25 Ekim 2019 Cuma

Muslera'dan nasıl vazgeçebilirsin ki?


Fernando Muslera, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun rekorlarını kırmaya devam ediyor. Bu gidişat devam ettikçe de nice rekorlar kıracak. Hatta tüm sezonlar için bazı rekorlara dahi talip olabilir. Real Madrid ve PSG deplasmanları ufukta ki nasıl dayanacağımızı bilmiyorum. Umarım o güne kadar pozitif anlamda iyi bir şeyler olur.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kalesine 20 ve üzeri isabetli şut gelen kalecilerin performansı şu şekilde;

Fernando Muslera - Galatasaray %90 (18/20) 
Guilherme - L. Moskova %77 (17/22) 
Milan Borjan - Kızılyıldız %62 (15/24) 
Gaëtan Coucke - Genk %54 (12/22) 
Gollini - Atalanta %50 (11/22)

İstatistiği, Detaylar Üzerine (@D_uzerine) Twitter hesabından aldım. Muslera'yı elbette övelim de, şu istatistik biraz da Galatasaray'ın mevcut durumu işte. Ligde de tablo farksız değil. Lig ve Şampiyonlar Ligi adına yenen gol istatistiği düşük dursa da Galatasaray çok ciddi pozisyonlar veriyor. Şu an iddia sahibi olarak devam ediyorsak, bu fazlasıyla Muslera sayesinde.

Geçmiş sezonlara yavaş başlar ama devamında vitesi yükseltirdi. Geçen sezon da buna örnek mesela, hiç iyi başlamamıştı. Şampiyonluk modunu açtığında zaten durdurulamıyor ve finali yapıyor. O modu açana kadar ise sorun yaşayabiliyordunuz. Bu sezona ise ilk günden itibaren müthiş girdi ve harika maçlar çıkarıyor.

Şampiyonlar Ligi'ndeki seviyesi ortada işte. Ayakları kötüydü, topu oyuna yavaş sokuyordu gibi istatistiklere Muslera için takılmıyorum. Onları da yapıyor olsa şu an giydiği forma Galatasaray olmazdı. Muslera, biraz daha işin "kaleci önce top kurtaracak" tarafında. Belki klasik ve klişe bir yorum ama onu özetliyor. Bu adam Galatasaray'ı ayakta tutuyor işte. Muslera'dan nasıl vazgeçebilirsin ki?

10 yorum:

  1. Biz muslera'dan (perfonmans ,aidiyet duygusu ve vefa) dolayısıyla, muslera bizden (sözleşme ve aidiyet duygusu) nedeniyle vazgecemeyiz..kaleci yanlız adam derler bizde dahada yanlızlastıracak çok şey yapıyoruz bazen ..muslera artık klüp tarihinde yerini aldı unutulmaz gelecekte galatasaray"a gelmiş en iyi kaleciler kimlerdi dendiğinde o kuşaklar ben yetisemedim ama muslera diye bir kaleci varmış diyecekler..her sevdiğimiz gibi hataları sevapları ile bizim olan..topu oyuna sokuşu yan top vs kişisel eksiklikleri kadar takım oyun anlayışı ile de açıklanabileneçegı için bütünde bakmak lazım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kalitede bir kaleciyi şu saatte parayla alamazsın.

      Sil
  2. Ayağı kötü diyenleri anlamıyorum cidden... Ayağı iyi kaleci arayan takımlara baktığımızda stoperler dahil 10 oyuncusu da ayağı çok iyi olan ve topla ilişkisi iyi olan takımlar. Bu takımlar istiyor ki kaleci de takıma uyum sağlasın. Bizim takıma bakınca takımın yarısı top bize gelmesin diye sahada saklanıyor resmen. Oyunun içindekileri unutup kalecinin ayağı iyi olacak demek çok gereksiz bir istek.
    Muslera Lazio'dan bize değil de daha üst seviye bir takıma gitse şu an herkesin ilk 5'te sayacagi bir kaleci olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın ayağı iyi olsa bizde kalmazdı. Ayağın iyiliği mühim. Geriden oyun kurmak, oyunu hızlı başlatmak önemli ama önce kalecilik işte.

      Sil
  3. Adnan Polat dönemindeki Ufuk Ceylan, Leo Franco, De Sanctis, Zapata gibi kalecilerden sonra gerçekten ilaç gibi geldi Galatasaray'a..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mondragon - Muslera arası dönem kara delik gibi :)

      Sil
  4. Bu istatistik şu anda da çok değerli olsa da skor bulmamız durumunda çok daha değerli olur.Umarım bir an önce skor bulmaya da başlarız zamanı geldi de geçiyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalecini ön plana çıkarıyor, takım oyununu ise kötü kılıyor :)

      Sil
  5. Kaleci o kadar önemli ki hem seni oyunda tutuyor hem de güven veriyor. CL Real Madrid macinda adamlarin kalecisi Courtois olmasa o maci ilk yarim saatte kazanmamiz isten bile degildi, Courtois sayesinde hem baskiyi dagittilar hem de güvenle üzerimize gelip isi bitirdiler ama adamlarin ilerisini yapabilecek orta saha ve hücumculari da ve uygun taktik anlayislari da vardi bizde maalesef tek tek bakinca iyi oyuncular olsa da beraber oynama ve taktiksel varyasyonlar mevcut degil anlamsizca pas yapip duruyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu var, tamamen organizasyondan uzak. Pas oyunu da oynayamıyoruz bu arada, çok fazla basit hata ve temposuzluk var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir