14 Ekim 2019 Pazartesi

Hagi ismi altında ezilmemek dahi önemli bir kariyer olacak


Ianis Hagi'ye olan ilgi ve alakamız "babası" kaynaklı oldukça yüksek. Galatasaraylıların hayallerinden biri de Ianis Hagi'yi bu forma altında izlemek. Günün birinde gerçekleşir mi bilmesem de böyle bir bekleyiş hiç bitmeyecek. Ianis'in de yükselişi tüm hızıyla devam etmekte. Gelişimi adına Genk'in çok büyük bir önemi olacak.

Geçtiğimiz günlerde, Romanya Milli Takım'ının 10 numaralı formasını taşıyacağı da açıklanmıştı. Genk'le Şampiyonlar Ligi'nde de forma giymeye başladı ki yaşı henüz 20. Belçika Ligi'nde de bu tarz yatırımlar daima geliyordu ama ciddi bonservis bedelleri de ödenmeye başladı. Ianis Hagi de o halkanın ürünlerinden biri.

"Ianis, benim yaşımda olduğumdan daha iyi durumda ve benim asla yapamadığım şekilde her iki ayağını da kullanabiliyor"

Babası da her fırsatta onu ön plana çıkarmaya devam ediyor. Bu tarz kıyaslar Ianis adına büyük handikap ki, eğer Galatasaray forması giyse işi daha zor olurdu. İster istemez akıllara gelecek ve konuşulacaktı. Transferi ihtimal olduğunda da en büyük korkumun bu olduğunu söylemiştim.

Maradona da Arjantin Milli Takım'ını çalıştırdığı dönemde Messi'yi ön plana çıkarır, benden daha iyi futbolcu derdi. Babasının da Ianis için bu hareketini doğal karşılıyorum. Gheorghe Hagi, 20'li yaşlarda çok daha ciddi potansiyeldi. Çok erken yaşlarda da arkasında büyük bir kariyer bırakmıştı. Onu geçmek zor olsa da "babasının isminin altında" ezilmemek dahi önemli bir kariyer olacak.

İki ayağını kullanabilmesi konusundaki düşüncesi haklı yalnız. Bu da babasının eseri, tamamen çalışma ürünü. Gheorghe Hagi de sağ ayağını iyi kullanır, hatta sağ ayağıyla imza golleri dahi vardır. Yine de sol ayağı daima ön planda oldu. Ianis ise her iki ayağını kullanmak için ısrar ediyor. Kornerleri her iki ayağıyla da kullanıyor, aynı maç içinde 2 penaltıyı da farklı ayaklarıyla kullanabiliyor.

4 yorum:

  1. hagi'nin %50'si bile olabilecek gibi değil. kaldı ki sadece yetenek anlaminda söylemiyorum hagi çok büyük ve lider bi karakterdi. İanis ise bu karaktere çok alakasız. yaşı genç demeyin. karakter küçük yaşlarda da belli eder kendini. misal merih demiral...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım gibi. Eğer babasının gölgesi altında yaşamazsa, bu dahi iyi bir kariyer olacak. O çapta değil elbette.

      Sil
  2. Yaklaşık 20 yıl geçti ve futbol çok değişti. İanis günümüz şartlarında hareketli ve yaratıcı mobil bir forvet arkası oyuncusu olma yolunda ilerliyor. Keske alabilsek ama geçti gibi artık o tren.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir