15 Ekim 2019 Salı

Kulübü gözden çıkarmış ve futbolu da büyük bir düşüş içerisinde


Mariano'nun ayrılığı kesin gibi. Bu saatten sonra pek forma bulabileceğine de inanmıyorum. Sivasspor karşısında cezalı zaten, Şener Özbayraklı'nın orada vereceği olası iyi görüntü de bu kapıyı açar. Ocak ayında zaten Linnes'i konuşmaya başlarız, haliyle sağ bek rotasyonu oturmuş olur.

Sporcope'nin özel haberini paylaşayım ve üzerine konuşalım;

"Mariano’ya eski kulübü Fluminense teklif yaptı. Oyuncuya 2 yıllık teklif yapan Brezilya ekibi, Galatasaray’a 1.25 Milyon € bonservis önerecek."

Bu habere pek ihtimal vermedim işte. Bence de ülkesine dönecek ama sözleşmesinin bitmesine birkaç ay kalmış ve 33 yaşına gelmiş bir isim için kimse bonservis bedeli önermez. Önerse dahi o isim Mariano olmaz. Çünkü kulübü gözden çıkarmış ve futbolu da büyük bir düşüş içerisinde.

Nagatomo adına da bu geçerli. Onun için de kimse bonservis önermez. Futbolu düşen bir isim daha. Cv'nizde ne yazarsa yazsın, iş performansa bakar. Nagatomo'nun Avrupa'da kalabileceğini dahi düşünmüyorum. O da Japonya'ya dönüp, orada bitirebilir.

Galatasaray da böylelikle 2 yabancı hakkı açar ve futbolcuların yarım sezonluk alacaklarını vermemiş olur. Bonservis beklentisine kesinlikle girilmemeli, ikisi de yaş haddini almış, düşüşte olan futbolcular.

2-3 gün önce de bu konu üzerine konuşmuştuk. Haberi görünce tekrar yazmak istedim. Oradaki planı da az çok yazdım. Belhanda / Feghouli ikilisinden biriyle yollar ayrılır ve kaynak oluşturulur. O parayla da sol bek transferini konuşuruz.

Mariano'nun aidiyet eksikliği de var. Nedenini bilmiyorum ama kendisine bir türlü ısınamıyorum. En iyi hallerinde dahi bir şeyler eksik geliyordu. Kalitesi tamam da o kaliteyi de konuşamamak iyice soğuttu. Ne bekler biliyorum, yaş ne olursa olsun kaliteyle bir şekilde ayaktalar. Mariano kadar salanı az gördüm.

8 yorum:

  1. mariano'ya bir sürü talip çıkmayacağını elbette biliyordum. ama flamengo falan gibi birileri ister o da ülkesine gider diye düşünüyorum. sadece 2 milyon euro bonservis kazansak bile çok mutlu olurdum.

    takımda kalacağına ise zerre ihtimal vermiyordum. ancak kaldı! hatta yedeği linnes kadro dışı kaldı! hala inanamıyorum. bence büyük hata yaptık. ocak ayında mutlaka göndermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi ülkesinde tonla talip çıkar ama bonservis vermezler, anlatmak istediğim bu.

      Sil
  2. bence ocak ayında 17 milyon euro gibi bir rakama luyindama gidecektir. sağ bek sol bek ve stopere 5'er milyon euro'dan 3 oyuncu alabiliriz böylece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O teklif gelirse bugün satarlar ama şu etapta düşünmüyorum.

      Sil
  3. luyindama veya belhanda out(feg gitmez bence çünkü kontratında 4 veya 5 mm eurluk çıkış maddesi var. yani umarım o paraya gitmez) , kaan+gençlerden romaya giden eleman+sol bek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında 1 isim satarım, yaza da kaynak gerekecek.

      Sil
  4. Devre arası bonservisini alip gitse de olur. Bizim bonservis beklentimiz yok. En azından maaşından kurtuluruz o artı yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben para beklemiyorum, yeter ki gitsin tarafındayım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir