20 Ekim 2019 Pazar

Sivasspor karşısındaki Seri'yi tanımak mümkün değildi


Sivasspor maçının 11'ini gördüğümüzde, Seri özelinde bir isyan koptu. Buna ben de dahilim, anlam veremediğim bir karardı. Oynadığı maçlarda form grafiğini yukarı çeken ve ağırlığını ortaya koymaya başlayan bir futbolcuydu. Pas futbolunun da temeli olduğunu düşünüyorum. PSG maçı buna en büyük örnek. Galatasaray adına Muslera'nın ardından en iyisiydi.

Gençlerbirliği karşısında Seri'nin olmaması bizi olumsuz etkiledi mesela. Ömer Bayram tercih edilse biraz daha tempo derdik ama Selçuk İnan oynayınca orta sahadan varlıktan söz edemedik. Belhanda'nın da Galatasaray formasıyla en kötü maçıydı. Devamında Milli Takım arası, 15 günlük idman süreci derken Seri / Belhanda gibi isimlerin hazır olmasını bekliyordum.

Seri de Sivasspor maçında oynar diye düşündüm. Kadroda olmamasına da doğal olarak isyan ettim ve eleştirdim. Günün sonunda ise Fatih Hoca haklı çıktı. Sivasspor karşısında oyuna girdikten sonra neredeyse maçı rakibe veriyordu. O kadar kısa sürede öyle pas hataları yaptı ki topu dahi tutamadık. Bir de Belhanda / Yunus Akgün değişikli gelince orta saha diye bir şey kalmadı.

İdmanları izlemiyoruz tabii. Eğer idmanlarda da görüntü buysa hocanın tercihi doğruymuş. Aralarında sorun olduğunu sanmıyorum, öyle olsa sonradan oyuna almaz. Tamamen performans kaynaklı bir hareket gibi. Mesela Lemina oynayacak duruma geldiğinde direkt 11'e atılıyor ama Seri için bu garanti yok. Haliyle de hoca adına Lemina'nın Seri'den önemli olduğunu söylemek mümkün.

Lemina / Ömer Bayram rotasyonu da orada oturdu gibi. Hem topu ileri taşıma, hem mücadele, hem de tempo adına. Diğer tarafta ise Seri / Belhanda rotasyonu gelecek gibi. Kağıt üzerindeki ideal orta saha üçlüsünü Nzonzi / Lemina / Seri olarak görüyorum. Hoca ise Belhanda'dan pek vazgeçmiyor, en azından ne alacağımı biliyorum diyerek. 

Real Madrid karşısında Lemina'yı izleriz. Seri ise bu görüntüde biraz daha kenarda da olabilir, toparlaması gerekecek. İyi olduğu dönemde kenara alındığına da inanmıyorum, Gençlerbirliği maçı öncesi rahatsızlık geçirdi ve sonra ara geldi. Fenerbahçe karşısında olmaması ise hataydı, bu hocaya yazdı. Seri'yi kazanmak gerekecek, farkı yaratacak futbolcu. Onu biraz daha hücuma yaklaştırmalı ve pas / teknik özelliğini kullanmalıyız. Bu oyunun temeli olacak çünkü.

6 yorum:

  1. Kiralık oyunculara bakınca şunu gördüm kimse sezon başında özellikle birazcık iyi oynayan oyuncusunu bile kiralık göndermiyor, bir şekilde değerlendiriyor. Bu adamları gördükçe sinir oluyorum her hafta bı tanesi defo veriyor. Bu adamlar antrenman yerine inşaata çalışmaya gidiyor galiba bu bayginligin başka açıklaması yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri için yine de tek maçlık hüküm vermeyeyim, beklemek lazım. Ama bu maç felaketti.

      Sil
  2. Ne yazık ki bu yorumuna katılamıyorum. Seri kesinlikle son maçında pas hataları yapmıştır ama orta sahada yunusla oynayamaya çalışan bir oyuncudan bahsediyoruz. Orta sahayı belhandanın çıkmasından sonra tamamen rakibe hediye etmişken. Serinin tek başına ne yapması beklenebilir ki. Ayrıca az da olsa yine pas istasyonu görevini gördü. Bence maçı veriyordu gibi bir ifade biraz ağır olur çünkü savunma takım olarak düştü. Tek başına seriye yüklenmek kendisine haksızlık olur diye düşünüyorum. Dediğim gibi orta sahada yunus gibi bir oyuncuyla oynamak kolay değil. O an orta sahada modric de olsa geçişlerde rakibe bu kadar kolaylık sağlayan bir takımda o da sırıtırdı. Seri uygun partnerle oynaması gerekiyor ki verim alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin partnerlik durumu yok maalesef, Seri'nin her hareketi fahiş hataydı bu maçta. Yüklenmiyorum ama idmanlarda da bu haldeyse hoca haklıymış tarafına geçtim. Yarın yine toparlar tabii.

      Sil
    2. Prekazi Niyazi adındaki bir arkadaşın yorumuna katılıyorum ve aynen kopyalayıp buraya bekliyorum: Sivasspor maçının tekrarını izleme imkanınız olursa 76-83 dakikaları arasını dikkatle izlemenizi tavsiye ederim. O kısacık surede Seri ve Belhanda oyunu domine etti. Geçişleri müthiş yaptılar. Real Madrid ve Beşiktaş maçlari için bu ikilinin uyumu beni umutlandıriyor.

      Ayrıca serinin de başı çektiği güzel ataklardan bir kaç tanesinin kısa bir videosu vardı onun da linkini ekliyorum: https://twitter.com/caanaslan/status/1186006916524367872?s=20
      Dediğim gibi bence partnerle çok alaklı bir durum çünkü orta sahada belhandayı ve ömeri kaybettik onlara yunus eklendi. Futbol tartışmalarını özlemişim bu arada abi :)

      Sil
    3. O arkadaş beni durduk yere engellemişti :) Sevmem çok kendisini. Ama doğru yorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir