddi tehlike yaratabilir. Deli’nin topla buluşma sayısını azaltmak ve topları Mechele’nin kullanmasını sağlamak avantaj sağlayabilir. Bu maçta orta alanlarında Balanta hamlesini de bekliyorum. Orada hem savunma desteğini artıracak bir isim hem de sertlik sağlayacak bir oyuncu. Hatta beklediğim dizilişi bırakayım.


Burada Vormer geride görünüyor ancak sık sık Vanaken’e yaklaşan ve ön alanda da etkili olmaya çalışan kaliteli bir oyuncu. Ancak bana kalırsa takımın en önemli ismi Vanaken. Uzun boyuna rağmen atletik yönleri gayet iyi. Fiziğini çok iyi kullanan ve ayaklarını da iyi kullanan bir oyuncu. Ceza sahası etrafında duran top şansı vermemek lazım. Çok etkili serbest vuruş kullanabilen bir oyuncu. Eğer Vanaken ve Vormer’i biraz zorlarsak oyun planları ciddi aksayabilir ve Galatasaray avantaj sağlayabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka görüntü çok daha farklı olacak. İyi odaklandık diye düşünüyorum ve direkt olarak hedef denilen maçlardan biri. Bu maç için anahtar kimde dersin, Galatasaray'da hangi isimlerin öne çıkmak adına şansı olacak?

Furkan Buğra Yolcu: Direk bir ismi öne çıkarmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama her şeyden uzak bireysel olarak beklentim olan kişi Ryan Babel. Bu tarz maçlarda farklı işler yapan ve oyun bilgisi üst düzey olan oyunculara ihtiyaç vardır ki şu an eldeki kadronun en formda oyuncusu. Mutlaka Brugge önlem alacaktır ancak Babel sık sık merkeze gelip kanatlarda alan açabilir. Zaman zaman beklenmedik şutlarla rakip kaleyi zorlayabilir. Ceza sahasına gelen toplarda bir anda orada bitip kafayı vuran bir isim. O yüzden öne çıkabilecek bir oyuncu. Tabi savunma oyuncularımız umarım öne çıkar ve bu sezon gösterdikleri düşük performansın üstüne çıkarlar. Eğer savunma tarafında ciddi bir direnç artışı olursa Galatasaray’ın oyunu da 1-2 adım ileri gidebilir. Yine bir parantez Mariano’ya açmak lazım. Savunma problemleri olan ve kademede problem yaşayan bir oyuncu. Brugge takımında da kanatlarda savunmayı çok iyi işleyen Diatta, Okereke, Dennis gibi isimler var. Mariano’nun biraz daha konsantre olması ve orta alan oyuncularının da ona destek vermesi gerekiyor.

Oyun olarak bizden çok üstte olmayan bir ekip Brugge, maçın sonucunu küçük detaylar belirleyecek. O yüzden işin anahtar kısmı bence savunmamızda bitecek. Orada ciddi konsantre bir 4’lü görürsek ben şansımızın az olduğunu düşünmüyorum.

4 yorum:

  1. Ben su an Gs nin neyi iyi yaptigini acikcasi bilmiyorum,tamamen bireysel performanslar belirleyecek bugun sonucu,fizik olarak da kotu durumdayiz hala,lemina goruldu ki hazir degil daha o yuzden omer ile baslardim ben,bu macta teknik kaliteden ziyade fizik kalite gerekecek bize,ee kasimpasa macinda goruldu ki takimin en tempolu ve dinamik oyuncusu omer idi,hatta emre mor da oynamali, feg ve babel benzer oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi ortamı farklıdır, bence farklı bir görüntü olacak.

      Sil
  2. geçen sene b.dortmud,a.madrid ve monacoyla a grubunda yer aldı brugge..borussia ve atletico 13puanla gruptan çıkarken brugge 1galibiyet,3beraberlik ve 6puanla avrupa ligine devam etti,son 32turunda dün gece genk takımına 6atan benim gözümde bir bundesliga takımı olan salzburga elendiler.monako ise grupta 1puanla sonuncu olmuştu.5maçta oynayan falcao grubu gol atamadan bitirmişti.gelelim brugge takımına.süratli kontra atak silahları olan belçika ekibi özellikle hızlı kanat adamlarıyla bek zaafı olan takımlara karşı büyük üstünlük kurar.tarihinde avrupada mourinho ve italyan takımlarına karşı puanı yoktur.kendisinden daha kuvvetli ancak defansif oynayan takımlara karşı duran top veya yan top silahları yoktur,bu yüzden büyük zaafa uğrarlar.bu akşamki maçın sonucu tamamen galatasarayın oyun sistemine bağlıdır.ilk on dakikanın brugge ün sahasında geçtiğini görürseniz sakın sevinmeyin,tuzağa düştük ve kaybedicez demektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaptırılan toplar sorun, bunu en aza indirmeliyiz. Bu yüzden daha düşük bir tempo maçta beni üzmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir