4 Ekim 2019 Cuma

1.90'ın üzerinde 3 tane kulen var ama duran top organizasyonun yok


Bu konuyu daha detaylı konuşmak gerekiyor. Galatasaray'ın kanayan yarası çünkü, elindeki büyük bir gücü kullanamıyor. Uzun zamandır herhangi bir duran top organizasyondan söz etmek imkansız. Bu durumu yıllara da vurabiliriz ama Fatih Hoca dönemi adına konuşalım. Savunma tarafındaki duran top sorunu ne kadar iyi çözüldüyse, hücum tarafında bir o kadar hareket yok.

Üstelik bu sezon çok daha güçlü olmamız gerekirken. Nzonzi 1.96, Donk 1.92, Luyindama 1.91, Babel 1.85, Marcao 1.85 ve havadan da bitiriciliğiyle nam salmış Falcao. Rakip ceza sahasında kulelerimiz olsa da korner ve yan toplar ön direkten öteye geçmiyor. Maalesef bu konuda da sorun Belhanda ısrarı.

Geçmiş yıllarda bu kadar kötü kullanmıyordu. Kaleye şut anlamında etkisi olmasa da kenar ortaları hiç fena değildi. Bu sezon ise ön direkten öte geçemedi. Hatta kenar ortalarında da tek kişilik barajın bacak seviyesine gelen top dahi gördük. Haliyle de rakip ceza sahası içinde etkiden söz etmek imkansız.

Çok iyi duran top kullanıcılarımız olmasa da Seri bu konuda fena değil. Son maçta da kornerlerin başında o vardı, bundan sonra da devam eder. Ömer Bayram ya da Jimmy Durmaz da sol ayak gerektiğinde eğer sahadalar ise topun başına geçer. Tabii bu da sorunu çözmüyor. Galatasaray'ın duran topta bir organizasyonu yok.

Malatyaspor deplasmanı beni biraz olsun umutlandırmıştı. O gün daha hareketliydik ve 1-2 kez de olsa duran topta etki yarattık. Sonrasında yine kaybolduk. Hele ki Fenerbahçe maçının mazereti yok. Duran top savunmasında sorun yaşayabilen bir takım ama biz bunu kullanamadık. O maç özelinde taktiğe olmadığı gibi, duran top adına da bir hazırlığımız yoktu.

Çalışmamız gerekiyor. Böylesine kulelerimiz varken de ana plan dahi olabilir. Şu aşamada topu ön direğin oraya atmamak dahi bizim için iyi bir şey. Organizasyonlar kurulabilir, bu kuleler birçok gol bulur. Nzonzi, Donk ve Luyindama bir arada sahada olduğunda 3 tane 1.90'ın üzerinde futbolcu anlamına geliyorlar ve biz bunu kullanamıyoruz.

8 yorum:

  1. ben nedense her kornerde bir umutlanıyorum bu kadar uzun adam dan bir tanesi gol atar diye ama malesef. duran top organizasyonu yok bence bir set planı yok. ortalar facia ama teknik ekibin olm biraz topu kaldırıp arka direğe gönder veya penaltı noktasına doğru gönder dediklerinde belhanda ben topu oraya kadar gönderemem demez sanırım. o nedenle benim düşüncem temel olarak organizasyonun bir set planının olmaması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıcı konusunda sorun var aslında. Seri biraz ümit verdi, o devam etmeli.

      Sil
  2. Alan savunmaları boydan ziyade organizasyonla açılıyor. Organizasyonumuz ve etkin bir çalışmamız yok bu konuda.
    Hep en nefret ettiğim şeyi yapıyoruz. ön direğe alçak kesiyoruz bu da rakibe hediye oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle kulelerin varken de o organizasyonu oluşturursun işte. Plan yaparsın, biz onu yapamıyoruz.

      Sil
  3. Duran topları iyi kullanan bi oyuncu bulmak büyük bi silah. misal yusuf yazıci. Ama boyu uzun diye bi oyuncudan kafa vuruşu beklemek yanlış. nzonzi'de mesela hiç öyle kenar topuna darbeli kafa vuruşu yapacak bi özelliği yok gibi. ya da işte eren eren derdiyok ve adem büyük 10 hava topuna çıksınlar, 9 tanesini 15cm daha kısa olan adem alir gibi. yani bizim takımdaki o uzun boylu oyunculardan luyindama ve babel kafa vurabilir ama tabi işte onlara da top gelmiyor. tıpkı falcao'ya gelmediği gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.96'lık adam her koşulda hava tehdidi oluşturur. Yeter ki organizasyon olsun.

      Sil
  4. bu kadar başarısız olmak büyük beceri. bence hiç duran çalışmıyoruz. yanlışlıkla bile topa vuran yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir